Sunday, 14 July 2013

assalamualikum dan selamat pagi.
alhamdulillah dibangkitkan harini untuk terus hidup dan menjalankan tanggungjawab sebagai khalifah di bumi Allah ini.

hari isnin 15/7/2013
sudah masuk minggu ke-empat aku ber-praktikal di JASA kuantan.
walaupun dah masuk minggu ke-4, tapi sebenarnya baru hari ke-14, maksudnya baru 2 minggu bersama warga JASA kat sini.

praktikal kat government agency ni kurang mancabar la bagi aku,
sebab nya keje memang tak banyak berbanding dnegan private agency kan.
of course la tu.
private agency look for money, government memang tetiap bulan gaji tang tu jugak.xd komisen2 lebih ni.

sebenarnya tujuan aku menulis pagi ni bukan apa,
biasa la kat mana2 tempat kita kerja mesti ada orang yang kita rasa senang dan tak.kan...
sama je dengan manusia macam aku ni.

bagi aku,
kalau mende tu dah kerja kita, kenapa nak tolak dan tak nak buat,
please la.
tolong la buat.

bagi aku, aku rasa diri aku jenis yang boleh sabar,
bukan perasan atau syok sendiri,
tapi tu la diri aku,
tapi tu la,xsemestinya dalam semua perkara kan.

masalah kat sini aku selalu datang awal pagi.
memang sebelum pukul 8pagi la aq sampai,
sebab ayah aku keje pon pukul 8
so nye mesti la kena hantar aku dulu baru dia pergi keje

waktu aku bekerja 8am-5pm
datang kol 7.40, sometimes 7.36 aq sampai da.
without be given any ID card untuk bukak pintu opis tu,
so then aku kena la ketuk pintu.
hurmm..
kisahnya, akak yang selalu datang awal ni,
hurmm..
tak tahu la dia rasa apa kalau setiap pagi kena bukak pintu untuk aku.
sebab dia memang lambat sangat nak bukak pintu untuk aq.
walhal dia duduk dekat sangat dengan pintu and memang dengar sangat aku ketuk pintu.
terkilan la jugak.huhu

mungkin penat kot tetiap hari kena buka untuk aku,
tapi aku nak buat macamana
takkan aku nak duk kat luar sampai staff lain datang,
kalau ada kerusi takpe jugak.

xsampai 2 bulan kot aku ada kat sini,
lepas ni xpayah tengok muka aku pon tak pe la kalau taknak tengok.

walaupun aku terkilan jugak,
aku rasa xkisah la sangat nak marah or ngamuk2 ni
bulan puasa pulak.
mohon dijaukan sifat nak marah terhadap orang2 yang dah berumur ni.

aq harap dia xbuat la macam ni kat student yang praktikal kat cini nanti ke.
bersifat terbuka la sikit.
memahami apa perasaan ada kat tempat aku.

Ya Allah, moga dibukak pintu hati dia untuk memahami perasaan orang lain =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...