Thursday, 26 January 2012

kenapa kau yang aq suka?

buat aq stress je mende alah ni...




kenapa harini aq jiwang?
sebab aq pon tataw kenapa..
suka hati aq la nak jiwang ke hape ke..

harini aq nak confess kat diri aq...
encik j...
ye..aq nak cakap sebenarnya aq tersuka kat kau...
tapi aq sebenrnya benci jugak kat ko..


see..aq sendiri pon tak faham dengan diri aq..
kenapa boleh jadi macam tu?

seriously aq tataw..
sungguh aq benci kau pada mulanya...
aq hanya perlukan kau untuk tujuan tertentu..

kawan...
ye..kita kawan...
tapi baru 2tahun rasanya..
aq tak pernah kawan dengan kau sebelum ni walaupun kita dekat..


ye...aq kawan ngan kau untuk tujuan tertentu itu la...
aq rasa aq tak patut TERjumpa kau....

kalau hati aq macam ni...
macamana dengan kau?
adakah serupa?


pernah ke kau terfikir pasal mende alah yang aq terfikir sekarang ni??
aq pasti kau tak terfikir...
mintak maaf kerana TERsuka kat kau...
aq tak patut rasanya...


bila aq cakap kat ko "weh,bawak kete leklok..okbai take care.."
ayat yang biasa aq cakap kat kawan2 lelaki aq yang lain..
tapi aq rasa lain plak bila aq tercakap macam tu..


pleaze la jangan buat something yang boleh buat pompuan mudah cair..
mungkin perlakuan ko seakan2 biasa pada kau..
tapi pada orang lain?mungkin tidak..
caring?ye..bila kita berdua je...mula2 memang aq tak notice pon mende tu..
tapi dah lama aq jadi lain plak..
bila aq cakap "fair and square", kau nak jugak cakap "fair and lovely"
kenapa???kau mungkin bergurau...tapi aq boleh fikir lain..
sengal la kau...
kau memang saja nak buat aq cair..
haram tol..
tu yang aq benci kat kau..

aq tak patut benci kat kau...
kata orang bila benci jadi sayang....geli plak aq rasa nak tulis sayang tu..huhuhu..
sorry aq tak pandai jiwang..
ni dah habis rock da aq buat...


moral of the story................
(pleaze la jangan benci kat orang sangat2...nanti terbalik jadinya..)
lelaki..pleaze jangan bersikap terlalu caring sangat...we might interpret it differently..



hatiku untukMu

aq penat memikirkan hidup yang tak pasti bagaimana pengakhirannya...
sesungguhnya seluruh hidupku aku serahkan kepadaNya...
Dia yang mencorakkan segalanya..
Dia yang menguruskan segalanya..
aq hanya hambaNya yang penuh dengan dosa-dosa..
kerdilnya aq...kejinya aq..
apa sumbangan yang telah aq hulurkan dijalanMu?
tiada...aq malu..aq takut...
takut dengan janji-janji yang telah diberitakan dalam al-Quran
sudah tentu Engkau akan mengotakan janjiMu..
aq juga takut....
takut untuk menghadapi segala ujian yang mungkin untuk menguji keimanan aq terhadapNya
mungkin aq mampu menghadapinya atau mungkin tidak..
semuanya bergantung kepada keimananku
tapi percayalah..hatiku hanya untukMu
apa yang aq lakukan hanya untukMu..
ampunkan aq...
aq lalai...
aq alpa...
aq leka...
dengan segala hal dunia..
aq tidak mahu hanya mengejar dunia yang hanya aq langkah hanya sementara..
tidak berbaloi rasanya jika aq hanya memikirkan untuk kaya hanya didunia tapi tidak disana yang kekal abadi...
aq juga ingin merasai nikmat syurga yang telah Engkau janjikan kepada hambaMu yang taat..
berikanlah aq hidayahMu..
ingin sekali aq menikmatinya..

Wednesday, 25 January 2012

nasi gorang kampung!!ang

hari ni mak aq xmasak...
sebab baru lepas berurut..
ngah tak larat plak tu..
ngan ayah aq baru balik...
tengok takde makan tengahari.....
hihihihi...sorry..ecah memang tak pandai nak masak...
satgi ecah try wat nasi goreng je la ek...
ok,japgi aq wat nasi goreng~~~~~~~~
ape akan jadi pada nasi goreng aq???
tunggu!!!!!!!!!(poyo d orang plak nak tunggu...huhu)

30 Cara Melembutkan Hati


untuk peringatan aq dan kawan2 sekalian...

thanx to ::ZAUJIL HABIB::......

entry beliau sangat bermakna.....
renungan bersama~~
Hadis riwayat Aisyah ra. istri Nabi saw.:
Rasulullah saw. bersabda: Wahai Aisyah! Sesungguhnya Allah itu Maha Lembut yang menyukai kelembutan. Allah akan memberikan kepada orang yang bersikap lembut sesuatu yang tidak diberikan kepada orang yang bersikap keras dan kepada yang lainnya


Kita tidak lalai akan do'a yang satu ini : "Ya Dzat yang membolak-balikkan hati, tetapkanlah diriku dalam Agama-Mu dan dalam Ketaatan kepada-Mu

Begitulah, menjaga kondisi hati untuk senantiasa istiqomah berada di jalan Allah, senantiasa bersih dari segala kotoran dan lembut dari segala kekerasan (hati), tidaklah mudah. Kesibukan dan rutinitas kita yang menguras tenaga dan pikiran, serta interaksi yang terus menerus dengan masalah duniawi, jika tidak diimbangi dengan "makanan-makanan" hati, terkadang membuat hati menjadi keras, kering, lalu mati... Padahal sebagai seorang mukmin, dalam melihat berbagai macam persoalan kehidupan, haruslah dengan mata hati yang jernih.

Untuk itu, beberapa nashehat berikut patut kita renungi dalam upaya melembutkan hati. Kita hendaknya senantiasa:
1. Takut akan datangnya maut secara tiba-tiba sebelum kita sempat bertaubat.
2. Takut tidak menunaikan hak-hak Allah secara sempurna. Sesungguhnya hak-hak Allah
itu pasti diminta pertanggungjawabannya.
3. Takut tergelincir dari jalan yang lurus, dan berjalan di atas jalan kemaksiatan dan jalan
syaithan.
4. Takut memandang remeh atas banyaknya nikmat Allah pada diri kita.
5. Takut akan balasan siksa yang segera di dunia, karena maksiat yang kita lakukan.
6. Takut mengakhiri hidup dengan su'ul khatimah.
7. Takut menghadapi sakaratul maut dan sakitnya sakaratul maut.
8. Takut menghadapi pertanyaan malaikat Munkar dan Nakir di dalam kubur.
9. Takut akan adzab dan prahara di alam kubur.
10. Takut menghadapi pertanyaan hari kiamat atas dosa besar dan dosa kecil yang kita
lakukan.
11. Takut melalui titian yang tajam. Sesungguhnya titian itu lebih halus daripada rambut
dan lebih tajam dari pedang.
12. Takut dijauhkan dari memandang wajah Allah.
13. Perlu mengetahui tentang dosa dan aib kita.
14. Takut terhadap nikmat Allah yang kita rasakan siang dan malam sedang kita tidak
bersyukur.
15. Takut tidak diterima amalan-amalan dan ucapan-ucapan kita.
16. Takut bahwa Allah tidak akan menolong dan membiarkan kita sendiri.
17. Kekhawatiran kita menjadi orang yang tersingkap aibnya pada hari kematian dan pada
hari timbangan ditegakkan.
18. Hendaknya kita mengembalikan urusan diri kita, anak-anak, keluarga, suami dan harta
kepada Allah Subhanahu wa Ta'ala. Dan jangan kita bersandar dalam memperbaiki
urusan ini kecuali pada Allah.
19. Sembunyikanlah amal-amal kita dari riya' ke dalam hati, karena terkadang riya' itu
memasuki hati kita, sedang kita tidak merasakannya. Hasan Al Basri rahimahullah
pernah berkata kepada dirinya sendiri. "Berbicaralah engkau wahai diri. Dengan
ucapan orang sholeh, yang qanaah lagi ahli ibadah. Dan engkau melaksanakan amal
orang fasik dan riya'. Demi Allah, ini bukan sifat orang mukhlis".
20. Jika kita ingin sampai pada derajat ikhlas maka hendaknya akhlak kita seperti akhlak
seorang bayi yang tidak peduli orang yang memujinya atau membencinya.
21. Hendaknya kita memiliki sifat cemburu ketika larangan-larangan Allah diremehkan.
22. Ketahuilah bahwa amal sholeh dengan keistiqomahan jauh lebih disukai Allah
daripada amal sholeh yang banyak tetapi tidak istiqomah dengan tetap melakukan
dosa.
23. Ingatlah setiap kita sakit bahwa kita telah istirahat dari dunia dan akan menuju akhirat
dan akan menemui Allah dengan amalan yang buruk.
24. Hendaknya ketakutan pada Allah menjadi jalan kita menuju Allah selama kita sehat.
25. Setiap kita mendengar kematian seseorang maka perbanyaklah mengambil pelajaran
dan nasihat. Dan jika kita menyaksikan jenazah maka khayalkanlah bahwa kita yang
sedang diusung.
26. Hati-hatilah menjadi orang yang mengatakan bahwa Allah menjamin rezeki kita
sedang hatinya tidak tenteram kecuali sesuatu yang ia kumpul-kumpulkan. Dan
menyatakan sesungguhnya akhirat itu lebih baik dari dunia, sedang kita tetap
mengumpul-ngumpulkan harta dan tidak menginfakkannya sedikit pun, dan
mengatakan bahwa kita pasti mati padahal dia tidak pernah ingat mati.
27. Lihatlah dunia dengan pandangan I'tibar (pelajaran) bukan dengan pandangan
mahabbah (kecintaan) kepadanya dan sibuk dengan perhiasannya.
28. Ingatlah bahwa kita sangat tidak kuat menghadapi cobaan dunia. Lantas apakah kita
sanggup menghadapi panasnya jahannam?
29. Di antara akhlak wanita mu'minah adalah menasihati sesama mu'minah.
30. Jika kita melihat orang yang lebih besar dari kita, maka muliakanlah dia dan katakana
kepadanya, "Anda telah mendahului saya di dalam Islam dan amal sholeh maka dia
jauh lebih baik di sisi Allah. Anda keluar ke dunia setelah saya, maka dia lebih baik
sedikit dosanya dari saya dan dia lebih baik dari saya di sisi Allah."

Ikhlas dan Istiqamah dalam Beribadah

*• ♥.*•.¸¸ﷲ¸ *•.❀ '❀ ¸¸ﷲ¸'•.¸) ¸❀♥ ❀ *•.¸¸ﷲ¸ ❀♥



~.::*❀ Ikhlas dan Istiqamah dalam Beribadah❀*::.~


*• ♥.*•.¸¸ﷲ¸ ❀ '❀ *•.¸¸ﷲ¸'•.¸) ¸❀♥ ❀ *•.¸¸ﷲ¸ ❀♥



Bismillaahirrahmaanirrahiim

Sahabat saudaraku fillah..


Agar hidup ini senantiasa ikhlas, ada 4 hal yang perlu kita jaga:


(1) Jadikan Allah sebagai tujuan hidup


Kita lahir tanpa sehelai benang pun, begitu juga nanti kita wafatpun tanpa membawa apapun.

Kebahagiaan sejati bukan karena banyaknya harta, namun kebahagiaan sejati kita dapatkan bila Allah kita jadikan sbg tujuan hidup.

Hiduplah dengan prinsip "tukang parkir" yang tak pernah merasa kendaraan yang diparkir adalah miliknya, melainkan hanya titipan sehingga ketika semua titipan itu diambil hati pun tetap ikhlas.

Ketika kita yakin bahwa HIDUP HANYA untuk ALLAH, dan SEMUA INI TITIPAN-NYA maka KITA AKAN LEBIH IKHLAS.


(2) Jangan sibuk dengan aib/urusan orang lain

Jika ingin dekat dengan Allah maka sibuklah dgn kejelekan/aib kita sendiri dan berusaha memperbaikinya.

SIBUK dengan KEJELEKAN ORANG LAIN sering membuat hati menjadi TAK IKHLAS dan penuh syak wasangka, sehingga akhirnya terjebak dalam Ghibah dan Fitnah.


(3) Jadikan Al Qur'an sebagai Pedoman Hidup


Usahakan istiqomah MEMBACA, MEMAHAMI dan MENGAMALKAN KANDUNGAN AL-QUR'AN dan selalu MENJAGA WUDHU (jangan lepas dr keadaan suci/berwudhu).

Al -Qur'an adalah pedoman hidup yang jelas dan pasti. Dengan membaca, memahami, dan mengamalkannya, insya Allah hati pun menjadi IKHLAS dalam menghadapi kehidupan.


(4) Rencanakan hidup


Hidup tanpa rencana, bagaikan merencanakan kegagalan.Yang terpenting, rencanakan dan jagalah silaturahim, bangunlah jaringan sosial dan jagalah pertemanan.

Jangan terlalu dekat berteman, karena bisa jadi suatu hari ia menjadi musuh kita .Dan jangan terlalu membenci musuh, karena bisa jadi suatu hari ia menjadi sahabat dekat kita.

Jangan terlalu mencintai sseorang , karena bisa jadi suatu saat kita benci. Dan jangan terlalu membenci seseorang , karena bisa jadi suatu hari kita cintai.


Dengan menjaga ke-4 hal di atas,semoga kita bisa lebih ISTIQOMAH dan IKHLAS dalam menghadapi kehidupan.

aq amik dari facebook sebab aq rasa sangat berguna..
semoga menjadi panduan hidup dan lebih sempurna kehidupan kita~~
ni dia LINK nye

bakat aq yang aq pendam selama ni!!!!


uishhhhh kawan2 sume....
u olls sume nak taw...
I JUST MADE PUDING ROTI tadi......
pehhh...sedap jugak..tapi agak sikit la..
tapi mak aq kata sedap..
pehhh....aq tak pernah masak selama ni..
tapi tadi aq dah buktikan aq boleh masak..
terima ksih banyak inchik google...
banyak jugak website and youtube aq view semata2 nak wat puding roti je..
tapi memang kelasss kau aishah..haha..
sedap ni....
tu bukan hangit taw...
just nak bagi garing je...crunchy cket..haha

siyes 1st time aq buat mende2 macam ni..
even simple..
tapi at least aq penah buat..
pasni nak buat mende yang lagi simple..
KEK BATIK....weeewww...
pastu.....emmmmstill thinking~~
oh ye..nak masak spaghetti plak..kui3..
nampak tak sume masakan yang simple tape pehhhhhhh...

ok bai

Tuesday, 24 January 2012

heppy holiday part 2 !!!


sambungan last session........
|
|
|
|

setelah penat bermandian di air terjunan...
dimalam hari yang letih,kami ber-4 menuju ke tutti fruitty..
setelah lama tak mennikmati aiskrim 2 kan...
pe lagi..lepak jap la..
even orang lain kata common la tangkap gambo kat TF ni..
i don't really care..
suka ati aq la nak tangkap gambar kat mana pon kan..
nak wat kenangan jer pon..
bersama kazen2 tersayang..haha
and...tepat 11.30malam kitorang dah sampai rumah..
takley lama2,sok nye nak berjalan lagi..hehe

HERE WE GO.................!!!
|
|
|
PUSAT KONSERVATIF GAJAH KEBANGSAAN
tempat ni la biasanya gajah2 yang diorang jumpa kat mana2,tepi jalan ke dok ganggu highway,
dok dalam hutan sorang2 ke takde peneman, yang kena baham ngan rimau tapi terselamat pon ada..maksudnya yang ada cacat celanya la..
ada tu hilang ekor sebab rimau..
kiranya tempat ni tempat pelindungan gajah2 la..
kesian harimau dapat makan sup ekor gajah je..
ok la,korang hado makan sup ekor gajah?
nak dapatkan gading pon susah..apetah lagi ekor..hahaha


macam biasa kami ber-4

ha....nak masuk tengok gajah kena pakai pelekat ni...
diorang suh lekat kat baju..
comey gitu baju pon nak acessory tambahan..

ha....macam ni...lekat je kat baju!


pastu...boleh bagi gajah makan...
aq je yang tak bagi makan..
geli la...
even nak pegang pon aq tak berani...



tiba2 ternampak sekumpulan anak2 dari UKM...
diorang pon ada lawatan ke hape ntah pergi situ..
nampak macam ada wat program selain lawatan..
nth la..


ni gambar motif sangat...
xd keje...

sebenarnya ada persembahan gajah..tapi aq tak pat nak capture..
sebab aq time tu diapit oleh orang2 yang lebih tinggi daripada aq..
so..aq tak nampak sangat persembahan gajah2 tu..
nampak cket2 je..
aq record je pon..sebab asyik kena tolak je..
pastu dihimpit oleh budak2 kecik..
ngan budak ukm tu lagi la..
pape la..

tapi kureng menariklah hari 2..
sebab aktiviti tak berapa nak best sangat..

so..dah habis tengok tu sume...
pulangla ke kuantan semula..
owhh..tapi before balik singgah umah mak usu aq kejap..
makan2 and rehat2 dulu...
hehe...
pastu baru boleh balik~~~~

ok that's all...

tapi ada lagi sambungan aq lepas ni..

ape???
sila la jenguk2 selalu yek...
ada la cket tatapan..huhu

heppy holiday part 1 !!!

so..here we go . . . . .
hari 2 i did mention yang kitorang nak pergi gambang kan...
sampai la kami di situ.....
finally la kan...
but then..
unfortunately....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
see crowded peoples standing outside there....
pehhhhh...ramai seyhhhh..
kitorang pon lambat datang pukul 11 lebih time tu..
tapi aq rasa kalau awal pon,memsng crowded yang teramat la msuk dlam tu..
kok ye pon nak meramaikan umat.,.
tapi idok ler sampai nak bersempit sempitan macam tu..

dahsat manusia....
so,we've decided untuk pergi ke panching sahaja....
pon ok what..
lama jugak dah tak pergi..
and ramai jugak aq nampak yang tak dapat masuk dekat gambang tu pusing balik pergi panching..huhu
ni punya la tak merancang nak berkelah kat air terjun..
tak bawak la tikar..
makanan pon ape yang ada je..
main beli je la ape yang ada jual..
time ni dah nak balik...hehe
baju basah 2 beg plastik tu..!!
dua2 tinggi dari aq..
and both umo muda dari aq..
adik aq baru 20...
ina pon baru 21..
aq rahsia la..
orang kata for 4..hahaa
anak2 kecil..macam ni la..hehehe
memang nak buat kuak kupu2 kat situ..
tengok...adik aq paling lama menyelam...
ni la menyelam sambil minum air...
gamaknye tengah sedut air la 2...

ajib,fayadh,farah...
huruf I kena rompak kot..tinggal titik bertindih plak..haha
aq ngan kazen aq ina just berendam je..
malas nak mandi semangat2..
lagipon nak jaga budak2 kecik tadi 2..
sejuk kot air dia..
terketar2 aq..

haha...aq paling comell!!!

ni hari pertama...
hari ke2 nantikan................................
okbai

Thursday, 19 January 2012

selamat beramal 1#


Berilah salam setiap kali kita nak masuk ke rumah. Walaupun rumah kita sendiri. Walaupun tiada orang dalam rumah kita.

Aik? Macamana masuk rumah kita yang x ada orang pun kena bagi salam? Sebenarnya bila tiada di rumah, ada makhluk2 Allah yang lain yang soleh2 seperti malaikat rahmat yang akan mengambil alih tolong jaga rumah kita (sekiranya rumah kita tu memang sentiasa diimarahkan dengan amal soleh). Jadi bila kita masuk rumah kita yang x ada orang, kita ucapkanlah salam begini :

Assalamu alaina wa ala ibadillahis solihin. (macam kita baca tahiyyat tu). Kemudian masuklah rumah dengan kaki kanan.

Sebenarnya ada syaitan yang bertenggek di bahu kita bila kita balik rumah. Tapi bila kita bagi salam, terus dia terjatuh dan tak ikut masuk rumah... :)

~Ust Ahmad Kamil~

Wednesday, 18 January 2012

i'm a new stalker !!!


watch out guys, i'm a new stalker!!!
hahahahaha..........(gelak jahat!)
is it good being a stalker?
huhu..i don't really care what people might say..
tak bermakna aq suka dia and memerlukan feedback pon..
sometimes someone become a stalker just wanna have fun and nak taw je pon ape yang budak tu tengah buat ke,dengan siapa dia kawan...just like that..
bukan nak sangat "weh.aq suka ko and ko kena suka aq.." wah!!! itu melampau!
aq ada lagi satu perasaan kot...
suka tengok orang yang mukanya lebih kurang adik aq or abang aq..
puas aq stalk budak tu..

aq tengok tengok muka dia,
kenapa aq nak sangat jadi stalker dia...
tertanya2 jugak aq..
sekali bila aq tengok lama2...
ok!! muka dia lebih kurang macam adik aq je...
motip sangat!!
dah 3 orang dah aq jumpa muka lebih kurang adik aq...

sape rasa muka dia macam adek aq??hahaha

Tuesday, 17 January 2012

when people sleep,you awake..



apesal baru pukul 10.30 tapi semua orang kat rumah tidor awal ni?
disebabkan aq as student yang duk kat campus tu dah bertahun tahun dan mengamalkan cara hidup yang tak berapa nak betul..so,bila dah kembali ke rumah..jadi lain macam je tengok orang lain tidur awal..pelik dan ajaib..haishh..pengaruh campus betul..haha


mana taknye...kat campus aq tidur pon paling awal pukul 1..paling lambat tak payah tidur la..
lagi2 plak time nak exam..pehh..stady la konon.tidur pon dah tak lena da...
nak tidur pon rasa sebersalah sebab banyak tak baca lagi..
lagi2 bila esok nak exam tapi tak habis baca lagi...mau kejang satu badan..! huh..
mantap kan jadi student.nak exam punya pasal sanggup tak tidur..
yang aq tak boleh tahan nye...punya la ngantuk satu hari tu,esok plak nak exam kol 9 pagi..
"fiqa,lepas aq bangun baru ko tido taw..aq nak tdo setengah jam je..."tak payah setengah jam la sangat..dua2 tak bangun sampai pagi..nasib baik sedar time subuh..kalau tak memang tak payah berexam la jawabnyer...


padahal kan sebenarnya tidur tu sangat la penting..lagi2 time exam..memang kalau tak cukup tidur,time nak jawab exam boleh blank taw..memang giler..aq penah dah buat tapi sebab terpaksa sangat ngan subjek tu..
sekali aq tengok soalan tataw nak jawab pe..padahal aq dah hafal banyak kali dah pon..
dengan kuasa Allah lepas azan je and aq doa banyak2,dapat la keluar cket idea dari aq tataw nak jawab langsung kan...cuak jugak aq time tu ngan carry marak yang MASYAALLAH...
tatw nak cakap macamana..

sebenarnya banyak faedahnya tidur awal ni rupanya..berat badan boleh turun tuuuuuu..huhu
silapnya la aq pi tidur lewat..
untuk orang yang agak berisi macam aq ni memang patut tidur awal...
sebab aq memang tend to eat je bila lambat sangat tido..ada je makanan aq korek2 kat dapur tu..kalau kat hostel memang aq prepare biskut sebab nak makan punya pasal..memang mengamuk kawan aq."ko kata nak kurus,yang pi makan mende2 macam tu watpe!!" hambik ko kena sembur ngan kawan..huhu..mantap je..aq wat dek jer..mulut


tidur jadi lebih mudah....
sebab ada kajian mengatakan bila kita tidur lewat malam and plak tu sampai tengahari gajah baru nak bangun...sebenatnya boleh menyebab kan insomnia...satgi bila tidur malam pastu terbangun and dah susah nak tidur semula...eeeee...takut je time tengah2 malam ko sorang je tak tidur...(ok,aq takut plak sekarang ni.ngeeee..)

selain tu jugak..sebenarnya boleh menyebabkan jantung kita lebih sihat...weeewww...saya nak jantung yang sihat..selepas saya habiskan entry ni saya akan terus tidur...(insyaAllah..)


kalau nak lebih bertenaga esok paginya,silalah tidur awal....
esok saya ingat nak bersihkan rumah...mop lantai semua...so..marilah tidur!!~~~

jom kita semua menidurkan diri~~~~~~~
okbai
gudnyte,....
sweetdream

Monday, 16 January 2012

kenapa perempuan suka lelaki hensem?

lelaki yang hensem pastinya akan dikaitkan dengan perempuan yang cantik...
sebab ape?
sebab kata orang "lelaki yang hensem untuk perempuan yang cantik"..
sama la jugak macam "lelaki yang soleh untuk perempuan yang solehah"..
bukan ke tak fair kalau macamtu?
kesian la kat siapa2 yang tak cantik and tak hensem,tak soleh,tak solehah..
uishh..kesian..kesian..
kesian jugak kat aku...sape nak..huhu..(guraw3)

tapi ramai je yang aku tengok...lelaki nye mashaAllah...tapi bininya mak aihh cantiknyer...
tu la kuasa Allah...takcantik mana pon orang tu..tapi kalau dah suka and itu la jodohnya..
sume perkara yang buruk dah tak nampak..lantak la orang nak cakap ape pon,janji bahagia sehingga ke anak cucu..
bukan macam sesetengah orang tu tengok dua2 cantik n kacak...last2 tak bahagia..tak sampai ke anak cucu pon...
nak wat camner...ha..tu la dikatakan jodoh tak panjang..
penat jugak aq dengar orang yang bercerai berai ni selalu kata tak boleh nak go on la..hape la..
yela..mungkin aq takde experience lagi macam tu..experience patah hati sampai kurus pon tak penah..tapi aq rasa la sepatutnya laki bini ni..kena kurangkan jeles la..tak payah melampau sangat..ntah la..aq pon tak pandai nak bagi solution..yang merepek2 boleh la..
haha..sorry guys..no solution...
tapi yang pastinya jangan jeles melampau la...
and kena paham pasangan masing2


tapi aq pon sebenarnya macam orang lain jugak..
nak yang comel2 n hensem2..
tapi buat penyedap mata je la..
boleh tak??
haha..
tak senonoh..

takpela kan kalau kita tengok mende yang cantik boleh tenangkan hati..
haha..
macam ni
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ye...G Dragon...chumell kan..hehe

ok..aq tak faham kenapa orang suka siwon ni..
ntah la..aq yang pastinya memang tak berkenan ngn mamat ni..
(macam mamat ni berkenan ngan aq.haha)
ye..joong ki..
he's so cute!!!
ni pon chumell..aq lupa nama dia..
one of SS501 grup..hehe


ni pon aq kureng jugak..
sebab macam nak nampak hensem sangat.haha..
motip!!

tapi yang paling saya suka....................
ONEW.....weeeeeeeewwwwwwww sape onew?????tak kenal?
nak kenal cari sendiri..
wakaka...

ok bai!

peace yaw!!

tenang je aq rasa...
selepas puas memikir dan terus memikir..
akhirnya final decision ditemukan..

for the sake of my family...
then i just be at home for the whole my holiday..
takpe la kan...
sekali sekala bersama keluar tercinta..
program anytime boleh pergi kan..
tapi aq memang macam ni kot..
once da ada ngan family,mesti susah nak pulang ke campus semula..
lagi2 untuk perkara2 yang tak wajib..
yelarw..program tu harus aq pergi,
tapi kalau dah mak aq tak kasi ape aqnak buat kan..hihi

she's my everything....
always listen to her...
yeke??
hehe..kadang2 kalau degil tak la kot..hihi
semua orang pon buat kan..
so kita serupa..

to all my frens yang nak pi ekot program mana2 pon..
all the best...
berdakwah tu elok2..
jangan main2..jangan nak berseronok je yek..
tanggungjawab tu ingat..niatkan nak berdakwah...
insyaAllah dipermudahkan..
da uolls....

ok....final..final...and final decision...


akhirnya aq tak jadi ikut pergi sg.rual.....
sorry to all my friends........
mak aq tiba2 tak sihat..
suruh aq dok umah kemas umah n tolong2 time sedara aq datang nanti..
sedih pulak bila mak aq kata "dok umah je la..umi tak sihat.."

sedih kan??
ayah aq pon sebenarnya bukan suka sangat aq xd kat umah..
lagi aq ada kat umah lagi dia suka..



tapi kan...aq teringin nak pergi..
dah lama tak ikot..huhu..
kesian fatin ngan husna..
sorry dear~~

sangat sorry....

takpela....aq pon diperlukan kat rumah ni..
so better aq dok umah je la..
family first right??
love my family!!!
sume ahli keluarga aq ada this week...
happy nyer..

susahnya nak kumpul sekarang..huhu.
okbai..hi


karok2 cinta katanya~

gambar basi pon boleh..haha
sangat basi ok!! 12 january2012..
after habez paper~
menggila tak hengat dunia..
seb baik tak overnight...
maap pakcik guard..
terpaksa buat pembohongan untuk mengelakkan disaman..
biasalah student balik lambat sikit..
ada hal penting la macam ni..hehe

have a nice look guys~





Sunday, 15 January 2012

pilihan aq hidup aq!~


ok,selepas berhempas pulas memikirkan manakah yang memberikan aq benefit yang banyak and which one is not.penat jugak la aq suruh mak ayah,abang,adik aq pikirkan
mana yang aq patut pergi..
masalahya yang sebenar begini..
aq join comrade n dah pon excited isi nama sume n dah wat LIDV untuk pergi sg.rual punya pasal la...ha..nampak tak semangatnyer kat situ,
pastu makcik aq pulak nak datang rumah,katanya nak pergi bukit GAMBANG RESORT

ni la gambang resort..konon2 macam sunway lagoon gitew..

aq dah tahu diorang nak datang tapi tataw plak diorang nak datang awal and maybe pegi bermandi manda tu time aq takde.sedeyh x??
hari tu diorang dah datang tapi aq tak pat pergi jugak sebab ada exam..
aq ingatkan maybe diorang akan pergi after aq sampai umah..so mungkin sempat sebab aq balik dari rual 24..
n satu lagi, aq lupa plak yang sekarang ni bukan cuti sekolah yang membolehkan diorang stay sampai seminggu..huhu
heboh time aq cuti pon diorang nak cuti kan..melampau la..memang budak sekolah tak payah belajar la kalau macam tu.

so,pikir punya pikir punya pikir..
teringat pulak kalau aq tak pergi pon aq still kena balik gombak jugak check out bilik, sebab ritu dah bersetuju wat LIDV n memang aq ngah pegang kunci bilik sekarang ni.
still aq bazir duit jugak balik sana semata2 nak return kunci bilik.

mak aq pon cakap "xlari nye gambang resort tu kalau tak pergi.."
memang la...tapi keceriaan suasana bersama sepupu tu ha..
pulak tu adeq aq balik.kompom dia pergi jugak..
alorhhhhhh....jelesh giler..
tapi nak wat cane kn..
mak aq cakap kalau pergi kelantan dapat pahala sebab nak wat keje amal..
then....aq pon wat final decision memang akan pergi rual jugak..
dah lama kot aq tak ekot..
sem lepas dah l tak pat pergi..
kang menyesal plak kalau tak ikot..

aq harap aq dapat bergumbira jugak la kat sana..
tapi berat jugak hati aq lagi ni nak pilih mana satu..
sekarang tak beli tiket lagi..
mungkin masih boleh berpatah balik..hihihi
tapi teringat kat fatin..kesian dia pulak kalau aq tak pergi..
dah la haritu semangat2 kata nak pergi..
dah la..tanak mungkir janji plak semata2 nak p gambang..
huhu...

tapi aq tak suka jalan pi kelantan......
argghhhhhhhhhh..........
bosannya dalam bas....
bangun2 pon xsampai lagi.huhuhuhuhu..
jalan plak jalan kampung..huhu. banyak sangat selekohnya..
macam jalan kat mersing pulak..

dah la aishah..
jangan mengeluh...
mungkin ada benefit nya kat situ...
go chayok!!!
fightin!
heheheh





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...