Monday, 7 November 2011

kawan....ko suka???ko nak???perlu???

assalamualaikum....................
so malam ni nak membebel pasal kawan..

sume ada kawan???
hehe....
yang takde kawan hanyalah orang yang tak suka berkawan...
itu sahaja..
nak kata orang giler takde kawan??
ada je..yang dok kat umah sakit jiwa tu ha..semua tu geng diorang la tu..
jangan main2..diorang siap ada geng lagi..kau hado??

so.....apa yang aq nak cakap...
kita sangat perlukan kawan...
lagi2 kawan rapat...
kawan yang selalu nak dengar keluhan kita...
even kadang2 or biasanya...
kawan tu tak boleh pon nak solve kan and takde cara pon nak selesaikan masalah kita..
tapi at least kita ada kawan untuk berborak,share info and so forth..
kawan tu jugak la yang bagi idea baik or kadang2 idea dia la yang haram sangat nye..
tapi kalau takde kawan yang kita nak share sume tu...
boleh stress la jugak tiap2 hari...
mau ada migrain sume rakyat malaysia ni.....

so aq just nak stress kan yang kita sangat perlukan kawan..
kadang2 kita ada kawan baik kat sekolah rendah,tadika,sekolah menengah, and kat uni...
and yes!! kita basically tak berapa nak share something kat kawan sekolah or kawan2 U for certain reasons kan..
yela..kadang2 kita tak rapat dah ngan geng kat skul rendah dulu sebab sekarang dah kat U kan..
so,macam takkan dia pon nak kena tahu hal aq yang remeh2 ke kan..
tapi kalau ada kawan yang best and korang ley share everything kat dia..that's is sooo great and best giler...

contohnya macam aq...
aq sangat rapat la ngan kawan aq ni..
UYU namanya...
best kawan ngan dia even kat sekolah dulu selalu je gadoh2..hehe..
ni la budaknya....
|
|
|
|
|

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tanpa dia aq rasa sunyi la jugak....
ok,sebagai seorang yang single and dikelilingi roomate and geng2 sekeliling yang sudah berpunya,aq rasa tak la kekosongan bila diorang dok taip message or dapat kol ke...
kalau diorang dok message pakwe masing2, aq message and kol je la uyu ni..
nak tak nak dia kena layan jugak aq..haha
tapi memang as kawan dia layan je la aq kan..

banyak sangat benda aq share ngan dia...
kadang2 aq nak rahsiakan something dari dia pon xboley..
sebab kena paksa cakap jugak..haha
sengal jugak budak ni..!~

selalu je dia tak tolong pon settle kan problem aq..
banyak je idea merepek dia....
banyak jugak saranan2 dia yang tak masuk akal..
tapi aq tak kisah..
bila aq share je ape2 ngan dia..
aq release da...
macam tak banyak stress la aq tanggung..

asal balik je ajak aq keluar..
tu la dia...
tapi papepon,dia akan keluar ngan scandal2 dulu...
baru next2 day nye ajak aq keluar..
pandai!!!!!haha

itu la uyu saya....
that's all
luv u my bestie!!!!!!!!
hehe...
ok bai~~~~


2 comments:

  1. bestlah ada kawan yang cam ni.
    aku rasa macam tak der je.
    ye ke? ye kot. huhuhu!

    ReplyDelete
  2. tipu la...mesti ada sorang dari banyak2 2...
    kawan start form 1 kot..huhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...