Monday, 24 October 2011

dihantui mid-term~~~~~~

aq sarankan jangan baca...
ni untuk tatapan aq yang tengah jiwa meragam+ jiwa meracau..
hahahahaha(terpaksa buat2 jer rasa nak gelak!!!)

musim exam itu musim giler untuk student macam aq....
musim exam itu musim stress untuk students seperti aq..
musim exam itu musim emo aq meningkat naik mendadak...
musim exam musim aq kurang makan walaupun tak kurus2..

aq tak suka exam....
ye...asal nak exam je..semua sifat aq berubah..

belajar untuk exam???
ye....memang belajar untuk exam...
kalau tak belajar untuk exam tak cemerlang la result nanti..
kalau setakat belajar and faham..
memang mampu la kan.. ecah boleh!!!
ha,tak payah exam kan senang...
semua orang boleh graduate ngan cemerlang..
lagi senang hidop..


alorh....aq tengah down giler sekarang...
setakat yang aq exam dah bape paper ni...
semua cam 50/50 je...
macam haram giler aq jawab!!!!
(saat ni aq memang xlalu nak buat muka marah..masam tahap cuka je aq rasa ni..)

Ya Allah...ape la dosa aq...
susah sangat nak lekat aq baca ni...
nak kata lama tak balik umah...
tak jugak...
semalam baru balik sini...
takkan nak menggila lagi wat cam ri2 gi berjimba2 ngan farahatun...
hadoii...membazir duit aq je..

nak shopping!!!!!!!
sape nak belanja aq weh??????
hadoiii.....

bak kata kawan aq..
ada pakwe senang......
kadang2 pakwe belanja shopping....
belanja makan...
pakwe kol ajak kua jalan2..
apesal takde orang nak ajak aq cam2?.....
sape nak teman aq tatkala aq ngah sedih2 camni...??
nak belanja shopping memang tak la kan kawan aq yang nak belanja..
semua support sendiri je la....
jangan kata nak shopping..
henfon aq pon xberbunyi...
setakat message.."weh,exam masok pe?biler?"
biasa dah message
cam2...xd yang lain dari yang lain ker?
huhuhuhu....

ada pon time nak balik rumah je la kan kawan aq belanja...
"ha,ko nak ape???"
wah!!! CAM SWEET JE KAN.....
2 je la sorang laki aq yang konon2 sweet tapi tak berperasaan...

adik aq pon dok gelakkan aq je bila ayah aq citer kat dia yang ayah aq nak kawinkan je aq ngan budak tak berperasaan 2.....suka hati je bapak aq ni...
memang la kompom orang tak marah...
dah muka aq ni nak letak kat mana??hadoiii
kalau dah memang aq suka takpe jugak...
ni aq memang tak ah nak suka...
memang aq tak nak la kat dia 2...
ntah la....memang aq tak mampu nak suka kat dia..
and aq rasa dia pon akan fikir macam..tu
ok...lantak je ngan pemikiran aq yang macam tu..

jodoh aq tak sampai lagi....
ok...aq melalut malam ni sebab desakan emosi yang meraung2 suruh aq merepek...
unstable emotion namanya ni!!

da....sibuk nak merepek...
tapi tak tenang2 jangan.....



Monday, 10 October 2011

jodoh????

salam semua....
hehe...topic harini adalah jodoh yek..
so...sape rasa dia ada jodoh ngan si pulan dan si pulan..??
haha...

semua orang pon tahu yang setiap jodoh kita tu telah pon ditentukan oleh yang Maha Esa..
sape yang tak tahu??
mungkin ada yang tak tahu...perhaps la..
mungkin dia tahu tapi buat2 tak tahu,..
maksud aq kat sini,
sape yang suka sangat kat someone tu and dia rasa sangat berjodoh ngan someone tu sampai buat macam2 la...
ada yang tido pon tak lena,kalau lena pon dok terbayang je wajah hensem@cantik orang tu, tu yang ley tido lena...yela,kot2 mau temimpi bersama....haha..
(ok,ayat aq sangat tak memuaskan...k,aq tak pedulik pon.asalkan aq paham..sape yang tak paham ley try google la...MOTIP!!)

sebenar benar yang sangat benarnya.....
aq terjumpa la someone yang aq TERsuka dulu2 kala....
masa 2nd sem tu aq tersuka dia...dah lama tak jumpa, tapi bila TERjumpa tadi...
rasa suka tu cam tak nak hilang plak...camner nak wat ek???
aq memang tak la dah nak tegurnya...
dulu masa aq TERjumpa dia last sem aq dah pon mulakan step untuk tegur dia...
just say hi and ada la cakap pasal result exam...
that's it!!
ni dah TERjumpa tadi....
tak nak dah la aq mulakan teguran...
malu kot nak tegur....sebab aq pompuan...tak malu kan aq...haha.
tapi macam banyak kali jugak la terserempak kat choclate fair tu...
tapi cam masing2 taknak tegur..
aq macam sedar jugak dia cam nak tegur aq, tapi cam just jeling2 dari jauh...
and aq sangat terperasan la kan dia cam nak tegur tapi cam malu kot or takde pape pon sebenarnya,../
tapi dia memang aq nampak macam pemalu la jugak...
cuma time presentation je cam cool la...
wahhhh..hahaha

tapi ruginya tak tegur....dah 2 tahun aq dok kat sini, terjumpa baru 3 kali je kot setakat ni..
dah la susah nak jumpa kan....
lain kos pulak tu..

tapi sebenarnya aq tak kisah,...
aq cam kalau tak terjumpa dah maksudnya tak berjodoh la kan...hehe
biar la...
aq setakat ni tak pernah suka orang betul2 punya suka...
sebab taknak keciwa...

tapi aq dah pernah buat orang keciwa....camner???
kesian kat dia....
tapi pandai2 la kan dia hidop...huhu
selfish ke aq???
sorry dear~~~~~~

huh,kenapa la aq boleh suka kat orang yang takkan or tak pernah suka kat aq...
and kenapa jugak aq boleh tak suka kat orang yang suka and sayang kat aq??
uishhhhh...ayat giler jiwang nak mampuihh..
puiii puiii...
aq ke yang keluarkan ayat2 ni?
haishhh....
rasa cam tak patut plak...

takpela.....just saja je taknak bagi berhabuk blog aq ni...
2 yang ada je ayat2 merepek yang keluar!!~~

aq ngah nak merepekkan diri.....
mentang2 kelas cancel tadi..
balik terus on9 n post mende2 cam ni..

so konklusinya.......
aq tersuka dia semula after terjumpa tadi.....
haha....aq harap aq terjumpa lagi...
tapi mungkin tak da...
xd jodoh rsanya....

dah2!! merepek plak petang2 ni

Friday, 7 October 2011

aq keciwa dengan diri aq.....

hai la aishah.....
what have u done to yourself???
what have u done to others???
please be more matured....

if they know,they might be disappointed...
u do like to tell others which u shouldn't do it actually...
sometimes even u think that u really want to share it with ur friend, don't ever do that without permission of "that" person.

keep any secret that you have promised!!!!!
that's what good friends must do!!

Tuesday, 4 October 2011

disputes among your partner......

aq rasa la kan...
the more u spend time with your partner,
makin banyak mende yang tak puas hati,
and of course asyik nak gaduh je keje

aq penat tengok kawan aq hari2 nak gaduh ngan balak dia...
padahal aq rasa sekecik2 masalah and ketidakpuasan hati je pon..
aq bukan la tak suka serious kat any masalah ke hape ke.
tapi ala..mende kecik ley settle ngan mudahnya kot..
takkan nak buat hal 2 jadi makin besar??
pastu mula nak clash la bagai...
and please la.....
untuk both girl and boy, please respect privacy of your partner and if korang nyer bf/gf xsuka korang buat something 2,please DON'T DO!!!!
kang kalau balak korang mengamuk....ha...salah sape????
pikir2 la sendiri..
kang sibuk nak break....menyampah aq....

ok,aq tak pernah experience mende alah tu sume, tapi setakat dah tengok sume kawan2 aq cam2 dah cukup untuk buat aq fikir, COUPLE itu menyusahkan...instead of sangat membazirkan duit aq..baik aq pi shopping ke hape ke....ada jugak barang aq dapat, daripada aq beli present / pape barang tuk balak aq ke kan...

tapi.....siyes aq jelesh kalau sume kawan aq sibuk reply message balak diorang, sampai seminggu 2 dua tiga kali topup la.. terabai aq sekejap..
kalau aq....sebulan sekali baru topup...seee.....jimat kan..haha.
pastu weekend je,ada je kang balak diorang ajak tengok muvie...keluar la mana2 pon...
see...aq jelesh jugak,aq dok la kat bilik je...takpon saja nak membizikan diri ngan program..
takpon balik ke kampung halaman....kan senang...sebab aq rasa aq memang lebih rindukan orang kat rumah daripada balak kot!!! haha...
see....alhamdulillah,dapat mengelakkan daripada ZINA....
*zina mata
*zina hati
terpegang tangan zina ape ek?
ha..macam2 zina la...
kalau berdua-duaan dalam kete boleh ke ek?
maksudnya macam balik kampung berdua ngan kawan yang lain gender...
??????????
kalau aq.....rasanya boleh kot,sebab nyer taktaw la....haha
tak buat research lagi apa sebab tak boleh and apa sebab boleh..
tulun sape2 bagitaw ley x..

Sunday, 2 October 2011

tekejot giler!!!!!! mau kena baling ngan kayu~~

uishhh....biar betul...wat aq scary je budak2 zaman sekarang ni....
taw dek kawan aq mau kena baling ngan kayu...
tu la,gatal pi wat2 comel buat hape...
haha..motif sangat kan!!!
buat2 je comel je eh..tak comel pon sebenanya...

aq tataw la kalau dia tahu and takut nak taw dia nye reaction..
uishhh....scary2!!
dah la aq dah tua...husshh
dah la adik kepada kawan aq...
aq tak kisah pon sebenarnya , tapi cam .......

ok...sume blurr tak paham apa aq nak cakap sebenarnya...
ok, wat bodo je la...huhu

aq patot menyesal??? yeke?


assalamualaikum semua....
haha....lama sangat2 rasanya tak ber update blog aq ni ha...
bz?
sikit la kot...
tapi yang pasti u kesayangan aq ni taknak pulak bagi wireless kat bilik aq 2..
sangat menyakitki hati aq je la...
huhu

tak pe la..
nak wat camner..kena sabar je..mungkin tahun depan kot baru nak dapat wireless free ni,~~

so sekarang aq nak citer pasal mulut aq yang nak kena makan cabai kot semalam...

haha..pedas tak pedas la ayat yang aq lontarkan..
mau terdiam mereka...
camni.....

jap,kalau korang nak teruskan baca takpe,tanak pon xp..aq aq saja nak bagi peringatan kat diri aq n kengkawan yang mulut laser cam aq ni..haha

1-semalam....pas balik program aq ikot la kawan2 program aq semua ke rumah salah sorang
kawan program aq ni....

2- kol 6.30 mula perjalanan ke rumah kawan kitorang tu and biasa la kalau habis program kol 5 lebih pastu penat lagi, mana taknyer start kol 7.45 jugak la aq keluar dari bilik semalam.
so opkoz aq penat gile gaban...balik terus mandi n b4 tu borak2 jap ngn membe kat bilik.

3- so, situasi dalam kete opkoz la aq cam nak terbaring n tertdo sebab penat kan....
sekali kawan baru aq dalam program kitorang yang dok kat sebelah driver tu main tukar2

channel plak...hadoii!!! pening kepala aq.aq sebenarnya biasa je buat mende2 gitu.. tapi beragak la jugak.ni lagu pon tak habis lagi ko nak tukar da...
ikut sedap halwa teling kau je..telinga n kepala aq camner?huhu!!
ape lagi....ayat aq yang macam mengamuk tapi takpon sebnarnya "ada aq potong jugak tangan ni kang!!!!" weh,serius style aq kalau cakap memang macam tu kot.sorry r bro~~lu kalau nak marah gua pon takpe la..gua tak kisah. tapi aq bukan jenis orang yang cakap lembut2 nak kasi orang cair punya. even ayah gua pon selalu je tegur gua kalau dek
at umah tu suh lembut sikit. takpon kalau ayah gua kol,"amboi,kasar nye cakap...lembut sikit,macam nak marah je~" haha. tapi ayah gua sporting,dia tak kisah sangat pon sebenatnya...just nak suh gua lembut sikit je..


4- pastu, budak tu terus tarik tangan dia n tak tukar2 dah channel 2.haha..driver je yang tukar plak...cian plak aq tengok dia....tapi 2 la,aq bukan pemarah sebenarnya,tapi cara aq 2 yang kasar...sorry guys...

5-situasi marah yang ke 2- time on the way balik n dah nak sampai kat mahallah aq...
kena lagi budak ni....haha, budak baru lam program...xp la taktaw kan style aq,ni nak bgtaw ni...huhu. ada plak nak argue ngan aq pasal mahallah aq...huhu. mahallah halimah takde?
aikk,,aq yang dok mahallah tu, ko pulak sesuka hati kata takde...kau perempuan ke? haha, kalau pompuan meh tukar mahallah sekali, boleh kenal mahallah baru...
ye, aq taw depan mahallah aq ada ruqayyah n belakang tu maryam...tapi xd pintu gerban
g besar tulis maryam,ye aq taw..tapi bila aq cakap ada tu/..ada la...takyah nak argue bagai..
"uish,ada ke mahallah halimah?kat situ bukan ada maryam ke?bukan ruqayyah ke? mana ada la..." ha,dok cbuk nak argue tiba2 ayat kasar pulak keluar dari mulut aq "diam ah!!!!!"
maybe bagi dia kasar kot,tapi bagi aq takde la sangat..membe aq selalu kot cakap macam tu.. takde la nak marah pon. kitorang kalau guna ayat tu buat guraw je kot..tapi 2 la aq nak cakap... cara aq cakap tu boleh buatkan orang terasa,tapi nak buat macamana, cara aq.. forgive me
guys~~ i dunno if it may hurt u..
n sorry jugak kat my dear fathin....tercakap word haram tu... sorry sangat!!!~~~~ luv u.....


ok......ni baru mahallah maryam namanya... aq mahallah halimatus saadiah ye~~hehehehehe


aq patot menyesal??? yeke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...