Monday, 15 August 2011

cuti-tido-tido-cleaning-tido..


ha....assalamualaikum sume.
sape yang baru bangun tidur?(sila cabut kuku anda)hehe..
ha,takde soalan lain plak dah kan nak tanya selain soalan kanak2 tu jugak yang ada dalam kepala otak ni.....
so...sape yang baru bangun tu?
aq tak eh...aq da bangun awal..tapi baru sempat nak post entry baru..
tu jewww...


pada yang baru bangun tu..meh akak nak nasihat sikit(ha,akak ker?macam aq muda kan,opkoz la akak..tak giteww)
tak elok sebenarnya bangun lewat2...lagi2 anak dara...anak dara lagi ke semua?=)
kalau macam aq anak dara la,tapi kalau mak dara pon sama jugak la...
bulan bulan puasa ni seelok-eloknya bangun awal then,boleh la kalau ada masa wat solat dhuha pastu banyak lagi masa,tadarus plak kan..untung2 dapat pahala berlipat kali ganda...(peringatan untuk aq jugak)

lagi satu..mak aq kata makruh kalau mandi tengahari ni..yeke tidak?tak tahu la plak aq kan hukum hakam ni...
ataupun agaknya dia tak kasi mandi time2 tengahari ni sebab tak nak kasi anak2 dia bangun lambat?mungkin jugak la..

pulak tu kalau bangun lambat,sape plak nak tolong kemas rumah kan..kau jugak sendiri.. memang rumah tu untuk kau sorang je yang bersihkan..kan3..=)))
kalau aq,aq tak kisah kalau nak kemas rumah...tapi jangan suruh la..n jangan tengok la aq wat keje..nanti aq jadi malas,..(mungkin aq tak suka diperintah..)

aq harini baru sedar lagi yang aq tak boleh bangun lambat2..
mungkin sebab tiap2 hari aq p keje n aq tak tido lepas subuh...membuatkan aq rasa tak mengantuk dan badan jadi cergas...
kalau tidur lama2 sakit badan....pastu kalau da bangun then kemas rumah then nak baring2(konon2 nak tdo semula la...)mata taknak pejam,asyik nak celik jer..
happy sangat badan aq ni asyik nak sedar je..aq nak pejam tak mau pulak..
mengada2 jugak ek...

haha..k la..selamat mencuba~~

5 comments:

  1. nally : subuh tu sangat awal..hhaa

    ReplyDelete
  2. saya bangun awal setiap weekdays. Kalau lewat nanti tak pasal-pasal kena buat surat tunjuk sebab lewat datang kerja..

    weekend lak, paham-paham je la.... :p

    ReplyDelete
  3. akak : adik pompuan saya susah btul na bangun pagi, sebagai abg, apa patut saya buat, biarkan? tegur? kalau tegur mcm mana ye ^^

    ReplyDelete
  4. huhuhu..btol2..jgn bangun lwat sgt..xelok..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...