Thursday, 16 February 2012

SHINING YOUR FACE!! HURRY UP!!

DAPATKAN SEGERA!! PROMOSI TERKINI 2012..!!Pengedar diperlukan..!! Raih pendapatan Lumayan..!!

Derma Shine Day Care Derma Glow Gel

Mengembalikan kulit yang muda tanpa Untuk wajah yang lebih cerah, tegang dan

Cela dalam masa 5MINIT..!! anjal secara SEMUL JADI! !

SPF 40(melindungi wajah anda dari UVA

& UVB selama 400minit)

FREE DEMO!!

Kami tunjukkan kepada anda bagaimana menggunakan produk ini secara percuma..!!

Serta cara menjana pendapatan minimum RM10,000 SEBULAN!!

BERMINAT?

ORDER SEKARANG!!

Taip derma G/derma S/setdermajumlah setnamaTempat

Atau

BERMINAT MENJADI PENGEDAR?

Taip PengedarnamaTempat

Hantar ke 019-9887796

Produk yang disyorkan Emma Akma(Pelakon/model) dan boleh lihat sendiri testimony di fan page facebook beliau : http://www.facebook.com/a4s.ea

Keterangan lanjut boleh menghubungi talian di atas untuk temujanji.

Saturday, 4 February 2012

Jangan Izinkan Aku Jatuh Cinta Andai Masanya Belum Tiba...



Ya Allah,
Andai masa
nya belum tiba,
Jangan izinkan aku untuk jatuh cinta,
Aku memohon agar Kau tunjukkan jalan,
Agar Kau tunjukkan aku tuntutun yang perlu aku lakukan,
Jauhkanlah aku daripada kemaksiatan,
Jauhkanlah aku daripada perkara yang tidak dapat memberi manfaat,
Dan jauhkan aku daripada perkara yang Engkau murkai,
Agar aku dapat menjaga diri.



Ya Allah,
Jika aku jatuh cinta,
Izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut pada-Mu,
Jadikanlah aku yang mencintainya kerana agama yang ada padanya,
Jika dia hilangkan agama yang ada dalam dirinya,
Maka hilanglah cintaku padanya,
Sesungguhnya, cinta yang suci itu tidak buta.



Ya Allah,
Dan jika dia mencintai aku,
Biarkanlah dia mencintai aku kerana agama itu juga,
Asalkan dia tidak lebihkan cinta kepadaku melebihi cinta kepadaMu,
Supaya cinta itu bersemi di lembayung keredhaan-Mu,
Kerna dari situ lahirlah rahmah dan mawaddah dalam rumahtangga.


Ya Allah,
Jika ini bukan masanya,
Jika ini belum saatnya,
Dan jika Kau tahu kami belum bersedia,
Selamatkan kami,
Jarakkan kami,
Pisahkan kami,
Agar kami jauh dari khilaf yang merosak izzah dan iffah,
Agar kami tak mengundang murka-MU,
Agar kami dapat lebih menjaga hati,
Agar hati menjadi yang diredhai ilahi.



Ya Allah,
Andai dia bukan untuk ku,
Andai dia bukan jodohku,
Maka berilah ganti yang lebih baik buatnya,
Berikanlah dia insan yang benar benar terbaik buat kehidupannya,
Insan yang benar-benar mampu memimpinnya ke syurga-Mu,
Dan bantulah aku untuk memperbaiki diriku,
Agar aku kukuh dalam mencari cinta-Mu.


aq amik kat FB....
and aq suka kata2 nya~

Friday, 3 February 2012

heppy holiday part 4 !!!



yeayhhhh...!!!!
FINALLY!!!!
i got the chance pergi gambang waterpark yang hanya beberapa minit sahaja dari rumah..
(konon macam dekat kat umah la~~)
dekat la,dalam kuantan..huhu
tapi dah bape tahun bukak,dan berapa tahun jugak aq dah menetap kat kuantan ni..
kawan aq dah pergi 5 kali..
aq baru pergi sekali..
tu pon nasib baik dapat pergi..huhu
giler aq excited tak pernah pergi..
semangat sume permainan dia aq main..
over kan..dush2!! kasi penumbuk xket..haha
|
|
|
|
|
|
after tukar baju..weeewww...
time tak sabaq weyhhh

da..malas nak habaq banyak2..
kasi tengok gambaq je la yek~~~










heppy holiday part 3 !!!


24 january2012

being together again...
me,farhanah rusmadi and sarah~~
weeeeewww...
love them damn much!!
we were hanging around...
live in kuantan sometimes quite bored
tapi i never been tempat2 yang sangat dekat
tapi tu la..tak appreciate pon..
contohnya macam muzium kuantan..
i even forgot kat mana ek muzium tu..
haha..

and this time kitorang nak phptoshoot konon2 kat tempat yang cam nampak lain cket..
haha....
kampung nelayan kot namanya..
dekat je ngan skul kitorang dulu..
dekat ngan taman gelora..

so ni la sarah..hehe
|
|
|
|
|
|
|
|
|
and this one
|
|
|
|
|
|
|
|
uyu....@ farhanah rusmadi
pic aq ada..tapi kat bawah2..satgi korang penat pulak nak tengok banyak kali..
so..tengok satgi je ek..
lagi satu...both kat atas ni gojes la dari aq yang tak seberapa ni kan..
(rendah diri..cewahhhh..)

so ni la tempat yang kitorang gi..
scenery dia sangat cantik...
banyak kapal2 and sampan2 kat situ..
nama pon kampung nelayan kan.....

|
|
see....i dun't even know what should i do ngan pendayung tu..
tataw nak bergaya macamana..
rasanya sampan ni tak digunakan dah kot..
tu yang tersadai kat daratan..haha
together,forever~~~





kitorang memang takde tempat lain nak pergi dah kat kuantan ni..
taman teruntum pon kitorang pergi..
nak tengok binatang jugak time2 dah besar ni..
(padahal asal kuar je memang ni je la tempat yang selalu nak jalan2)
mana taknya...
bosan kowt lepak kat shopping complex...
xd pape..
nak jalan pon xsyok..


oh ye...lagi satu tempat yang macam wajib la pergi kan..
sebab tempat tu macam tumpuan pelancong..
and kalau nak lepak2 photoshoot kat tepi pantai tu konon2 macam best la kan..
haha...
katner korang agak kalau kat kuantan ni...???
tempat paling faymes la kan..
mana lagi...
TELUK CHEMPEDAK la...

tak banyak sangat amik pic kat sana..
time tu ramai giler..
yelarw..
ngah cuti kan...
view kat situ cantik la jugak..
nak tengok??
kat 2nd picture dari atas skali...hehe..
meet my friend uyu..hehe.

so..kitorang time tu memang lepak habis habisan la..
bukan pe,,jarang jumpa...
masing2 ada commitment tersendiri..
yang belajar nye..yang keje nye lagi..

pastu mende yang agak wajib jugak aq ngan uyu suka buat..
haha..ce teka ce teka????



pandai............!!!!!!!!
karok la..pe lagi..
tapi kali ni kawan aq lagi sorang after aq paksa punya paksa..
nak jugak dia keluarkan suara dia..
hehe...
finally~!!!!
love them so much~~~~~~~~
and that's it....
sampai ketemu lagi ya....hehe

ombak rindu..peh!!! jiwang sudah~~~


tak sangka lirik lagu ni aq boleh jadi suka sangat2!!!


Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku

Tuhan aku tahu banyak dosaku
Hanya ingat Kamu kala dukaku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya ‘tuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dariku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawa air mataku
Yang mengalir membasuh lukaku
Agar dia tahu ku tersiksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terimaku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku


Wednesday, 1 February 2012

selamat beramal 2#


gambar takde motiff..tapi sebab chumell sangat..
weeww



Surah Al-Fatihah dapat memadam kemurkaan Allah SWT.
۞ Surah Yasin dapat menghilangkan rasa dahaga atau kehausan pada hari Kiamat.
۞ Surah Dukhan dapat membantu kita ketika menghadapi ujian Allah SWT pada hari kiamat.
۞ Surah Al-Waqi’ah dapat melindungi kita daripada ditimpa kesusahan atau fakir.
۞ Surah Al-Mulk dapat meringankan azab di dalam kubur.
... ... ۞ Surah Al-Kauthar dapat merelaikan segala perbalahan.
۞ Surah Al-Kafirun dapat menghalang kita daripada menjadi kafir ketika menghadapi kematian.
۞ Surah Al-Ikhlas dapat melindungi kita daripada menjadi golongan munafiq.
۞ Surah Al-Falq dapat menghapuskan perasaan hasad dengki.
۞ Surah An-Nas dapat melindungi kita daripada ditimpa penyakit was-was.
Seterusnya, bagi menangani Syaitan Durjana, dikatakan juga:-
۞ Ketika anda membawa AL-QURAN, respon syaitan ialah biasa saja, tengok je...
۞ Ketika anda membukanya, syaitan mula curiga.
۞ Ketika anda membacanya, syaitan mula gelisah.
۞ Ketika anda memahaminya, dia mula kejang.
۞ Ketika anda mengamalkan AL-QURAN, dalam kehidupan setiap hari, dia stroke....Teruskan membaca AL-QURAN dan mengamalkannya agar syaitan terus stroke.
۞ Ketika anda ingin menyebarkan pesanan ini, syaitan pun mencegahnya.
۞ Syaitan kata, 'JANGAN SEBARKANNYA, KERANA IA TIDAK PENTING LANGSUNG
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...