Tuesday, 3 May 2011

pagi hariku~

bangun pagi solat sendiri,
umi ku kejut lambat sekali,
ku rasa sedih sebegini,
kerana lambat solat subuh pagi tadi.

(ok,aq rasa hari hari aq lambat solat subuh sebab mak aq saja nak suh aq bangun sendiri lain kali,tapi tak sedar sedar pon lagi.)

duduk depan tengok tv,
cerita waktu pagi,peh!! bosan sekali,
ku teringat ubi keledek oren yang dibeli,
"umi,ce tolong rebus ubi kayu ni"....

ate,awok idok tahu macamana cara nak rebus ubi kayu nya ha. ate nanti awok tolong tutup api dapur je ler..mekasih umi.sayang umi!!!!

basuh pinggan sapu lantai,
giler faveret pekerjaanku tatkala dirumah,
belum campur skali basuh baju,sidai dan lipat sendiri,
ape hal sumenyer keje aq?memang aq tak dibayar gaji.

giler ayat aq cam tak bersyukur diberi perlindungan tempat tinggal yang cantik menarik, tertarik, boom kekaboww!!!! ok fine,sumer keje memang aq paling suka buat sendiri..... except MEMASAK...tolong la jangan pintaku ku untuk memasak.setakat menyiang segala persiapan masih boleh ku terima.itu saja..

menikmati ubi kayu sambil menonton MHI,
dahsyat la budak medik blaja,
katanya harus tabah tatkala berjuang untuk kos itu,
ape kalau kos aq ni tak perlukan ketabahan ker?

ate, ngape emosi bebenor nye...dah memang nak blaja medik perlukan ketabahan yang extreme.ader ekau blajo sampai terpaksa melupakan hal2 kekeluargaan.ate aq nengok ekau tiap2 minggu asyik nak balik jo..determination apakah itu??haram jadah la kau!!!

may dear lappy,
giler asyik teringat kau,
terus ku meluru ke bilik dan menekat punat 'on'
password please ......(ok,takde pon tulis gitu,aq tambah jer)
apa lagi,download maharaja lawak la..giler lawak dowh..

actually,aq download 3 group jer.sepah,jozan dan nabil....yang lain aq tak suka...aq pedulik apa bias ke apa ke..dah aq memang suka 3 group ni je.suka hati aq la~~

tiap hari makan nasi putih lauk telur kecut,
nak makan satay pon seminggu sekali jer,
lain kali aq rasa nak tulis macamni kena bangun pagi la kut,
kalau pukul 11 baru nak bangun,buka blog orang lain la yer~~


ok,aq memang bangun pukul 11 ke atas sebenarnya...kata cuti.. kat sana mana dapat nak bangun kol 11 lebih hari2.ko nak kena barred dari exam ke hape. pegi kelas tu ha...satgi kena sebat kang....


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...