Monday, 8 August 2011

tOgether bReak tHe FasT!!





1:50p.m.....
lepas complete kan semua kerja rumah,aq siapkan diri pulak untuk pergi berbuka di luar bersama rakan2 semambu ku~~



sejak akhir2 ni..lepas kitorang buat reunion,rasa nya asyik nak keluar sama2 jer..

ok...nampak tak kat situ macamana tight relationship kitorang after reunion tu..
tapi memang tujuan sebenar REUNION tu nak eratkan silaturrahim kan..(cliché nyer..huhu )
even tak berapa kenal sangat masa sekolah dulu,then boleh jadi rapat..ok la tu..

ok...pastu mula la pengembaraan aq n azila pergi pick all them up..(wani,irah n asil)

dalam perjalanan pergi umah asil,terserempak dengan 1 accident yang just oc
cured.. sedeyh plak rasa tiba2 tengok mayat covered by only newspaper n i saw her feet. i thought she was indian tapi balik2 umah umi bagitaw ada anak makcik tu meninggal accident kat tempat yang nampak tu..ok,she's muslim..ciannya..sian kena langgar lari..(Al-fatihah)

ok,pastu amik asil..then..amik irah plak.,.
plan nak tengok movie dulu..owh,patot la azila tanya boleh ke tak tengok movie..haha
ada plak..

tengok citer GORRILA tu..haha..
ok la,tapi tak gempak mana r..biasa2 jer..

ramai tak ramai la yang tengok sampai kitorang punya tiket kat sit depan sekali..
ha..dongak la kau sambil tengok..mau terkehel leher tuh..huhu


dah habis tengok muvie terus pi solat then pergi cari cup cake untuk azila..
ye r..besday dia ritu..

pastu terus gerak ke tempat berbuka puasa kita yang sangat faymes kat kua
ntan tu..huhu
katner?
kat padang MPK la..kat masjod besar tu..

tengok..ramai kowt yang berbuka kat padang tu..dibanjiri oleh manusia2..beribu jugak la y
ang buka kat padang tuh,,huhu


tengok..nampak tak bazar tu..panjang..banyak peniaga yang menjual, lagi banyak manusia2
membeli..nak jalan pun susah..nak2 lagi aq ni ha.. dah la "tinggi cam galah" kan.. tak nampak gerai dah..nampak orang jer..kurang pahala puasa dok membeli kat situ..huhu
pandangan atas

ramai kan.......

kitorang makan macamni la semalam .huhu..tiap2 tahun jugak la sebenarnya aq lepak berbuka kat sini..syok la jugak ramai2 kat padang tuh..

ok..da habis makan sume...
pi solat maghrib...
then, berjalan2 ke terminal...
cari baju raya,,
nasib baik umi ngan abah bagi duit..
dapat la aq beli baju raya..

baju raya da beli sebenarnya..tapi kain pasang la...
mak aq plak suka sangat nak hantar bagi orang jahit lepas seminggu puasa kan..
ha bagitahu aq sape yang nak amik tempahan lagi??
2 helai jugak la yang tak siap.. 2 helai je..tak banyak pon cam orang lain ada 4 5 pasang..
so,terpaksa beli yang lain..maknanya aq beraya ngan sepasang baju je larw..
ha tengok la nanti tiap2 hari p raya ngan baju yang sama jer..
hadoii..
camaner la..
sepasang baju je?
aq raya kat cni da la seminggu..
huhu..

reda je ehhh..
tak pun pakai jubah hitam jer..huhu

lama koet cari baju..
ngan mahal nya..
pastu banyak pilihan plak...
nak yang tu tapi mahal, nak yang ni pon mahal..
da goda2..ha..dapat la murah,,murah ckit je pon...haha
tapi cantik la..
maafla angkat bakul sendiri..
huhu.

takde la nak vogue..tapi raya setahun sekali..
saja nak comel cket..
gi kelas bukan ley pakai baju tu pon..saja je..huhu

10;45pm..

ha kau!!!
baru nak sampai rumah...
punya lama aq keluar..
bebel cket la jugak bapak aq tu..
tapi takde pe la..
sebab aq keluar ngan kawan aq yang dia kenal.
so,xd masalah sangat..
so overall besh la semalam..
hehe..

sape ag nak ajak aq buka kat lua??
haha
ok bye~





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...