Monday, 1 August 2011

Saya maO reUniOn itu lagi...!!

ha...kan ritu aq ada bagitaw nak pergi reunion sekolah kebangsaan kan??
kan3??
ok fine tak tengok...
cari sendiri entry mana..
ok,entry aq tak menarik..aq taw..

ada aq kisah???
hehe...
takpe tak baca..
aq pon macam la habis baca entry orang kan?
haha..tak sempat..orang bekerjaya macam ni la..
(gedix dowhh)

ok..aq nak cerita ni..da stop membebel mende merepek!!

31July...
8.30a.m...
pagi giler tu..

bermula la perjalanan aq,azila and pipah...
azila amik aq,pastu p umah pipah plak..
tunggu plak bersiap sebab lambat bangun,pas2 nak goreng nugget bagai kan untuk santapan kitorang jugak..
takpe..aq tak kisah asal aq dapat makan..haha

so,pengembaraan untuk konvoi beramai2 dah tercatat dalam tentitif dan katanya kol 9a.m kena berkumpul kat tunas manja beserah tu..
emmmm...kol 9 eh??
pasti ke semua on time??
atau masih lagi dengan janji melayu/??
ye...tepat sekali..
kita masih dijajah dengan word janji melayu yang kurang tepati masa..
tapi grup kitorang ngan wani sampai awal..
separti yang dijanjikan..
semangat suh mak aq kejut,
ye r..takut tak terbangun plak..
ada kena tinggal ngan cik azila tu kang..

kitorang tunggu..tunggu...dan tunggu..
sorang..sorang datang..
kitorang siap sempat shopping makanan tambahan kat dalam tunas manja tu..
haha..xp..asalkan sume makan ape yang aq beli tu pon aq da puas hati..
bukan ape,aq memang datang dengan tangan kosong kot..
tak tolong bawak ape2..
alang2 tunas manja depan mata..
aq bedal je la beli ape2 pon.

ok..
aq
azila
pipah,
wani
waida
juli
irfan
faiz azizi
firdhaus zainuddin
syafiqah
afiq amiluddin
azrul

ni je kowt yang konvoi..
the rest ada yang dah tungu kat de rhu
ok..asil yang tunggu kat sana..
pastu nasiha..
disebabkan dekat ngan umah dia, dia tunggu kat mana ntah ek,xtaw specific tempat plak..
tapi tak plak ikot konvoi..
ye la..motif la sangat nak patah balik semata2 nak konvoi kan kalau umah da lagi dekat..
pastu memang lama r tunggu pengarah program Siti shahirah bersama dengan penolong beliau pinaz..

bila diorang da sampai sume barang dah kemas..
operasi memulakan BBq pon bermula..
pehhh..angin kencang bertiup..
sampaikan makanan kitorang yang lain dilitupi dengan abu2 semulajadi kesan daripada proses pemanggangan ayam2,kentang,sosej,ikan...
sedap dowh gua cakap lu..
walaupun makanan lain pon gua makan very2 crunchy..
nak katakan sampai air pon cruchy jugak r..
gara2 mende semulajadi ni
melantak da tak kira da..
pedulik hape...da datang memang nak makan kan..huhu
thanx to waida,afiq ,azrul and sesiapa yang membantu untuk hanya melihat dan membalik balikkan ayam tu..haha

better than aq yang only touch that penyepit tanpa membalik balikkan ayam2 tu...
angin kuat..habuk masuk mata..
tak mampu nak tolong..
mampu makan je..
sorryyy

pastu da siap makan untuk first round..
pi main kat pantai plak..
main frisbee plak..
syok seyh main mende alah tu..
dari aq tak pandai baling sampai aq mampu la baling dengan catiknya..
haha...
experience main tu..tak penah main ag sebelum ni..huhu
baling..tangkap..cun je aq baling..
(ok aq tipu!!)

pastu lapar....naik semula untuk sesi melantak kali kedua..
yang aq tak ley bla nya ramai je yang da siap sedia ngan baju biasa sebab nak mandi..
tapi tak mo plak...
tapi betul la..da nanti nak sembahyang zohor susah plak kan..
kesian plak asil kempunan nak mandi..
tapi sebab orang lain tak nak mandi..
pi simbah plak air..
huh..habis basah suar aq
chaitt!!!!

ok...
pastu watpe ek???

ha..yang paling aq bengang sekali..
sesi main baling2 belon air kat orang..
ha...aq plak memang taknak tukar baju..
apatah lagi nak membasahkan baju aq ni..
memang tak la kan..

aq tak dapat kenalpasti plak siapa yang baling sampai basah belakang aq..
haisshhh..
aq dapat taw memang teruk la aq kerjakan nanti..
yang aq taw syafiqah je yang baling kat kaki aq..
nasib baik basah sandel aq je..
yang baling kat belakang aq sampai basah baju 2 yang aq bengang..
tak pat taw plak aq siapa wat...
sakit..sakit...
aq baling kat firdhaus tak mampu plak nak pecah..
geram plak aq!!
tough betul sampai badan dia mampu untuk tidak memecahkan belon air tu..
habis tu kira badan aq tajam ke ape nih???
huuhuhu..
pastu belon air yang aq nak baling kat firdhaus lagi tu dicuri oleh wan azizi..
menci la..
aq tak baling kat dia...
laju plak dia pecut..
chitt..

so konklusinya belon air aq tak dapat kena kan siapa2 pon..
huhu..geram!!!!!

PENAT LA..SOK NAK SAHUR..
TIME SAHUR SAMBUNG SEMULA..
HEHE...
DAK2 SEMAMBU KALAU YANG ADA BLOG TUH INFORM LA YEK...


tu pon sambil aq makan mata aq berair..
puas da aq nangis kat situ..
sampai sekarang air mata tak nak kuar..
sebab banyak sangat da kua time tu..

1 comment:

  1. erkk, aku eh yang tak baca habis tuh?
    setyes tak perasan wey,


    neway best kot ada aktiviti cam nih.
    maybe pas nih aku boleh tiru reunion ng mmbe2 plak. HAHA

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...