Tuesday, 19 July 2011

aq......ustazah????

assalamualaikum.....
ha kau...!!!
nak jadi ustazah baru ko nak bersalam bagai...
haha.

aq akhirnya ada jugak orang nak hire untuk aq keje..tapi tak sampai 2 bulan pon.
ala..ni pon aq ganti ustazah yang cuti bersalin tu ha...

aq ingat tak dapat..
aq pon tak kisah la kan..
yela,ada lagi 2 orang mintak keje tu pon.
kata ada interview bagai..
hmmm....haram xd pon!!~

aq siap da register nak join MAMPAN lagi..
da tu...cancel la MAMPAN aq tuh..
motif la..
mana aq taw nak dapat kan
yelarw,kalau aq interview aq nak jugak cakap aq keje bukan sampai tarikh yang ditetapkan tuh.
aq bla awal r...
aq masuk sem baru 12@13 gamaknyer..
nak suh aq ganti ustazah tu 2 bulan..
maksudnya 20@21 hb 9 nanti la..
sorry la..xmampu la plak aq.

tapi takpe..
aq cuba stakat yang aq boleh je
aq suka jer nak ngaja budak..
bukanlah takde pengalaman..
tipu la kat u xmasuk club mentoring or jadi cikgu aja budak2 kan..
biasa da aq buat..
tapi ikot style aq r..
sempoi jer..
budak2 pon on je ngan aq..

(imbas semula camner ley dapat job 2)

ha...sebenarnya..mak aq kol kol 10am tadi..
masa tuh aq ngah lena dibuai tidur...
sebab aq takde mimpi...jadi aq tidur cam biasa jer...

mak aq tanya la farah pergi sekolah tak??
almaklumla..kol 5a.m tadi mak aq gerak balik Batu Pahat...
aq je kena tinggal ngn farah..sebab dia sekolah...
kira aq kena jaga dia la balik nanti..
"ko nak makan ape?ha..buat sendiri..sukati ko je nak suh aq masak!!" style aq la tuh!
abang 2nd aq nak balik da jap ag ni..

mak aq tanya sebab aq kan tak berapa nak bangun awal sangat ni..
nasib baik adik aq tuh dapat siapkan diri dia sendiri..
tak kuasa aq nak layan..
form 1 da kot..
pandai2 kau la sendiri..
sekarang dia dah pandai iron baju...selamat aq.~~wakaka

ha..berbalik semula citer aq pat keje tuh..
ha..mak aq cakap....
"ha,sok lapor diri...siap2 kan la diri tuh.."
aq macam....alorhhhh...
nak pergi MAMPAN...
biler dah keje tak pat nak p la...
huhuhuhuhuhu.........

bahagia je sebenarnya.....
akhirnya bekerjaya la aq...
dari aq dok umah membesarkan diri..
memerangkap lemak...
membina notot...(aq ker?haha..sambil tengok muscle aq..)

ha....so adik2....
bersiap sedialah......
akak yang baik ni nak menggarangkan diri...
ko degil aq sebat...
ko menjawab aq cili kan mulut ko...

giler kejam dowh.....
haha...idoknya la aq nak...
membuat begitu...aq waras lagi lagi...
huh...
k..jumpa adik2 sok..da~~


6 comments:

  1. ape itu mampan? makanan ke? wahaaa..

    ReplyDelete
  2. mampan tu... orang pahang tak?? kalau orang pahang ley r join
    http://konvensyenmampan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. aesyaZealous: klu mkanan sonok la...h

    ReplyDelete
  4. bestnyaaaa!!!!
    jeles aku.
    nak keje gak. arghhh.

    ReplyDelete
  5. cari la keje..lama 2 weh cuti..sebulan lebih la jugak..kurang2 dapat la gaji nak tampung sem baru nanti...ley shopping weh~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...