Thursday, 21 July 2011

tHe fiRsT daY!~

assalamaualaikum....

hai readers(if u r there la kan reading my non profitable entry..hehe)

ha........
aq nak gitaw....aq baru je balik keje....
hehe..
keje ape??aq kan dah bagitahu before this...
taw2 je la..
pekerjaan yang mulia itu.
(pekerjaan je la..orang yang keje tu tak pasti la plak kan camner mulianya dia tuh...huhu)

1st day keje as USTAZAH...
OMG..it's me....
ala....bukanlah ustazah sangat pon..
dengar diorang baca quran..iqra...(biasa da buat..)
pastuh...ajar bahasa arab...(aq n arab kan tak boleh dipisahkan..haha..menipu jer tuh..)
bahasa arab aq bukan lah perfect sangat...
nasib baik la aq ada belajar masa short sem..
kalau nak harapkan time aq amik SPM n STAM...??
haram la aq tak ingat..
stakat...kaifa halukum?(sume orang taw aq ase~)
maksudnya kat sini walaupun short sem ritu aq amik arab je..kira ada hikmah la..
walaupun banyak jugak berabis duit..
bkn sbb blaja..sebab shopping kowt..
motif sangat la...

tapi memang fun la ajar budak2 tu..
harini aq mengajar budak2 darjah 1,3 n 4 je...
ajar darjah 1 paling best sekali..
happy go lucky sangat...
tak terlayan aq..
ustazah..nama ustazah ape?
ustazah ajar sampai bila?
ustazah belajar kat mana?
ustazah..ustazah...ustazh...

ha...dah2 diam la...(tu je aq mampu balas..haha.jahat dowh aq)

pastu yang darjah 3 pulak lain perangainya..
(ustazah...dia tak siap keje sekolah...ustazah amik rotan ni pukul dia...sebelum ni ustazah tu pukul n cubit je kalau tak siap keje..)ha kau..takmo aq pukul2 ni.
adik aq je yang aq sanggup pukul..anak orang memang tak la....

(ustazah...ustazah sebelum ni kata,jangan manjakan sangat diorang ni@tak siap keje n nakal..)
amboii..pandai tol cakap...

(ustazah,suh je diorang ketuk ketampi n buat keje kat luar kelas..biasa dah ustazah sebelum ni wat camtu..)
haha..aq segan dowh nak buat..kesian pulak..
teringat dulu2..aq tak suka tengok kawan2 aq kena camtuh.. kesian diorang..
walaupun aq tak pernah la kan kena camtu..kowt la kan~~

darjah 4 plak...senyap je..aq suh sapu kelas..ikot je..
ala,hari 1st..boleh r wat camtuh..
tengok la esok lusa korang camne perangai kan..senyap ker?

lagi satu...
harini...1st day aq bawak kete bapak aq yang gedabak besar tuh...
tak besar mana pon..tapi jenis2 mpv ni la kan..
tak nak adjust plak side mirror,seat sume kan.. gasak la kau bawak..
takut je bapak aq dok sebelah..
adik aq pon bising je...
aq bukan pe,sian ayah aq nak kena anta aq n mak aq p keje...
so,baik aq yang bawak sendiri...
kang nak tunggu lagi..huhu

kira mampu la kot stakat ni bawak pusing satu galing ni..
tapi aq kawal stereng cam haram lagi bapak aq kata..
haha..takpe..nati lama2 ok la...

hehe..tu je la yang aq nak cerita nya..hehe

hmmm...kat dapur bau durian..
walaupun aq tak suka makan durian...
tapi bubur n pengat durian tak dapat dipisahkan ngan aq..
kalau ada tempoyak durian pon aq suka..haha.
durian fresh je aq tak mampu makan...
boleh muntah dowh kalau makan~~~

haha..k la..da~~

2 comments:

  1. aku suka durian fresh.
    durian dah masak2 la yang aku tak makan contra eh kita!

    bestnya kejaa!
    jeles aku......... GRRR!

    ReplyDelete
  2. xbesh la..pahit kowt...hukhuk

    hehe..aq nak nak kasi ko jeles plak..asyik aq j jeles kat ko~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...