Saturday, 20 August 2011

lagu raya,kuih raya, duit raya ada??


salam semua.....
harini aq nak habaq sikit pasal raya ni,
sekian lama dah tak post new entry,
so,harini ambik sikit masa pas bangun ni kan..

dok terjah sini,terjah sana..
aq dok tengok sume nak beraya da ni,
tak sakan plak kan nak raya..
tapi aq tak rasa apa2 pon,
rasa cam cepat nya nak habis puasa..
aq tak sempat nak buat mende yang paling penting pon,
sebelum sahur tido,selepas sahur tido,lepas subuh tak payah habaq la..

9days left untuk aq habiskan masa dengan bulan yang mulia ni..
takut tak sempat plak..huhu
ha..sudah2 la dengan kesedihan lah sangat ni kan..


ha.ada rasa nak raya dah ke sekarang ni?
mestila ada kan,mana taknyer..
ce hangpa tengok ramai blogger2 dok post entry baru..
sume citer pasal buat kuih raya..
ha,ce tengok ni..siap bagi resepi lagi, pe lagi,
kalau nak buat kuih boleh la terjah

jangan kata buat kuih raya,
yang share lagu raya pon ada,
so, pe lagi..boleh la download..

lagi 9 hari pon kan..
mana tak nampak meriah nye..
hadoi la pon..
aq plak 1 jenis kuih pon takde buat,
seminggu lepas raya mak aq dah sibuk pi tempah kuih..
haha..sempoi kan,
tak susah2 aq nak tunggu kuih raya siap,
tak susah2 nak gentel tepung,
haha..

yang paling syok time nak raya ni..
ha,,,
sambil dengar lagu raya,
sambil pasang langsir,
sambil mop lantai,
sambil lap2 balang biskut raya,
sambil kemas rumah kasi cantik and bersih..

tak sabar nak tunggu saat tu..
macam ayat nak kawin plak..sengal!~

dah2..sapa yang dok tolong mak buat kuih raya tu..
ha..p la sambung semula..
takdak pa dah nak cakap da..
da~~~~



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...