Saturday, 27 August 2011

ikhlas tu kan lebih baik.....


muka nak marah plak kan baby ni.
hadoii..salah konsep plak.

aq tanya eh?
penah tak korang rasa ikhlas nak buat something,
(ikhlas pon boleh taw la plak....haihhh)

ok...sempena hari raya yang bakal menjelma ni kan..
opkoz keje banyak yang dok tunggu kan3...
keje umah la....
pasang langsir,
mop lantai,
tukar alas meja,
carpet baru,
tikar baru,
basuh pinggan tak payah cakap la kan,
hari2 belambak2 plak nak penuh kat singki 2..

then, sume tu aq yang buat...
mostly la...
tak exactly sume la..
yela,kalau dah tinggi ,
mana nak sampai aq nak panjat nak pasang langsir tu kan.
mau jatuh aq...

pastu......
ok,semalam kan aq kua p berbuka kat lua..
(mini reunion la sangat...)
seb bek ada word mini kan situ,
so,memang nampak la kalau tak ramai pon,
it's ok..
so takde hal la...
dah biasap reunion tapi tak ramai..

then,dah balik umah...
ok, i'm a little bit tired..
rehat2...ayah aq plak balik...
"ecah,pinggan kat singki tu penuh,basuh la..malas betul la!"
hello!! selama sape jugak yang basuh pinggan????
ecah okkk.....(tak plak la mampu nak ckp camtu,giler pe..)
abah ni tak nampak ke ecah baru balik..penat..
"salah ecah la nak bukak pose kat lua..."
la...dah tu memang takley consider plak kan...

kalau adik tu....
aq suh pasang langsir sikit...kata aq bebel,
pastu keluar!!
nyampah la aq nak suruh lagi...
keje kan banyak....
fair la kalau nak bahagi2kan keje...
takkan sume keje aq nak kena buat sorang2..
aq la basuh kain,sidai,lipat...
bukan tak ikhlas...
tapi kalau mende yang aq dah bese buat and i will do it whether lambat or cepat...
that's my problem...
whatever it is,,it's still me who will finish it all...
hade yang lain mau tolong secara volunteer nyer...
sume nak kena paksa dulu...
aq takmo cakap aq ni baik..
tapi kalau dah zahir nye macam tu,what should i say..?
takde perasaan bangga pon kat sini eh...

aq just nak cakap...
aq mesti akan buat keje tu...
lambat or cepat je...
sabar je larw...
yang ada kat rumah pon..
paham2 la kalau dah amik barang tu....
then,put back la at the right place...
takkan dah amik toto, pastu aq yang nak kena letak semula lepas korang dah gunakan.
kan senang tak nyusahkan orang...
tak giteww....

ok dah nampak ciri2 ibu yang suka membebel...
sape yang jadi anak aq tu sila persiapkan cutton bite...
tutup telinga...
huhu...

dah..penat nak bebel....
sambung keje plak

2 comments:

  1. adoi..
    ko ada adik pompuan tak?

    kalo aku sebab suma laki.
    jadi mmg aku malas nak suruh, penat tenaga aku ja ckp byk2.
    memang aku nampak aku paham2 jelaa.

    tp umi aku rajin.
    kalo dia tau aku dah basuh pinggan, nnti dia kemas la pinggan2 tu.. susun kat rak.


    tapi wey mula2 dulu bengang la gak kan.

    lama2 dah la paham2 jelaa.
    malas nak bebel2, sakit2 hati dah.
    sebab apa2 pon aku gak kena buat.

    so skg dah ok =)

    ReplyDelete
  2. adik pompuan aq macam adik n abang2 lelaki aq...
    lebih kurang je pemalasnya...

    masalahnya mak aq bukan cam mak ko..
    satgi pas dia masak,dia tinggal je la...
    aq tak kisah pon sebab aq memang tak suka masak, so aq kemas je la sume 2..
    aq basuh,aq jugak la kemas sume..

    ada la tolong jugak..
    tapi dah alang2 aq kat umah ni..
    habis sume keje nak kena serah kat aq..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...