Thursday, 24 November 2011

mencatat rekod diri!~


salam uolls....
siyes sekarang aku sangat mengantuk giler....
tapi sekarang jam 4.58am.....
kalau aku tidur sekarang mampu ke aku bangun subuh nanti?
for sure aku tak mampu....
giler hape...tak tidur kot...masuk kol 5 ni kira aku dah tak tidur selama 21 jam...
giler!!! aku bukan budak kaed yang suka tak tidur berhari2 pastuh mati kejap beberapa hari..
uishh...what kind of life is that????!!! giler jugak diorang nk lukis plan je pon..
haha...bajet aku pandai...

ok....selepas berhempas pulas selama berbelas belas jam dok mengadap laptop...
akhirnya assignment aku siap!!!!
puas hati sangat even aku rasa assignment aku tu betul tak betul je aku buat..
bedal je la...asal siap..
tapi rasa macam aku da buat je ape yag dia suruh...
arhhhhh.....biarkan saja..
aku nak menggila tidur puas2 pasni...

ad reason jugak sebenarnya kenapa aku sanggup tak tidur sebab nk buat assignment ni punya pasal..yang first skali of course la kan cam orang lain selalu buat...sok nak submit, harini sampai tak tidur siapkan...
satu lagi sebab kol 12t/h satgi aku nak chow balik umah...
bosan dok sini sampai hari isnin...
uish...tak larat aku dok kat sini tanpa buat apa2..
kalau ada kem tak pe la jugak...
ni satgi kang asyik nak merendekkkkk je...
buat perabih duit aku buat hape...
baik aku lepak umah...
at least duit mkan takyah kuar...

dah la..tak larat aku..dah kol 5.30 da...
giler ngantuk..satgi nak keluar awal pagi jugak nak p submit assignment tuh...
pastuh p library return buku,,,
pastu h nak bla!!!! hahah..gelak jahat..
memang sembab la mata aku pasni...
otak pon da tak betul..
tak tdo punya pasal

Saturday, 12 November 2011

ko nak balik ke tanak????

maafla...pic ni hanya untuk menceriakan suasana jer~
salam uolls....
my olls sebenarnya tengah menyiapkan assignment and presentation untuk next week punya ni..
sambil2 cari info kat internet,sambil2 kan diri la kan untuk menaip...
and sebenarnya jugak.....
ha.....sekarang jam 1:15p.m...
jam 3:oopm aq akan pulang ke uia tersayang...
seterusnya meninggalkan kuantan yang terchenta....
and aq rasa lambat lagi kot aq nak balik...rasanya sekarang ni sangat sangat la bizi nye yang teramat...(nampak la ayat yang bz sangatnya~~~)
and sebenarnya jugak....aq tak siap kemas pon lagi...
banyak pulak aq rasa barang yang nak kena aq cari nak bawak balik..
merata2 dah kalau letak barang kat rumah ni..
habis hilang sume..
tapi nye ha....
aq ni macam dah tanak balik pulak...
ngan buku berterabur,pas2 dok cari sources ape lagi untuk assignment..
almaklum la...tenet kat campus laju sangat~~~~~~~~
serabut la plak aq rasa nak balik ni...
banyak keje tak setel,tapi banyak pulak main tenet,banyak pulang berjimba nya...
dok download citer lagi satu hal....
haha..ala2 kalau lepaking ngan member kat bilik,ada la mende nak ditengoknya...

ala...ok la uolls....
my olls nak siapkan assignment...kbai~~~


Friday, 11 November 2011

2 hari jimba jimbaan....is it malay words???





assalamualaikum uolls.....
harini gua mau story2 sikit pasal 2 hari jimbaan gua..haha..
semalam vs semalam nye lagi..
the day was soooooo absolutely great!!
over nyahhh....whateva..
papepon pembaziran masih lagi ditahap selamat...


lagipon bila dok kat umah ni memang lain sikit..

setakat rm10?kicik punya hal la..
tapi bila dah balik campus???
"uish...malas giler makan sampai rm10..hang makan pe je weh??"
dok kat umah makan kan free jah..
takat kua tu kejap2....(kejap ke??haha..)duit kadang2 no hal la..
'umi,nak kua jap...'

'ada duit x?'
'ada la sikit'

''nah"......tetttttt...
dapat sikit...
even sikit pon..
cukup2 la nak wat pi tengok muvie ke makan ke kan...haha

khamis 10/11
semangat aq konon2 nak pi library stady sikit la konon kat,...

beg kelas aq pi bawak....ha...besar tak besar la..
nasib baik aq punya beg kelas cun punya..wakaka..
kol 9 pagi la aq gerak suh abah aq anta...
uyu plak tumpang makcik dia p keje,ha.....
makcik nye pon tak dapat nak menghantarnya exactly ke library..
drop kat kmc je...
boleh plak kan...
aq ngan baik hati pon suh la ayah aq benti kat kmc...
exercise sama2 ke library...
uishhhh...kol 9am pon dah panas....
vitamin c jugak yang aq dapat pagi2 kan..

lama tak lama jugak la kat library tu...
padahal bacanya ciputtttttttttt jerrr~~
berceritanya...masyaAllah~~
pok pek je keje nye...
kol 11 bla terus p e.c.mall...sebelum jalan ke ecm,sempat singgah mega..
semata2 nak beli cool blog..xley bla tol!!
kat gombak takde LOL!!!huhu
lepak la jalan2 satu ECM tu...
dah penat,pi launch plak kat PIZZA....
nak try la kan pizza baru...
nak tengok and rasa sikit pizza yang sangat cheezyyyyy tu...
huhu....padahal sama je macam pizza lain..
just ada yang macam meatball topping kat atas pizza tu...masyaAllah...c
heezy sangat..
muak plak aq makan...
tapi booooleh la...
aq bedal je.sebab lapar sangat...

then g solat....jalan sikit lagi...
ok,member uyu nak balik da....
ok uolss...bye....

tinggal la aq ngan uyu...
tup2 azila kol aq....
nak ajak keluar katanya..
aq suh je la dia datang ECM...
ha...sekali plak ngan wani and waida..
ok...lepak lagi......
mak uyu lak amik kol 4 lebih...
pe ag,lepak la kejap sekali..
tapi sekejap je pon, then dia bla da..........
pulak da....dak2 ni lapar...

masuk JOHNY'S plak makan...

(kasi muncit lagi!!!! gler....baru pas makan dowhh)
tapi nampak sedap..makan je larw...
alang2 orang belanja....
thanx AZILA.....belanja we olls!!
love u damn much!!!
dah makan pusing lagi satu ECM tu...
ha....entah berapa puluh round aq jaln lam ECM tu..
naik bosan da nak jalan..
malu satu hal..
tapi xpe la...
orang bukan perasan pon..huhu

sampai la maghrib kitorang berlepak lepaking..
lama dowhh...
dah maghrib tu diorang ajak makan TUTTTT TUTTTTT
TUTTI FRUITTY!!!!! ngaummmmm....hahaha...
Azila belanja lagi???
thanx u soooooo much again weh!!!
thanx sanggup layan kawan2 yang sengal cam kitorang ni..
tak lupa jugak ko yang paling sengal and yang paling cool giler...
hohoho...
penat giler jalan...
kol 8 baru sampai rumah...
huhu...
puas hati berjimba2....

2nd day (hari esoknya...)......
nanti la...penat lak nak menaip...
satgi eh....
nantikan...da~~~~



Wednesday, 9 November 2011

replace keburukan dengan keburukan?betulke ayat aq?


ok,pic ni tak hade kena mengena langsung...saja sebagai penambah rasa...hihi

assalamualaikum sume..
malam ni aq nak cakap sikit la...
tak puas hati jugak la rasanya ni...
ape tak nya...
sepatut nya kan seorang ayah menasihati anaknya kembali ke jalan yang benar..
ni aq baca......
ok,dia memang taknak anak dia berkelakuan macam tu ke atau dia kata jangan sampai paparazzi ley hidu ape yang dia wat?
means dia tak kisah kot kalau anak dia wat mende macam tu..
sebab katanya,dia suh anak dia tu jaga tingkah laku for the sake of carier anak dia tu...
ok!!! bukan for the sake of Tuhan yang akan bagi balasan sebab perlakuan macam tu..
pe ni weh???pe ni????
hadoiiii....
memang kalau anak tak dengar cakap tu lantak dia la kan..
tapi bagi la nasihat yang boleh membuatkan anak tu rasa insaf la sikit....haishhhh
macam mana ni tanggungjawab ayah yang sepatutnya menjaga tatasusila anak beliau tu..hmmm...
ok la,2 je nak cakap...
okbai!




Tuesday, 8 November 2011

lagi???


Ya Allah...kenapa aq masih terfikir pasal dia??
aq taknak....
terseksa rasanya....
kenapa aq ada perasaan macam ni?
padahal selama ni aq tak pernah rasa apa2 pon..

bantu la aq untuk tentukan perkara yang sebenar...
aq tak mampu rasanya untuk sentiasa begini....

my family raya haji!~~~

salam raya haji semua.....basi betul citer aq ni....k la xnak citer sebab dah basi..
lagipon biler je hari raya aq sangat best?xd pon da sekarang ni,dah tak wujud da suasana hari raya yang meriah dalam family aq as kitorang pon da takde kampung kan and finally kitorang sendiri aq duduk kat kampung...insyaAllah everything done on next year kalau diberi kemudahan semua...
just enjoy the photo!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
1st sekali dah ada pic gedik aq..konon2 xnk tengok kamera..chaitttt!!!!
my bro,luckily dia balik,kalau x aq lepak ngan ayah aq je la
adik aq yang akhirnya dah tinggi dari aq...ok,dia baru form 1...choiii
ok,xmo cakap!!~~
my beloved umi!!!!!!



kitorang pi raya kat rumah future jiran jer~~
xd umah sape2 dah...huhu

ok la bai!~~~

Monday, 7 November 2011

kawan....ko suka???ko nak???perlu???

assalamualaikum....................
so malam ni nak membebel pasal kawan..

sume ada kawan???
hehe....
yang takde kawan hanyalah orang yang tak suka berkawan...
itu sahaja..
nak kata orang giler takde kawan??
ada je..yang dok kat umah sakit jiwa tu ha..semua tu geng diorang la tu..
jangan main2..diorang siap ada geng lagi..kau hado??

so.....apa yang aq nak cakap...
kita sangat perlukan kawan...
lagi2 kawan rapat...
kawan yang selalu nak dengar keluhan kita...
even kadang2 or biasanya...
kawan tu tak boleh pon nak solve kan and takde cara pon nak selesaikan masalah kita..
tapi at least kita ada kawan untuk berborak,share info and so forth..
kawan tu jugak la yang bagi idea baik or kadang2 idea dia la yang haram sangat nye..
tapi kalau takde kawan yang kita nak share sume tu...
boleh stress la jugak tiap2 hari...
mau ada migrain sume rakyat malaysia ni.....

so aq just nak stress kan yang kita sangat perlukan kawan..
kadang2 kita ada kawan baik kat sekolah rendah,tadika,sekolah menengah, and kat uni...
and yes!! kita basically tak berapa nak share something kat kawan sekolah or kawan2 U for certain reasons kan..
yela..kadang2 kita tak rapat dah ngan geng kat skul rendah dulu sebab sekarang dah kat U kan..
so,macam takkan dia pon nak kena tahu hal aq yang remeh2 ke kan..
tapi kalau ada kawan yang best and korang ley share everything kat dia..that's is sooo great and best giler...

contohnya macam aq...
aq sangat rapat la ngan kawan aq ni..
UYU namanya...
best kawan ngan dia even kat sekolah dulu selalu je gadoh2..hehe..
ni la budaknya....
|
|
|
|
|

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tanpa dia aq rasa sunyi la jugak....
ok,sebagai seorang yang single and dikelilingi roomate and geng2 sekeliling yang sudah berpunya,aq rasa tak la kekosongan bila diorang dok taip message or dapat kol ke...
kalau diorang dok message pakwe masing2, aq message and kol je la uyu ni..
nak tak nak dia kena layan jugak aq..haha
tapi memang as kawan dia layan je la aq kan..

banyak sangat benda aq share ngan dia...
kadang2 aq nak rahsiakan something dari dia pon xboley..
sebab kena paksa cakap jugak..haha
sengal jugak budak ni..!~

selalu je dia tak tolong pon settle kan problem aq..
banyak je idea merepek dia....
banyak jugak saranan2 dia yang tak masuk akal..
tapi aq tak kisah..
bila aq share je ape2 ngan dia..
aq release da...
macam tak banyak stress la aq tanggung..

asal balik je ajak aq keluar..
tu la dia...
tapi papepon,dia akan keluar ngan scandal2 dulu...
baru next2 day nye ajak aq keluar..
pandai!!!!!haha

itu la uyu saya....
that's all
luv u my bestie!!!!!!!!
hehe...
ok bai~~~~


Sunday, 6 November 2011

bikin Gua Stress jer!!!!@#$%^&^&^%$#^(*

pe lah nak jadi ngan aq ni...
bertimbun2 dah rasanya dosa aq ni...
Ya ALLAH..
banyaknya ujian untuk aq...
time aq ngah banyak assignment ni la...
assignmnt yang aq dah siapkan even sikit tapi bagai nak pecah pale otak aq pikir..
tu la jugak yang nak hilang nyer...
aq ke yang tak save file 2?????
ataupun adik aq pi tutup je terus???
haisshhhh...
buat ayat semula la jawabnya...
baru ada point baru nak add...
alik2 buat dari awal semula....
arrrgghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.......................................................

astaghfirullahalazim

aq BeNcI peRasaan aQ kat diA!!!!!!

sudahla perasaan.........
ko saja je kan wahai perasaan...
nak mempermainkan aq...
jangan la wat aq macamni...
plezzzzz

Saturday, 5 November 2011

romantik lak aq...haha

citer dah basi jugak aq kutip semula...
as kenangan je pon..

4 jam aq together2 ngan dia...
ntah la..biasanya aq menyampah giler ngan dia...
disebabkan perangai dia yang tak berperasaan tu..
menyakitkan hati sangat..!!!
tapi semalam aq rasa walaupun 4 jam, rasa cam sekejap nye..(aq geli la plak~~~~)
tak cukup lak rasanya...
if nak kata la kan..post2 yang before ni pasal dia, xpenah lagi la pulak aq tak mengamu k..
tapi kali ni aq rasa cam tak nak nye ngamuk ngan kau da...

penah and selalu je aq dengar orang cakap JANGAN BENCI KAT SOMEONE TU, NANTI KO JUGAK YANG SUKA OR DAPAT DIA...
and aq sangat pasti yang selama ni aq tak pernah pon suka kat dia..
bayangkan la seseorang yang tak berperasaan contohnya :
*message kalau minggu ni ko tanya, minggu depan baru reply.. nak ngamuk tak???
*kol tak angkat...banyak kali ni...pastu bila dah jumpa buat muka slumber je tak bersalah..
*janji pas zohor...pas maghrib baru nak gerak...

peh!!!! ni kalau la kawan aq yang ada pakwe macamni..mau bercerai berai gamoknyer~~
aq tak faham la ngan orang yang tak berperasaan ni..
tapi bila semalam aq tanya dia....
ok......kawan2 dia pon yang satu bilik dok marah dia sebagaimana aq marah dia...
so, no wonder la dia jenis tak kisah..
dia dah biasa buat macam 2 kat kawan dia..
apatah lagi kat aq kan..
teman balik kampung halaman je pon..
pastu haritu dia janji nak berubah...
kalau lepas ni dia buat lagi....
hmmmmmm......
aq pasti dia akan buat lagi punya...huhuhuhu..

ok,kembali kepada apa point utama aq...
bukan la nak cakap aq suka kat dia..
tapi kadang2..yela..ko tak pernah la ada pakwe yang ko rasa macam..
"sweet nye u ni...wahhhh...ha..camtu.."
tapi ntah la,lately ni aq yang tersyok sendiri ke ape ntah....
even mende simple pon aq rasa cam...
ok,sweetnye ko....haha(aq gelak guling2 je!!~)
and aq plak tetiba je terbuat sweet plak kat dia...
ok..aq taw dia tak perasan.,....
sebab ape????
ha pandai kawan2 sume....
sebab dia TAK BERPERASAAN.......hihihi

bukan la aq nak cakap dia care....sebab mende 2 sangat jauh pon lagi....
and aq taktaw la kan....pintu langit terbuka ke bila aq selalu bahasakan dia time borak ngan kawan aq as "LAKI AQ"
ok....aq tak pernah siyes pon bila aq sebut camtu....aq memain je pon..
aq cam...ala... laki yang selalu aq tumpang..sebab kadang2 aq naik bengang nak sebut nama dia...huh!!
aq pon start bahasakan dia macam tu lepas ayah aq suh dia anta MINANG!!!
sangat nonsense ke hape kan!!

tapi tu la....tataw nak tafsirkan camane perasaan bengang aq yang dah sikit2 berubah ni ha..
ok,aq dah semakin mereng...
mungkin disebabkan assignment aq yang melambak... aq ter feel lebih??
ok....ape kaitan???
gilo!!!

ala......yang pasti aq tak hingin langsung kat dia atas beberapa sebab....
KLANTANIST tangga paling atas sekali....
and....alorh..aq xsuka kalau family2 dah kenal yang amat sangat...
and lain2 hal...

mungkinkah aq berperangai begini disebabkan jam sekarang sudah menunjukkan pukuk 2 pagi...tambahan lagi,harini dah hari raya aidiladha,....selamat terkorban encik2 lembu sekalian..hihihihihi...

ok la u alls......
my alls dah penat..nak tdo plak...
sok kan nak sembahyang raya..hehe
jom pakat2 solat raya...
tak payah pergi raya pon....
sebab takde kampung!!!~~~~
hehe...
(encik tidak berperasaan selalu nganjeng saya sebab saya takde kampung=((((( )
ok....aq teringat dia je skunk....
sangat menakutkan!!!!~


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...