Friday, 26 August 2011

lelaki...lelaki...u're never care bout women!!


salam.....

ok,dipagi yang suram ni...
tercetusnya idea aq nak share satu mende ni..
aq rasa memang penting giler la..
sebab memang kaum yang satu ni suka sangat buat hal.

kan ada entry dolu2 kala yang aq sendiri pon dah malas nak cari,
tapi aq ada sebut pasal satu hal,
the thing yang aq marah sangat kat makhluk sorang tu,
memang rasa takmo tegur dah la,
takmo jumpa la..ape la..
sebab aq sangat la marah at that time..
marah giler meletup kebaboww sume la..
sakit hati sangat...

aq dah malas nak ingat pasal mende alah tu da.
tapi bila dah terpikir nak pulang ke tanah tumpahnya ilmu2 duniawi kat aq ni,
jadi pop up plak kat kepala ni..
bertambah sakit plak rasa..

kan aq ada cakap yang aq tanak jumpa dia kan,
tapi..dah kalau umah tu dekat,
pastu pulak tempat yang aq pergi tu pentig untuk beli barang keperluan,
why not aq tak masuk nak beli barang plak kan...

ok,aq masuk ngan muka tenang,diam membatu dan membisu..
rasa nak marah jer,
tapi terpikir plak hutang aq kat dia tak langsai lagi..
aduhhh,malunya..
tapi nak buat macamana,keje aq asyik nak shopping jer,
pastu nak bayar hutang dia plak memang lupa la..
dok tangguh jer..
plak tu malas nak jumpa..
ditegurnya aq..haish..
ko ni tak rasa ker aq tengah marah kat ko?
muka selamba tegur aq...
"jadi ustazah eh?"
"yela.."
nak taknak je aq jawab...
xd mood ase nak pandang ko...
huh!

aq selalu nak buat bodo je kalau jumpa ko,
tapi ko slumber "ape" je...
ko macam tataw aq marah...
ko rasa mende tu very small kot..
and aq je yang make that thing worst...
in fact, it's actually the worst ever la..
tolong la paham pompuan ni.
menda kecik pon kadang2 pompuan ambik hati taw,
pompuan ni sensitif...

contoh eh...
kalau bf xmessage gf even 1 hari pon...merajuk da..
kalau lambat reply message pon...merajuk...
kalau janji tapi tak tunaikan...gaduh..
bf cakap a gf cakap b...gaduh..
|
|
|
|
|
|
|
sume mende ni nampak remeh,tapi gf anti sangat...
sumtimes bf yang anti mende ni..
but mostly..gf la..
they're so concern..
do concern bout them too...please..

however,in my situation here,
takde kena mengena ngan bf or gf...
we're just friends..
tapi these are what women are..
sume sama je..
tak kira la kawan or BFF or BF ke..
jaga hati and perasaan orang even ko sendiri tak berperasaan..
sekian...


2 comments:

  1. yep for small thing dalam diri pompuan, laki salu tak perasan. grrr!

    tp tahan jelaa.
    dorang mmg susah nak perasan nak buat cemana.

    ReplyDelete
  2. geram taw....google la kalau nak taw hati pomnpuan ni.banyak info jek..
    mana tak cepat clash!!
    haishh

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...