Friday, 8 July 2011

MASJID INDIA TUTUP!!! ???

okeyz.....untuk beberapa hari ni,ha...
boleh la kalau nak lepak lepak kat rumah..
tenangkan diri..
tak payah fikir sangat la pasal BERSIH ni..
buat sakit kepala..
yang pasti tengok berita... sangat penting tu..
kang tetiba diorang sampai berarak depan rumah..tak ke naye tu..
tekezot mak nyah..haaa..gitu

nak shopping pon........(ahhhhh..tak payah nak shopping sangat la)
masjid india pon banyak je makcik2,akak2,pakcik2,abang2 yang menjual tu tutup..
maknanya tak dapat la nak membeli belah ka..huhuhu
so,kalau diorang tutup premis tu buat sementara waktu ape akan jadi????
owhhh tidak....hari minggu da la ramai awekz2 yang cun2 n abang2 yang macho dan hensem datang nak mengshoppingkan diri...
diorang tak dapat bukak premis diorang 4 this weekend.. keciannya
itu menunjukkan diorang terpaksa menghadapi kerugian yang besar. bala..bala..

Para peniaga pasar malam Jalan Tunku Abdul Rahman juga khabarnya terpaksa mengambil keputusan untuk tidak berniaga pada hari esok. Kebanyakan premis perniagaan yang lain, termasuklah Sogo, terpaksa menghentikan operasi perniagaan mereka kerana bimbangkan kekacauan yang melanda di seluruh Kuala Lumpur.

kalau diorang pon bimbangkan keselamatan..
apatah lagi kita ni kan...

tapi kalau dah buat road block semua tu,
mesti la diorang lagi marah ye dak...
mula2 tak kasi,pastu siap bagi tempat lagi, pastu....buat road block plak tak kasi masuk KL.
apa hal la nye..
kot la diorang betul2 nak buat secara aman, benarkan pon ok je la...
tapi yang pasti memang polis kena jaga la..
mana tahu kot2 ada yang bertindak luar jangkaan pulak kan..
manusia ni ada je rancangan yang tersulit..
kadang2 tak boleh nak percaya jugak..

harap2 nya tak de la berlaku kekecohan..
kesian kat orang awam yang tataw pape tu..

peace yawww..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...