Saturday, 17 September 2011

hantu bonceng? hantu tu bonceng ker?

best sangat ke cerita hantu bonceng tu?
sampai 2 hari je boleh dapat berapa juta ntah..huhu..dahsat sungguh..
padahal aq tengok semalam..semalam??haha,lambat kan aq tengok?
nasib baik aq tengok lambat..kalau aq tengok kat pangung mesti rasa membazir giler~

siyes aq tengok semalam tak besh langsung kot...
and aq ada pendapat aq sendiri pasal citer tu..
banyak sebenarnya aq nak membebel...
tapi alang2 aq kat umah ni,n aq rasa this week je aq ley balik,after ni banyak keje giler..
so tak pat balik n on9 sepuas puasnya..so,aq nak spend time aq tuk lepak2 kat umah n tolong mak aq memasak or whatever la keje yang ada kat umah ni..

so...
bagi aq citer tu ada unsur2 mempermainkan agama pulak..
bukan ape, siap cakap astaghfirullahalazim,masyaAllah...macam2 lagi la words2 yang kita selalu gunakan la kalau ditimpa musibah atau dugaan..
pastu pulak,boleh lagi bonceng anak dara orang kan..
padahal dah insaf kan lepas dapat kemalangan n kata nak tulun pompuan tu bagai la kan..

pastu bagi pulak tinggal kat umah dia..
walaupun ada kawan lelaki tinggal bersama,tapi kan tak elok,tak manis dan menimbulkan fitnah....
aq takut kalau yela,mungkin ada dalam kalangan kita yang kurang memahami pasal agama kan,so macam takut influence la pulak kan..
kang ada yang ingat membonceng anak dara orang tu tak pe..padhal kadang2 kita naik moto ngan adik or abang kita pon kalau orang tak kenal,boleh menimbulkan fitnah..

ada lagi aq nak bebel..tapi takde masa lak..
k la,,,bai~



2 comments:

  1. aku tak tengok lafi citaa nih.
    tapi sapa yang pi tgok suma pon kata tak best! HAHA

    ReplyDelete
  2. siyes citer cam errkkkk..!!!! sebab tu aq tak suka tengok cita melayu kat panggung~~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...