Saturday, 30 July 2011

reunion lagi...reunion lagi....~~

hmmm.....seronok ke asyik nak reunion jer??

ataupun sepatutnya kita tak payah panggil "reunion"
cakap je nak wat jamuan or perjumpaan ramai-ramai...
tapi kalau untuk budak sekolah sendiri jer yang boleh datang tak ke nama nya REUNION???
haha...

takpela kalau nak wat selalu...
tak salah pon..
cuma orang selalu fikir...
"ala..tak sampai berapa tahun nak wat lagi,bosan la asyik jumpa.."
"la...aq nak tengok perubahan muka da tua or dah beranak pinak nanti,bawak sekali ngan husband@wife@anak...lagi best.."
aq pon memang teringin nak macam tu..
mesti lawak kan..

tapi takpelah kalau nak wat reunion awal,
kalau ada kawan2 yang dah kerja..
(boleh pau!!!!)
haha..habitat aq tuh suka pau orang..


tapi bukan ker kita wat reunion sebab nak berkenal-kenalan semula..
dan mengeratkan semula tali silaturrahim...
taw...dalam satu batch dulu tu,kenal ke semua orang sekali??
TAKKAN????
ha......
kira berfaedah jugak la...

da la..ngantuk...aq merepek jer keje..
huhu..
nytezz

Friday, 29 July 2011

gosip khairul Fahmi


gosip lagi...gosip..
dugaan orang bertunang la..
sabor je larw~~

Thursday, 28 July 2011

pemain singapore good actor!!


pehh....memang terbaekk r korang nak berlakon bagi...
tinggal bape minit lagi nak wat2 kaki sakit la..
kepala sakit la..
padahal diri sendiri nak mengada
hati aq sakit ko tak nampak pulak..haaishhhh...


yang aq nak marah nye sangat2.......!!!
si goal keeper singapore tu ha...
hamboii..sakit kepala bagai..
ha..kan dah kena ketuk ngan pemain Malaysia..
huhu...
rasa'in lu...
ishhh..geram aq....!!


goal keeper pon kena kad kuning....
haha...fadan muka..
2 minit taw orang dok tunggu ko tu sakit kepala bagi..
gedixxx!!!

i love safee sali~~~~~~
good job..
also to fahmi!!!
both u're so damn good!!

pemain Malaysia sume best la..
takde rezeki la 2..
nak wat camner..
keep up u guys....the best ever!!


bulan puasa : melambatkan mandi wajib.....??

Adalah dituntut seseorang yang berhadas besar agar segera menyucikan dirinya dengan mandi wajib. Secara fitrah, naluri insan seseorang itu tidak suka kalau diri nya sendiri berada dalam kekotoran. Orang berhadas besar tidak berapa selesa berbanding dengan waktu dia bersih daripada hadas besar.

pernah kawan aq cakap.."xp,tunggu lepas 24 jam.."
lama tuh kot..
satu hari....
kalau da suci tu sebaiknya terus je la mandi wajib..
tak susah pon.
ni kalau bulan biasa nak lambat2 je mandi wajib...
kalau bulan puasa...

ha....kadang2 tak sampai 5 hari pon dah mandi wajib..
yelarw..taknak ganti puasa banyak2...

(peringatan untuk aq jugak~)

ahad ni ker puasa??

siyes aq kompius..

ahad ke isnin kita puasa ni??

reunion hari ahad??

camner tuh?

budak2 skul aq macam tak kompius jer

Wednesday, 27 July 2011

MARIA OZAWA(artis),kenal ker?


ok......semalam aq ada baca entry pasal video porn...
ok,scary kan bunyi....haha.

papepon,ada a little bit info la pasal orang yang suka tengok porn ni...

suka la 2???
huhuhu...selekeh la..
biasanya laki la yang suka tengok....
aq taw..

dalam entry awek tu la cakap orang laki ni suka tengok video porn maria ozawa..
aq pon tak pernah dengar pasal pompuan 2..
rupa2 nya dia orang jepun..
memang tak la kan aq nak search pape pasal jepun kan..

but then,aq jadi curious and terus taip kat youtube..(MARIA OZAWA)

ok....so terrible...
ala2 hotz gitu...

hot chick??erkkkkkkkk.....

menakutkan kan je..
tu baru tercurious nak tertengok kat youtube...
ok,terus tutup..
tak sanggup nak tengok..

ishhhh...pe la laki suka sangat tengok??
takde faedah pon la...

melemahkan minda ada la...

jadi scary ngan pompuan 2..

faymes da aq!!


kira aq pon paymes la eh..nama pon lebih kurang....(ok!! tipu!!*&^&^^%$$@#$@$#^%)

kalau dia comel,aq pon comel la eh???
(TIPU LAGI!!)
ok..fine..

dia dah makin faymes...

sape???

Nur Aisyah Humairah...
kecik,comel,cute,cun...anggun,bergaya..
kacak,hensem.....tpu jek..

kata pompuan..
selaras ke dengan perkataan kacak dan hensem 2?
memang tak ah..~
dia pon lag
i faymes ni..camner nih??
tengok lam beautiful nara nape dia faymes..
aq eksaited sebab nama sama je..


Tuesday, 26 July 2011

maT sALLeh nyaNyi Loghat KeLate


korang penah dengar mat salleh nyanyi lagu melayu??

penah??

sape??

maher zain?

sorang je aq kenal....
haha


so sekarang aq nak memperkenalkan sorang lagi penyanyi yang suka kan loghat kelantan..
kawan aq la ni yang dok tunjuk kat Fb dia..
aq pulak tertengok..
and aq plak kketawa sampai nak terkeluar usus besar aq..
agaknya kalau boleh keluar sendiri usus ni...
da lama bergolek2 kat lantai...

jom Layannnnn....

best bro....

zasssssss.....

wa caya sama lu....

kental la bro!!!!


Aq SUKa kAmU


Mulanya biasa saja
Diantara kita berdua
Tak pernah ada rasa cinta
Hanya teman biasa saja

Tiada kusangka hati tergoda
Terpanah asmara
Ada cintamu dalam hatiku
Yang tumbuh bersemi

Entah bagaimana
Ku harus memulai ternyata
Jadi satu problema cinta
Tuk mengucap kata mesra

Aku suka kamu
Kurasakan kucinta padamu
Aku suka kamu
Kaulah segalanya dambaanku
Didalam hidup ini



suka aq isi gambar yang takde kena mengena langsung!!
enjoy!!!!

Monday, 25 July 2011

artis malaysia bertudung!!!










cun kan semua???

ramai lagi..dan kebanyakan diorang dapat hidayah...
tak ramai start masuk industri hiburan ni memang originally bertudung,..
mungkin kalau dah asyik berlakon bertudung je rasa insaf tu makin kuat la kowt.
Alhamdulillah la...


Sunday, 24 July 2011

reunion..reunion...reunion..

ha..nak citer ni..
pasal ape?
pasal tajuk entry ni la..
REUNION...
and ni reunion untuk SEKEOLAH MENENGAH AGAMA AL-IHSAN BATCH 2007 la kowt.. ha..lebih kurang la...

sabtu,23julai2011

9a.m
umi: ecah..umi nak g tingkat 1 d kenduri(kenduri pe aq taktaw la..tapi baca yassiin la..)
aq: ha..yela
umi:tu baju dalam mesin basuh keringkan pastu sidai..
aq:(wat dunno je tros sambung tdo~)
umi:haishh...(tros pergi)

10.30a.m
aq bangun dengan hati yang tenang...seronok tidur,cukup tidur.haha
tengok henfon..umm..bateri takde,bia la..
malas aq cara..bukan la ada orang nak message or call pon.
aq mulakan kerja harian aq..
basuh baju..kemas umah..sampai kol 11.10a.m...
terasa nak charge henfon...
aq pon pergi la cucuk kat cabel charger tu..
bukak2 message masuk...
miss call from sarah..
aq pon kol la smula..

masa ngah kol 2 message lagi 1 masuk.
uyu:woi,dari semalam aq message tak reply.. ko ni g ke dok ni.ko tak gi aq malas layan da..
(hamboi!!~~~)
aq teruskan kol sarah...
hmm...diorang da sampai kat tempat pertemuan..

aq boleh pulak lupa...
aq tanya uyu kata ramai gak datang...aq pon ngn eksaited nak r gi kan..
yelarw..aq xpnh jumpa da dak2 lain ni pas abis skul...
tp aq nk g ngan sape?ayah aq n adik aq pergi kebun..huhu
ok..teruskan kemas rumah macam biasa ingatkan malas da la nak g sebab vd org nak anta..

11.30a.m
cepatnya abah balik??
abah..nak kuar...
abahku:kua la..apa masalah ngan abahnyer?kua ngan sape?
aq:ngan kawan..ada reunion kat TC..
abah:pergi la..sape nak anta?
aq:suh adik la..
hehehe...berjaya...
terus aq ciap cepat2..

12.05
giler cepat kan aq ciap?
setengah jam je pon..pe de hal..
aq da biasa practice kat campus dulu..bangun lambat siap cepat..
ha..terbaek..

adik....cepat anta aq..kejap je kat TC..
woii..jauh tu..
jauh mana la sangat weh..lalu belakang cepat jela..
weh..naik r kete..habis r tudung aq..
ah,,xd..ko nak cepat sangat kan?bawak helmet 2..

10 minit kemudian..
adik:ha....cepat tak aq bawak...haha.
aq:haha..cepat giler merempit..papepon thanx weh..bye~~~

uyu..katner?kat KFC?okayz..

uishhh...ramai sangat ni..huhu.
ok,uyu tipu aq..motif sangat...

sampai2 encik syahir nujaba' suh perkenalkan diri..
hamboi..muka aq merah sebab rempit,semput pulak bagai..
takkan nak terus perkenalkan diri?sabo r weh...

ok..start perkenalkan diri.
nama,tinggal kat mana?,blaja katne,single ke tak?opkoz engaged..huh.(diorang percaya..haha.giler bapak aq nak kasi aq engaged..ada pakwe pon kena ngamuk.huh!!)
pastuh..borak2 ingat citer lama sume..bergelak2.hehe

ok.....pastu start la makan sume...
nasib baik belom makan lagi sumer..aq lapar giler dowh bangun2 teros wat keje umah pastu terus bla tak sempat makan...

ok..diorang decide nak pergi mega...
ape ntah ada kat mega tuh..
kitorang just pegi sembahyang je pon...huhu

pastu decide nak p ECM plak..
ok,follow...
nak tengok muvie?HANNA?
alorh..bukan la tak best citer tu..cumanya...
kalau lepak lam tu pastu just tengok dengan senyap sunyinya...
tercongok kat situ..
kata nak eratkan silaturrahim(yeke?boleh la~~)
cam tak best la plak kan...
pastu si Farid suggest pi karok.....
haha...
uyu si gila karok+raudhah+haha...aq pon sama
semangat dowh..
haha..ustazah pon ustazah la..
sarah ngan syahir plak tak suka...
last2 masuk jugak...
syahir plak eksaited jugak menyanyi tuh..tak boleh tahan..
kata tak masuk tempat2 gini.heheehe

yang paling eksaited la aq tengok...aizat la..
hoho..terbaik dowh nyanyi..
uyu pon seronok je nyanyi lagu kesukaan dia..
raudhah?lagu aq pon dia kebas..
aq...GRENADE..haha
wat tak malu je la..

min......
kata nak blanja kalau aq ngan uyu nyanyi....
HAMPEH!!!!!!
aq jugak kena bayar sendiri..huhu

tapi best la even tak ramai....
at least aq kenal la budak2 ni..
dulu?tak pernah pulak aq bercakap ngan diorang..
sekarang syahir pon dah peramah..
haha...
giler aq ngn uyu gelak semangat giler..haha
syahir pon ingat lagi kenangan lama..lawak2....

tu je larw..aktiviti kitorang..
nampak cam boring kan?
tapi best la weh...
ni kira permulaan la...

ok..tu jer..
gambar akan di upload lepas uyu bagi aq...
wokey..that's all






Saturday, 23 July 2011

result singapore VS Malaysia now updated...!! 4-1

apekah??????

main bola ke main2 ni???

pelik la aq..

ni gara2 tak sembahyang maghrib la tadi ni...

kan tak diberkati..

tu la...yang wajib didahulukan sepatutnya...

huh,,sengal!

Friday, 22 July 2011

hamboi Memey!~



wah!!! anak menteri hado pakai baju persalinan nak kahwin nanti berjuta2...??
ha..kalau hado pon mungkin tak ramai..

memey nak havoc bagai...
terbaik r....
tapi yelarw..nak grand sangat kan..
nak lawan farahAF2 la tuh..
hehe~~~

tapi aq ase tak boleh r...
title wedding of the year aq nak bagi kat farah...
takkan sebab budget yang besar tuh nak jadi wedding of the year??

tapi tak taw la sape yang nak bagi beliau title 2 kan..
sape2 pon boleh bagi..hak masing2..
tapi aq suka farah jugak..weeewww...sweet gitu


mesti meriah giler aq ase....
maksud aq beliau sendiri la kan...
tadi aq baca kat beautifulnara..
katanya kasut berbelian2 jimmy choo kowt~~
set barang kemas pulak rafflesia kau...
bestnye rafflesia taja,..
aq pon nak kalau macam tuh weh..

ha...kasut tu pon rm300,000..
ha..kau penah beli kasut "murah" camtu??
mampunya la kalau aq nak beli..
memang tak la kan..
kasut rm30 je mampu aq beli~


so...
tunggu la tengok beliau tanpa berkelip nanti ek...
silau gitu dari atas ke bawah..hehe

ha...lagi 1 aq nak citer...
tengok tak kelmarin rasanya kat tv9 memey berlakon?
sedihh dowh citer tuh..
mau berkaca mata aq tengok...
ape ntah tajuknya....
rasanya ada word "anak " r...
lupa lak aq..
bese la kalau time cuti ni..
tak berasah pulak otak aq kasi tajam..
hehe~~~

da malas bebel da~~
daaaaaaaa.....

aq rotan kau!

hmmmm....

apa yang aq nak kongsikan...

hari ni adik adik yang pensiam semalam tu dah mengganas!!!!

aq pulak kena bully...

anak polis...camtu la~

aq yang lemah ni pon nak buli~

nasib baik aq pandai lawan!!!

hakhak

Thursday, 21 July 2011

tHe fiRsT daY!~

assalamaualaikum....

hai readers(if u r there la kan reading my non profitable entry..hehe)

ha........
aq nak gitaw....aq baru je balik keje....
hehe..
keje ape??aq kan dah bagitahu before this...
taw2 je la..
pekerjaan yang mulia itu.
(pekerjaan je la..orang yang keje tu tak pasti la plak kan camner mulianya dia tuh...huhu)

1st day keje as USTAZAH...
OMG..it's me....
ala....bukanlah ustazah sangat pon..
dengar diorang baca quran..iqra...(biasa da buat..)
pastuh...ajar bahasa arab...(aq n arab kan tak boleh dipisahkan..haha..menipu jer tuh..)
bahasa arab aq bukan lah perfect sangat...
nasib baik la aq ada belajar masa short sem..
kalau nak harapkan time aq amik SPM n STAM...??
haram la aq tak ingat..
stakat...kaifa halukum?(sume orang taw aq ase~)
maksudnya kat sini walaupun short sem ritu aq amik arab je..kira ada hikmah la..
walaupun banyak jugak berabis duit..
bkn sbb blaja..sebab shopping kowt..
motif sangat la...

tapi memang fun la ajar budak2 tu..
harini aq mengajar budak2 darjah 1,3 n 4 je...
ajar darjah 1 paling best sekali..
happy go lucky sangat...
tak terlayan aq..
ustazah..nama ustazah ape?
ustazah ajar sampai bila?
ustazah belajar kat mana?
ustazah..ustazah...ustazh...

ha...dah2 diam la...(tu je aq mampu balas..haha.jahat dowh aq)

pastu yang darjah 3 pulak lain perangainya..
(ustazah...dia tak siap keje sekolah...ustazah amik rotan ni pukul dia...sebelum ni ustazah tu pukul n cubit je kalau tak siap keje..)ha kau..takmo aq pukul2 ni.
adik aq je yang aq sanggup pukul..anak orang memang tak la....

(ustazah...ustazah sebelum ni kata,jangan manjakan sangat diorang ni@tak siap keje n nakal..)
amboii..pandai tol cakap...

(ustazah,suh je diorang ketuk ketampi n buat keje kat luar kelas..biasa dah ustazah sebelum ni wat camtu..)
haha..aq segan dowh nak buat..kesian pulak..
teringat dulu2..aq tak suka tengok kawan2 aq kena camtuh.. kesian diorang..
walaupun aq tak pernah la kan kena camtu..kowt la kan~~

darjah 4 plak...senyap je..aq suh sapu kelas..ikot je..
ala,hari 1st..boleh r wat camtuh..
tengok la esok lusa korang camne perangai kan..senyap ker?

lagi satu...
harini...1st day aq bawak kete bapak aq yang gedabak besar tuh...
tak besar mana pon..tapi jenis2 mpv ni la kan..
tak nak adjust plak side mirror,seat sume kan.. gasak la kau bawak..
takut je bapak aq dok sebelah..
adik aq pon bising je...
aq bukan pe,sian ayah aq nak kena anta aq n mak aq p keje...
so,baik aq yang bawak sendiri...
kang nak tunggu lagi..huhu

kira mampu la kot stakat ni bawak pusing satu galing ni..
tapi aq kawal stereng cam haram lagi bapak aq kata..
haha..takpe..nati lama2 ok la...

hehe..tu je la yang aq nak cerita nya..hehe

hmmm...kat dapur bau durian..
walaupun aq tak suka makan durian...
tapi bubur n pengat durian tak dapat dipisahkan ngan aq..
kalau ada tempoyak durian pon aq suka..haha.
durian fresh je aq tak mampu makan...
boleh muntah dowh kalau makan~~~

haha..k la..da~~

Tuesday, 19 July 2011

aq......ustazah????

assalamualaikum.....
ha kau...!!!
nak jadi ustazah baru ko nak bersalam bagai...
haha.

aq akhirnya ada jugak orang nak hire untuk aq keje..tapi tak sampai 2 bulan pon.
ala..ni pon aq ganti ustazah yang cuti bersalin tu ha...

aq ingat tak dapat..
aq pon tak kisah la kan..
yela,ada lagi 2 orang mintak keje tu pon.
kata ada interview bagai..
hmmm....haram xd pon!!~

aq siap da register nak join MAMPAN lagi..
da tu...cancel la MAMPAN aq tuh..
motif la..
mana aq taw nak dapat kan
yelarw,kalau aq interview aq nak jugak cakap aq keje bukan sampai tarikh yang ditetapkan tuh.
aq bla awal r...
aq masuk sem baru 12@13 gamaknyer..
nak suh aq ganti ustazah tu 2 bulan..
maksudnya 20@21 hb 9 nanti la..
sorry la..xmampu la plak aq.

tapi takpe..
aq cuba stakat yang aq boleh je
aq suka jer nak ngaja budak..
bukanlah takde pengalaman..
tipu la kat u xmasuk club mentoring or jadi cikgu aja budak2 kan..
biasa da aq buat..
tapi ikot style aq r..
sempoi jer..
budak2 pon on je ngan aq..

(imbas semula camner ley dapat job 2)

ha...sebenarnya..mak aq kol kol 10am tadi..
masa tuh aq ngah lena dibuai tidur...
sebab aq takde mimpi...jadi aq tidur cam biasa jer...

mak aq tanya la farah pergi sekolah tak??
almaklumla..kol 5a.m tadi mak aq gerak balik Batu Pahat...
aq je kena tinggal ngn farah..sebab dia sekolah...
kira aq kena jaga dia la balik nanti..
"ko nak makan ape?ha..buat sendiri..sukati ko je nak suh aq masak!!" style aq la tuh!
abang 2nd aq nak balik da jap ag ni..

mak aq tanya sebab aq kan tak berapa nak bangun awal sangat ni..
nasib baik adik aq tuh dapat siapkan diri dia sendiri..
tak kuasa aq nak layan..
form 1 da kot..
pandai2 kau la sendiri..
sekarang dia dah pandai iron baju...selamat aq.~~wakaka

ha..berbalik semula citer aq pat keje tuh..
ha..mak aq cakap....
"ha,sok lapor diri...siap2 kan la diri tuh.."
aq macam....alorhhhh...
nak pergi MAMPAN...
biler dah keje tak pat nak p la...
huhuhuhuhuhu.........

bahagia je sebenarnya.....
akhirnya bekerjaya la aq...
dari aq dok umah membesarkan diri..
memerangkap lemak...
membina notot...(aq ker?haha..sambil tengok muscle aq..)

ha....so adik2....
bersiap sedialah......
akak yang baik ni nak menggarangkan diri...
ko degil aq sebat...
ko menjawab aq cili kan mulut ko...

giler kejam dowh.....
haha...idoknya la aq nak...
membuat begitu...aq waras lagi lagi...
huh...
k..jumpa adik2 sok..da~~


benci aq!

aq benci jadi seorang yang jeles!!!!

tu la..gatal tak pergi...
tapi bukan salah aq...
tapi rasa rugi..
tapi kalau pergi tak dapat lesen..

semua incident ada hikmahnya~~~~

nak g jugak teji abu nanti....
jelesh3....

saya sedih!!~~



penatmu bukan la tidak kami sedari,
hatimu benar-benar kami fahami,
tidak mampukah abah begitu jua,
kami juga penat dimarahi.

penat berkebun menurut perintah,
untuk memenuhi kehendak abah,
asalkan jangan abah nak marah,
aq sedih abah jadi pemarah......

kebaikan kami nampak sedikit,
keburukan kami jelasnya diperhati,
bertimbang rasa la walaupun kelebihannya hanya sekelumit,
mungkin nanti akan diperbaiki.

banyak masalah marah mu bartambah,
kami faham apa kekangannya,
kami juga insan yang punya masalah,
terimalah kami seadanya.

tidak bertegur bukan kerana marah,
kami takut akan bebelanmu,
makin kami berkata-kata makin dimaki,
takutnya kami akan amarahmu.

wuwuwuwuwuwuwwuwuwuwu................



aWeK aQ pontIanAk la gLer~

hai sume...assalamualaikum....
ha....akhirnya....tadi aq melepaskan batuk ditangga....haha
eh,xd la..aq melepaskan gian aq nak tengok citer ni..
terlaksana la jugak impian aq..
ha ko...sampai jadi impian..
padahal nak tengok movie je pon..
sengal tol!~
LOL~~~~


best bro....lawak giler muvie ni..ok,mungkin cerita ni kurang mendapat sambutan kot..
aq tak tahulah kenapa..
sebab apa aq ckp tak berapa dapat sambutan??
ha...tadi aq pergi la tengok kat ECM..dekat je ngn umah aq..5 minit da sampai...haha..
over plak kan nak explain...
punya la tak ramai yang tengok..geram plak aq ase..
citer tu da la lawak giler...
comel plak 2 zahiril(bob) n sazzy falak(maya)...

aq gelak rasa macam nak pecah panggung kot..
yelarw..tak ramai orang..
tak main cover2 dah aq gelak..
pedulik hape aq..

budak yang sebelah aq dok ngan makwe dia.
lantak ko la..
aq bayar,suka ati aq la nak gelak tahap mana pon..
ada aq kisah ko nak marah ke apa....
tapi memang rasa macam suara aq ngan kazen aq yang paling kuat kot..
bayangkan ko dok sit atas skali, pastu aq ley estimate la yang tengok muvie tu lebih kurang belas2 orang je..
kan.....tak ramia kowt..
pastu panggung punya besar dan kosong..
mana tak gempak suara ko je yang gelak..
haha..

aq ase orang tak berapa sangt kot ngn citer 2..
tp ntah la..
bagi aq memang best la..
4/5 aq bagi.....hahahaa...



scene ni pon lawak dowh...
boleh plak pakai costume puak navi ni..hadoi..
lawak tol kawan si bob ni ngn HEAD OF DEPARTMENT dia..

yang aq paling lawak sekali...
ha....
time MAT REMPIT lari kena kejar ngn pontianak...
boleh plak lari serah diri kat polis traffic then trus masuk dalam trak polis sendiri..
ha..tak payah suruh dah..
kalau semua mat re,pit macam 2 memang senang keja polis..
takde polis yang kena langgar ngn mat rempit, n takde polis yang terpaksa kejar mat rempit..
haha..lawak wehh..siyes r~~~

da r..aq skunk pon ase nak gelak teringat citer 2..

sape yang tak p tengok lagi..
silakanlah yer..haha

Monday, 18 July 2011

selamat malam sayang!!!~~~

Biarkan berlalu
Semua kepedihanmu
Lelapkan matamu
Biarkan mimpi membawamu
Ke mana kau mahu
Selamat malam
Tidurlah sayangku
Siang kan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Biarkan berlabuh tirai kisah semalam
Yang indah itu ada padamu
Dengan setiap impian dan harapan
Selamat malam
Tidurlah sayangku
Siangkan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/f/faizal_tahir/selamat_malam.html ]
Kan ku menjadi arjuna dalam mimpi-mimpimu
Kan ku panah tepat ke jiwamu atas nama cintaku
Pari-pari ku utus bawa kau ke sini lagi
Terhapus semua air mata dengan senyuman

Selamat malam sayang
Selamat malam kasih
Selamat malam sayang
Woooo...

Selamat malam sayang
Selamat malam kasih
Selamat malam sayang
Woooo...
Tidurlah sayangku
Siangkan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Selamat malam
Tidurlah sayangku

selamat malam semua~~~

DONE WITH JUVANA!!

camane last episode of juvana?
best tak? best tak?
ha..best la jugak kan..
ntah nape aq macam tak puas hati
nak kata tak ok,ok je pon aq tengok..
walaupun orang lain tengok start kol 9..aq pulak tengok stat kol 10.15pm..
sebab ape????

punya la semangat sebenarnya aq tunggu kol 9..

biasalah...aq pon lupa pulak ada tilawah al-Quran peringkat kebangsaan kat TV1..
mak aq mana ley terlepas tengok programme macam tuh..
walaupun mak aq ala2 sedar tak sedar je tengok..
(ngantuk sangat aq tengok..)

tv kat bilik mak aq??
dah lama tak berbukak,,
rosak da gamaknyer..(padahal tv tu yang tak semenggah da..owhh..mentang2 bukan LCD...)
mentang2 tak guna astro kat bilik tuh..
conquer plak beralih arah tengok kat ruang tamu tuh..

tapi aq tak kisah..
bukannya mak aq tengok citer yang ntah pape pon kan..
programme bagus tuh~
(nak sedapkan ati)
adik aq jugak penyambung generasi mak aq..
nak harapkan aq..
haram la!!!!
dulu2 boleh la sebab kena paksa..
sekarang dah pandai nak ikut hati sendiri..(hati kena goda ngan setan!!)
so..memang tak la kan.....!!

ha...kembali ke pangkal jalan cerita semula ni ha..

2 la...aq rasa macam kureng sikit la pengakhiran cerita JUVANA tu..
korang ase sebab ape ek??
aq tak pat nak cari sebab dia.
tapi apa2 pon memang terbaikk giler r citer ni..
aq kat campus tu siap tertunggu lagi..
tak pat tengok pon aq download..
(sanggup aq download awal2 pagi..pas subuh tak tidur..yelarw..line tenet kat u kesayangan aq tuh paling laju la time2 macam tuh..)

time cikgu zakiah kena tampar cam real dowh..
pandai la cikgu azmi tuh..fuhhh...best3
cikgu ariffin pon memang bergaya je start dari awal citer sampai kena tikam tadi..haha

botak tikam daim???
giler cuak gak aq....
tengok sampai aq pulak yang rasa sakit...
berbunyi2 aq...
sampai kena tegur la jugak ngan adik aq..
(wei,ko kenapa tengok je la!!)

haha...sengal la...



Tolong Awek Aku Pontianak ( 7 July 2011 ) official trailer

zaHiriL the Best la...


uishhh....
sume citer dia aq suka kowt.....
even bukan semua citer dia aq tengok....

ha!!! jangan lupa...malam ni JUVANA last episode dowhh..
citer tu memang best giler r aq rasa..

pastu...

ha...movie yang dia berlakon yang baru ditayangkan....
baru tak baru la..
aq je yang lem___ sangat tak pegi tengok lagi..
menci la lambat p tengok!!!
huh
ntah pape takde orang nak ajak aq kua p tengok muvie..
xp..sok aq p kuar sendiri je sensorang..huhuhuhuhu

ha..cite baru dia...takkan taktaw..
"tolong..awek aq pontianak"
cam comel je cerita tu kowt..
walaupun aq bukan peminat cerita melayu tempatan,
da aq bukan la jugak suka p cinema n tengok citer melayu..
tapi disebabkan aq cuti...kat rumah takde keje nak buat..
duit pon macam takde je..
tapi mampu lagi la nak p tengok wayang tu kan..

so,sape yang tak tengok lagi citer tu..
ha....
jom la kita p tengok..
aq memang suka tengok citer yang macam cute2 ni...

ok..aq taw ramai yang da tengok!!!
da..jangan wat aq jeles..

aq taw aq je still yang paling kuno tak tengok lagi....

Sunday, 17 July 2011

kawin...kawin..kawin!!

uishhh....
semua orang nak kahwin...
apasal ni??
musim mengawan ke hape??
haha...

owhh...
yelarw...
semua tu dah jodoh....
nak buat macam mana kan..
dah jodoh ni kata orang jangan di lambat-lambat kan..
kang banyak pulak yang kena cekup dek Pejabat Agama..
tak ke lagi susah..
lagi malu...
banyak pulak yang mengumpat..
banyak pulak yang mengata..
dan banyak pulak yang tetiba dapat dosa kering...

mintak jauh la...

tapi bikin aq jeles je larw..
ramai pulak yang nak kahwin ni..
kawan aq pulak 90% dah berpunya...
lagi jelesh...

sape tak jelesh weh...

orang lain dok keluar ngan pakwe..
message2 ngan pakwe..
chatting ngan pakwe...
y.m ngan pakwe...
video cam ngan pakwe...
pakwe dok jemput nak dinner malam2..
habis kelas je pakwe message...
beepppp..beeppp..(bunyi slow je,yelarw..kan dalam kelas tadi..haha)
"awak da habis kelas??"
uhh..menyampah pulak aq..

ha...ni aq nak bagitahu........................

jelesh2 aq pon,aq bersyukur sangat...sangat dan sangat....
Allah still lindungi aq dari melakukan maksiat2 kecil ni..
yela..kalau selalu jumpa..
ape korang wat...??tpu la kan kalau tak penah buat...

1-tenung2 mata....
2-ooopppsss..terpegang tangan pulak...
3-tak penah ke bagi pic yang tak pakai tudung??(ikut pengalaman membe..hehe,ad je~)
4-berdua-duaan??(xpenah buat ker?? tpu ehhhhh...)

ada lagi sebenarnya....tapi aq takde pengalaman..
so...xtaw la nak tambah apa lagi..hehe

so..jelsh2 aq pon,aq pedulik h

ape korang nak dating ke..message ke..
huh..
henfon aq tu ha..tak berdering seminggu pon aq nak buat macamana..
dah tak hade yan nak message..
ko ingat ko faymes sangat ke ramai nak message ko sampai traffic jam..
membazir kredit aq je nak membalas sume tu..

penah je dulu2 aq ada la sorang...
huh..
tiap2 hari topup....
sekarang hidup aq sungguh berjimat....
ha..tak payah topup sume...
kalau nak topup pon kol je abang aq cakap aq urgent nak topup ni..
ha..kompom dia bagi..hua3(bukan tipu..kadang2 aq save budget nak shoppong..paham2 la pompuan kalau xd keje len..2 je la yang buat kitorang bahagi~)

k la...bebel je keje aq..
owhh ye..yang pasti aq nak kawin jugak!!!
tengok la 5 6 tahun lagi..
sekarang baru 21..
da ada keje,rumah,kete....kira ok la 2..
jom kawinnnn!!!! haha

sakit dowh....!!





uishh..sedih nya ayat ko....
sakit...sakit...sakit...

eymma..agaknya mcm ni la jugak ko rasa kan.??
aq sedih n sakit nya bila taw dia ada yang lain...
waaaaaaaaa......

rindu eymma~~!!!






giLirAn RAJA FARAH pulak~


wahhh!!..sekarang ni sudah bertambah lagi seorang artis Malaysia yang bertudung..
suka tak korang semua?????
hehe..
aq pon suka jugak..
lepas sorang..sorang yang pintu hatinya terbuka untuk menuruti perintah yang Maha Esa ini..

lepas ni kalau ada anugerah apa2..
ha...boleh tengok ramai artis jalan kat red carpet bertudung dan menutup aurat..
wah...so sweet~

ramai dah dapat hidayah..
aq ni pulak..
consistent nya tidak..huhu
Ya ALLAH berikanlah aq hidayah-Mu

Saturday, 16 July 2011

RINI AF7 KAWIN!!!

sampai jugak akhirnya jodoh cik RINI yang dikenali selepas dia join AF7 dulu...
sekarang ni pon sedang berlangsung la persandingan beliau bersama suami terchenta Johanis Nordin..

semalam pulak diorang akad nikah kat bandar baru bangi..
ha..takde siapa2 yang dijemput untuk hadir ke majlis beliau ni ker?
hehe

SELAMAT PENGANTIN BARU RINI~~

PLKN lagi!!!



adoiiii...bila la pihak PLKN ni nak berhenti daripada hantar surat kat aq?
aq tak larat dah nak membalas surat PLKN tu..
buhsan taw!!
tu la ayah aq ni..time lepas SPM aq nak pergi beliau tak izinkan pulak..
eh2 bukan ayah aq tak kasi..ustaz kat sekolah aq tu yang tak kasi.
geram pulak bila aq fikir semula..
tengok, sampai ke hari ni da PLKN dok suruh aq g lagi..
aq da tua la weh..haishh..

cerita nya macam ni..
lepas SPM aq dapat la tawaran untuk join PLKN,
giler aq eksaited jugak la nak pergi..
aq pergi la sekolah tanya ustaz tu macamna kalau nak pergi PLKN dulu pastu nanti balik la,
just tunjuk surat tawaran sekolah kat pihak PLKN tu nanti..
pastu ustaz tu cakap..

"awak tak payah la pergi..nanti awak kena stay sampai habis..xboleh balik"

aq dengan lurus bendul nya..ha...ekot la cakap dia.

"xpe,awak jangan risau..nanti ustaz buat surat penangguhan"

xberapa lama kemudian....
sampai la surat dari PLKN kat rumah..
mengatakan "penangguhan aq berjaya"..
ha kau,seronok tak terhingga la aq. yelarw, tak payah bergelap kan dok kat sana 3 bulan.
bayangkan muka aq yang konon2 sensitif ni..kalau da seminggu dok tengah panas pon kulit boleh gelap dan menggelupas..apatah lagi 3 bulan..
mampu ke muka aq ni tahan??badan aq ni mungkin tahan...haha

surat penangguhan tu bukan stakat surat je taw..
siap ada sijil penangguhan lagi..
ha..kau!! bertambah sijil aq..
pasni nak mintak keje tunjuk sijil tu boleh???
haha

pastu tak lama pastu...
uishh..silap2..
lama jugak la dalam setahun lepas tu..
datang lagi surat suh aq pergi PLKN...
ko giler??? aq kat CFS IIUM nilai tu dok seronok belajar..
ko ingat senang2 aq dapat pastu berenti...huh!!
suka ati kau jer..
ha,da tu terpaksa la aq pergi department tanya pasal DEAN sume nak surat sokongan untuk PLKN..
xlarat aq nak buat tu suma..huh

pstu..lega....penangguhan berjaya lagi..
bersyukur la..ntah2 lepas ni dia tak hantar da kot..
aq selalu pikir cam2..yela..
aq da tua,takkan ko nak panggil lagi..
lagipon banyak je pusat PLKN yang da tutup kan..
pulak tu kerajaan bukan la ada duit sangat nak support sekarang ni..

aq masok je UIA GOMBAK...
ha...mari la lagi surat tu aq nak tengok..
aq tahu penangguhan aq berjaya lagi kan.
ha,tu yang korang nak bagitahu kan..?? huhu

ha...malas aq nak jumpa DEAN bagai...
pulak tu jauh la department,banyak pulak tu department nya...
aq pon tak tahu nak pergi department yang mana satu.,.
apa lagi..
cuti sem pon da nak stat..
lagi aq malas nak hantar surat tu tanya n mintak surat sokongan bagi...

tension aq...!!!
asyik nak kena buat surat tangguhan je..
bosan dowh..
aq ingat nak pergi je kejap,pastu aq nak balik..
tunjuk je la surat tawaran u..
kompom dia kasi
masa aq tingkatan 6 dulu kawan aq buat macam 2 la..
sebulan je duk kat sana..
kira ok la 2..

tak payah nak buat surat bagai da..

tapi aq xmo kena saman..
tapi aq malas buat surat bagai da..
huhu...

tulun3!!!

BULAN SYAABAN

Allah melihat kepada hamba-hamba-Nya pada malam Nisfu Syaaban, maka Dia ampuni semua hamba-hamba-Nya kecuali musyrik (orang yang syirik) dan yang bermusuh (orang benci membenci).” [Riwayat Ibn Hibban, al-Bazzar dan lain-lain].

maka, perbanyakkanlah amal ibadat kita pada bulan yang mulia. bukan lah terdapat spesifik bulan yang mulia,tetapi bulan syaaban ini adalah satu bulan di mana Allah mengampunkan dosa umat umatnya..

Dari Abu Hurairah r.a : Nabi saw bersabda : “Telah datang kepadaku Jibrail pada malam nisfu Syaaban dan dia berkata : “Ya Muhammad, pada malam ini pintu-pintu langit dan pintu-pintulah rahmat dibuka. Maka berdirilah dan kerjakan solat lalu angkatlah kedua tanganmu ke langit”. Kata saya : Hai Jibrail, apakah erti malam ini?” Dia menjawab : “Pada malam ini telah dibuka 300 pintu rahmat, maka Allah swtmengampuni orang-orang yang tidak mensyerikatkan Allah dengan sesuatupun, kecuali para ahli sihir, dukun, orang yang suka bermusuhan, peminum khamar, orang yang berbuat zina, pemakan riba, orang yang derhaka kepada kedua orang tua, orang yang suka mengadu domba dan orang yang memutuskan tali persaudaraan, maka sesungguhnya mereka itu tidak akan diampuni sehingga mereka bertaubat dan tidak mengulangi.” (Zubdathul Wa’izhin)

Diriwayatkan, bahawa Nabi saw bersabda : “Barangsiapa berpuasa tiga dari permulaan Syaaban dan tiga hari di pertengahan Syaaban dan tiga hari di akhir Syaaban, maka Allah swt mencatat untuknya, pahala seperti pahala 70 Nabi, dan seperti orang-orang yang beribadah kepada Allah swt selama 70 tahun dan apabila dia mati di tahun itu maka dia seperti orang yang mati syahid.

Nabi saw bersabda : “Barangsiapa yang mengagungkan bulan Syaaban, bertaqwa kepada Allah dan berbuat ketaatan kepada-Nya serta menahan diri dari segala perbuatan maksiat, maka Allah swt mengampuni semua dosanya danmenyelamatkannya di dalam satu tahun itu dari segala macam bencana dan dari macam-macam penyakit.”


kita selalu fikir.."oh,ni bulan last sebelum puasa,jom la pergi lepak lepak or buat something yang tak mendatangkan faedah malah membazirkan masa kita" . yang seharusnya dkita lakukan adalah penuhi waktu lapang yang ada dengan zikir zikir harian yang meniti di bibir bibir,selain berpuasa dan melaksanakan ibadat sunat yang lain.

dalam fikiran kita mengatakan bahawa "ala..bulan depan kan dah ramadhan,time tu la kita nak puasa dan minta ampun semula..lagi afdhol"

ya,memang betul..tapi Allah telah menetapkan bulan syaaban ni sebagai bulan peringatan kepada kita sebelum kita memasuki bulan ramadhan..

apa la salahnya kita luangkan masa untuk beribadat..sekurang kurangnya berpuasa ke.. kalau tak mampu sangat,zikir pon boleh..lagi mudah. tengah tunggu azan ke, dalam kereta ke tengah drive,and jalan pulak jam,dari dengar radio atau lagu yang membingitkan telinga tu, berzikir la...mudah mudahan hati tenang je...

semoga mengambil pengajaran~selamat beramal

Friday, 15 July 2011

Muka aq ALERGI @ JERAWAT?????



lorh...tetiba pulak muka aq gatal gatal..
merah merah pulak........huhuhuhuhu
nak wat camner ni??

aq pakai pencuci lagi la gatal + merah merah...
so,maknanya alergi la kan?

aq pon tak taw la muka aq ni alergi ngan makanan ape?
setahu aq semua makanan aq bedal kecuali seafood je lar.
sebab aq memang tak makan seafood tu..

nak kata pencuci muka??
aq lepas SPM kot tak pakai da..
pastu hari tu sebab muka aq gelap sangat pasal pergi berpanas seminggu terpaksalah aq cari produk untuk pencerahan kulit muka aq ni. bape hari pakai memang la nampak tanda2 kembali cerah sikit, tapi lama2 gatal + merah2 nampak cam ruam...
adoiii....
pe ntah aq nak buat...

banyak je produk aq try start umur aq 14 tahun..tapi semua alergi...
SAFI BALQIS, PONDS, FAIR & LOVELY, SHURAH, GARNIER, OLAY,

ha...lebih kurang la tu yang aq penah guna.. aq pon dah tak ingat da yang lain..
so, skunk aq nak cari yang tradisional punya plak..

penah jugak nak try..tapi kadang2 kat umah takde plak mende2 tu..huhu.
pulak tu mak aq tak masak sangat kat umah...
lagi la susah nak jumpa tomato sume2 tu..
stakat barang asas macam bawang ti ader la..haha.
nak letak bawang kat muka jadi apa agaknya ek?? haha

so...sekarang cuba pulak kita try yang tradisional or zaman nenek2 moyang kita dulu

Menegangkan Kulit Muka Dan Menghilang Jerawat
Rebus segenggam biji kani (manjakani atau kani boleh dibeli di kedai2 India) di dalam periuk tanah sehingga menggelegak dan pekat. Apabila suam, sapukan pada wajah atau bahagian kulit yg anda inginkan. Tunggu sehingga kering dan cuci sehingga bersih. Amalkan setiap hari. InsyaAllah kulit tegang jerawat tiada.

Menaikkan Seri Muka
Basuhkan muka anda dengan menggunakan air basuhan beras yang ke tiga.Bilas dengan air bersih setelah sepuluh minit.

Menghilangkan Parut di Kulit
Tumbuk kulit kayu manis sehingga lumat. Campurkan serbuk ini dengan sedikit air. Bancuhkan bersama dengan bedak sejuk. Setelah sebati, sapu rata di bahagian berparut. Lakukan sekerap yg mungkin.Lama-kelamaan, parut akan beransur hilang.Petua ini juga sesuai untuk menghilangkan bintik-bintik hitam dan jerawat di wajah.

Daun sirih untuk wajah berminyak
ANDA sering mengalami masalah kulit wajah yang berminyak. Untuk mengurangkan masalah itu 1 ambil beberapa helai daun sirih lalu diramas ke dalam air. Setelah itu sapukan pada wajah. Biarkan selama 15 minit, kemudian bilas dengan air bersih. Buat selama 3 minggu berturut-turut. Anda akan perolehi hasilnya.


Menghilangkan parut
Untuk menghilangkan parut-parut yang menampakkan kesan buruk pada kulit muka atau dibadan, bolehlah anda mencuba petua ini. Jika anda menggunakan kayu api untuk memasak makanan, (terutama di desa-desa) kayu api yang sedang menyala itu akan mengeluarkan buih dihujung yang tidak terbakar itu. Buih yang terdapat pada kayu api itu, hendaklah diambil dan disapukan kepada parut-parut yang terdapat dianggota badan anda. Lakukan beberapa kali.

Menghitamkan alis mata
Mula-mula anda ambil 10 biji cengkih yang telah kering dan tua lalu dibakar hingga menjadi arang. Kemudian cengkih itu ditumbok hingga halus, setelah halus tuangkan ke dalam botol yang telah diisi dengan minyak buah keras. Apabila kedua-duanya telah bercampur rata sapukan kepada kedua-dua bahagian alis mata anda dengan hujung jari dari hujung hingga ke pangkalnya, rata tapi tipis… Lakukan begini hingga selama dua minggu berturut-turut, pasti hasilnya memuaskan. Dan akan jelas kelihatan alis mata anda hitam dan cantik.

Menghilangkan jerawat batu.
Kulit yang berjerawat batu mungkin akan merosakkan kecantikan muka terutama bagi kaum wanita. Untuk menghilangkannya, ambil beras, tumbuk hingga halus dan campurkan sedikit air. Gunakan pada waktu hendak tidur tiga kali seminggu. Insya-Allah jerawat batu anda akan hilang.

Menjadikan wajah berseri
Kebiasaannya setiap orang mahukan wajah licin terutamanya kaum wanita. Anda tidak perlukan modal yg besar. Basuh beras dan tuskan airnya. Goreng tanpa minyak hingga hangus kemudian tumbuk halus seperti serbuk. Simpan di dalam botol. Apabila hendak digunakan ambil sedikit dan campurkan dengan air limau nipis. Gosok pada muka dan biarkan kering. Setelah itu cuci muka hingga bersih.

Melicin dan Memerahkan Kulit Muka
Ambil sebiji buah tomato masak,lecek hingga halus. Kemudian pupurkan di sekuruh muka. Biarkan mengering selama 20 minit.Bilas dengan air bersih. Amalkan seminggu 2/3 kali.
Menegangkan Kulit Muka
Ambil tepung ubi kayu dan mentimun.Timun itu hendaklah di sagat/dihancurkan terlebih dahulu atau dilumatkan.Kemudia campurkan kedua-duanya dengan air sedikit.Kacau rata dan jangan terlalu cair..Selepas itu,sapukan ke muka dan biarkan ia kering.Kemudian basuh.Dengan cara ini ia dapat menegangkan kulit muka serta menampakkan keputihan di muka dan menjadikan kulit kita segar…

Menghaluskan Kulit Buah tomato dikisar halus. Lumurkan pada muka seberapa ketika. Sebaiknya dilakukan pada waktu malam kerana tiada gangguan.Setelah agak lama, cuci muka dgn air suam. Amalkan selalu. Buah tomato ini juga berfungsi utk membersihkan kulit.


Kulit Muka Lembut dan Cerah

  1. Parutkan seketul ubi kayu dan tempelkan pada muka. Biarkan hingga kering. Selepas itu cuci muka dengan air suam. Amalkan pada setiap malam.
  2. Campurkan parutan lobak merah, kuning telur, sedikit air limau nipis hingga sebati. Sapukan pada muka dan bairkan kering. Cuci dengan air bersih tanpa sebarang pembersih muka.
  3. Sapukan muka dengan putih telur dan biarkan selama 30 minit. Setelah itu, cuci dengan air biasa. Lakukan tiga kali seminggu.
  4. Kisar kulit telur hingga halus. Campurkan dengan air suam dan bedak sejuk. Sapukan campuran tadi pada muka. Urutkan kulit muka perlahan-lahan. Biarkan hingga bedak kering. Kemudian basuh dengan air suam.
  5. Parut sebiji kentang. Perah airnya. Sapukan pada muka. Apabila separuh kering, cuci muka dengan air.
  6. Kisar lima kuntum bunga cempaka dan lima kuntum bunga melur hingga halus. Campurkan dengan bedak sejuk. Sapukan pada muka pada setiap malam.
  7. Campurkan tepung sagu dengan air. Sapukan pada muka seperti memakai bedak sejuk. Lakukan setiap hari.
owhhhhh...sorry..gambar ni xd kena mengena pon..
tapi time ni muka xd jerawat!!!! waaaaaaaaaaaaa....
gedix dowh...ko ingat selamanya muka akan licin??huhu
tapi muka aq bukan berjerawat larw...bintik merah kot.
macam ruam..huhu.kulit baby kowt....aha

BUDAK GUMUK OBSES MAU KURUS!!

ok..penat aq kumpul mende2 ni semua... ce tengok..

jom try!!


Mengempiskan Perut

Asam jawa dan garam dibancuh dengan segelas air panas. Embunkan semalaman. Esok paginya minum air tersebut sebelum membasuh muka atau membuang air kecil.
Mengelak perut buncit
Sekiranya anda makan nasi, jangan disulami dengan air. Minum air setelah selesai makan. Sebaik-baiknya minum 1/2 jam – 3 jam kemudiannya. Petua ini dapat mengelakkan perut buncit.

Melangsingkan Tubuh

Dua biji lobak merah dan sebiji timun diparut dan diperah airnya.Campur dgn sebiji air limau nipis dan bancuh hingga sebati.Minum dua kali sehari. Amalkan sehingga mencapai berat badan ideal

Melangsingkan badan

Tumbuk 5 biji buah delima yang masih muda hingga lumat. Campurkan bahan itu dengan air suam-suam kuku dan sedikit garam. Kemudian tapis bancuhan itu hingga mendapat kira-kira 1 gelas. Minumlah campuran ini sekali sehari pada waktu pagi. Lakukan setiap pagi sehingga seminggu. Selang beberapa lama, berat badan anda pasti turun dengan sendirinya. Tubuh anda akan menjadi langsing. Satu peringatan, jangan terlalu banyak minum air ini kerana badan anda akan menjadi kurus kering nanti.

Farah AF2 nikah!!



OMG....OMG.....OMG...
she's too cute lorh..
FARAH AF2 bersama pasangannya...JOHAN JOHARI..

chumel seyhhh...

aq suka dia since k
at AF lagi..
akhirnya dia dah bertemu jodoh..
so sweet~

Nikah Gantung.


apa itu nikah gantung??

Iaitu si teruna dan dara tersebut bernikah untuk menghalalkan hubungan antara lelaki dan wanita. Majlis perkahwinan tersebut ditangguh selepas satu ketika dimana pasangan tersebut telah mempunyai sumber kewangan yang kukuh. Kebiasaannya mereka akan tinggal berasingan untuk memfokuskan diri terhadap pelajaran dan sebagainya. Tetapi mereka ini dihalalkan untuk berjumpa dan berpegangan tangan, berdating dan sebagainya ini kerana hubungan antara mereka telahpun halal jika mengikut syarak.

Oleh itu andainya mereka bercinta sakan umpama sepasang kekasih yang selalu kita lihat berpeleseran di shopping-shopping complex sekalipun mereka tidak akan mendapat dosa kerana mereka tidak melakukan maksiat. Malah, seandainya mereka mengambil keputusan untuk tinggal bersama dan melakukan hubungan suami isteri juga tidak salah malah di galakkan didalam Islam.


teringin tak nak nikah gantung??..yelarw.. ok pe boleh elakkan maksiat. tak de la rasa takut2 je bila keluar berdua-duaan..kalau kena tangkap ngan pencegah maksiat pon...hahaha...kita ada surat nikah..kan3.


hehehe..so apa tunggu lagi..cubala..

boleh plak kan nak main cuba2..suka ati jer.

guna twitter jek???




Chris Colfer found out he was leaving 'Glee' through twitter.

kesiannya taw through Twitter jer~
apasal producer tak face to face gitaw..huhu
kenal x sape Chris Colfer ni??
ala..yang plays as Kurt Hummel in the TV musical comedy..''GLEE'' tu..
hehe..
best kot citer tu.
suka tengok diorang nyanyi..
suara pon boleh tahan merdunya...
merdu?? pelik jer...
best la kiranya suara mereka2 tuh..

so..kiranya tuk after 3rd series ni diorang dah xd la..
kesian...
diorang??
owhh..dia and lagi 2 pelakon..hehe(lupa nak gitaw)
Lea Michele and Cory Monteith...

wah!!! cik fazura saya nak kekalkan pakai tudung!~~


wahhhhh.....
berita gembira ni...
ni membuatkan saya lebih sayang kepada cik FAZURA saya...
ape salahnya kan kalau nak bertudung terus..
mungkin satu hidayah yang ALLAH nak tunjukkan..
harap-harapnya menjadi la hasrat beliau tu..
tapi kalau tak menjadi nak buat macamna kan...semua ALLAH yang tentukan

tapi harap sangat beliau pakai berterusan selepas habis shooting TAHAJJUD CINTA tu..
lagipon memang tu hasrat dia.
InsyaAllah la kan~
FAZURA nampak comel sangat bertudung..
hehe
sangat suka~~~!!!
macam ERMA..comel je bertudung..

hmm..semakin lama semakin ramai artis yang nak bertudung ni.(pandai pulak aq ber hipotesis.haha)
seronoknya dengar..
akhirnya terbukak jugak hati diorang..
Alhamdulillah ada niat macam tu..

weeeeee......
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...