Saturday, 16 July 2011

PLKN lagi!!!



adoiiii...bila la pihak PLKN ni nak berhenti daripada hantar surat kat aq?
aq tak larat dah nak membalas surat PLKN tu..
buhsan taw!!
tu la ayah aq ni..time lepas SPM aq nak pergi beliau tak izinkan pulak..
eh2 bukan ayah aq tak kasi..ustaz kat sekolah aq tu yang tak kasi.
geram pulak bila aq fikir semula..
tengok, sampai ke hari ni da PLKN dok suruh aq g lagi..
aq da tua la weh..haishh..

cerita nya macam ni..
lepas SPM aq dapat la tawaran untuk join PLKN,
giler aq eksaited jugak la nak pergi..
aq pergi la sekolah tanya ustaz tu macamna kalau nak pergi PLKN dulu pastu nanti balik la,
just tunjuk surat tawaran sekolah kat pihak PLKN tu nanti..
pastu ustaz tu cakap..

"awak tak payah la pergi..nanti awak kena stay sampai habis..xboleh balik"

aq dengan lurus bendul nya..ha...ekot la cakap dia.

"xpe,awak jangan risau..nanti ustaz buat surat penangguhan"

xberapa lama kemudian....
sampai la surat dari PLKN kat rumah..
mengatakan "penangguhan aq berjaya"..
ha kau,seronok tak terhingga la aq. yelarw, tak payah bergelap kan dok kat sana 3 bulan.
bayangkan muka aq yang konon2 sensitif ni..kalau da seminggu dok tengah panas pon kulit boleh gelap dan menggelupas..apatah lagi 3 bulan..
mampu ke muka aq ni tahan??badan aq ni mungkin tahan...haha

surat penangguhan tu bukan stakat surat je taw..
siap ada sijil penangguhan lagi..
ha..kau!! bertambah sijil aq..
pasni nak mintak keje tunjuk sijil tu boleh???
haha

pastu tak lama pastu...
uishh..silap2..
lama jugak la dalam setahun lepas tu..
datang lagi surat suh aq pergi PLKN...
ko giler??? aq kat CFS IIUM nilai tu dok seronok belajar..
ko ingat senang2 aq dapat pastu berenti...huh!!
suka ati kau jer..
ha,da tu terpaksa la aq pergi department tanya pasal DEAN sume nak surat sokongan untuk PLKN..
xlarat aq nak buat tu suma..huh

pstu..lega....penangguhan berjaya lagi..
bersyukur la..ntah2 lepas ni dia tak hantar da kot..
aq selalu pikir cam2..yela..
aq da tua,takkan ko nak panggil lagi..
lagipon banyak je pusat PLKN yang da tutup kan..
pulak tu kerajaan bukan la ada duit sangat nak support sekarang ni..

aq masok je UIA GOMBAK...
ha...mari la lagi surat tu aq nak tengok..
aq tahu penangguhan aq berjaya lagi kan.
ha,tu yang korang nak bagitahu kan..?? huhu

ha...malas aq nak jumpa DEAN bagai...
pulak tu jauh la department,banyak pulak tu department nya...
aq pon tak tahu nak pergi department yang mana satu.,.
apa lagi..
cuti sem pon da nak stat..
lagi aq malas nak hantar surat tu tanya n mintak surat sokongan bagi...

tension aq...!!!
asyik nak kena buat surat tangguhan je..
bosan dowh..
aq ingat nak pergi je kejap,pastu aq nak balik..
tunjuk je la surat tawaran u..
kompom dia kasi
masa aq tingkatan 6 dulu kawan aq buat macam 2 la..
sebulan je duk kat sana..
kira ok la 2..

tak payah nak buat surat bagai da..

tapi aq xmo kena saman..
tapi aq malas buat surat bagai da..
huhu...

tulun3!!!

4 comments:

  1. aloO. tumpang tanya leh? Selalunya berapa minggu sebelum tarikh lapor kita akan dapat surat yer? Terima kasih banyak-banyak^^

    ReplyDelete
  2. sory late...ntah la ek..tak ingat sebenarnya..huhu.sorry

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum. Saya ada masalah mmg EXACTLY mcm awk. Baru je kena ari ni. Dh la tgh cuti sem skrang ni (tgh tggu result sem 2 kluar). Bulan dpn dia mntk buat p'dftaran pulak. Apa patut saya buat. Any sggstion? =( Thx

    ReplyDelete
  4. ok...saya pon tataw nak buat ape ntah lagi. sekarang ni saya biar je and tak reply langsung untuk wat penangguhan. tataw la kalau dia nak bagi lagi ke camner. tapi memang dah tak larat nak bagi surat penangguhan.mals kot nak buat. huhu. so dah berapa kali awak wat penangguhan?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...