Saturday, 16 April 2011

keLuH

ok...aq mengeluh panjang harini
hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm. mau tak cukup ruang ni untuk aq mengeluh je..
entah la rezeki masih masuk ataupun tak..
setengah jam jugak la aq lending atas katil lepas sembahyang subuh..
dari semalam,kelmarin lagi aq pikir..
kalau bukan sebab nak hantar kunci bilik,memang tak la aq nak datang semula uia tu..
memang nak derma RM50 lagi kan kat uia tu kalau aq ignore je pasal kunci tu.
tak larat dah aq nak derma kat orang secara tak sengaja..
kalau sengaja tak apa jugak...(uish,xley gitaw orang,kurang pahala!)

ape yang aq dok pikir sangat nyer.....
ha......ni la....
masalahnyer...
sama ada aq nak pergi join program pergi kampung orang asli kat kelantan tu ataupon tak..
ok,*tiket sudah dibeli,kol 9.30pagi ni.... bazir kalau burn je..(RM23 kowt..)duit abang aq,..xpayah bayar la..
*beg sudah packing(pening giler aq nak cari baju)
*sudah ku canang 1 kampung aq nak join program tu..
*kunci tak hantar lagi (benci compound!!!!!!!)kat nilai lagi asyik kena je!!!!
* ada test JPJ and last kelas on 26 n 27
*tak nak bazirkan masa cuti..(aq sangat jimat dengan masa cuti aq)
*mak aq macam tak berapa nak bagi je.(ok,kat umah banyak sangat keje tak buat)
#sapu sampah~
#basuh baju~
#sidai baju~
#lipat baju~
#basuh pinggan~
#kemas bilik aq ngan mak aq~
*peh!! rupanya banyak jugak kerja aq..ader lagi sebenarnya ni..
malas nak lihat..kang kata aq banyak merungut pulak~~~

ok,aq harap hati aq tenang je larw....
xp2,lepas balik 27 tu..ada lagi 2 minggu cuti..
uyu pon balik lambat lagi..lembab tol nak tunggu makcik tu..huh.
kalau aq yang lambat balik..
peh dia punya bebel,kalah mak aq...
alorh...sukanya aq memang nak lepak kat umah je time cuti walaupun boring ke hape ke..
asal balik lepak luar aq balik rumah kira ok la..

bukanla aq tak nak rasa dok kat umah orang asli tu or demand sangat...
tapi....masa cuti aq!!!..

ok,over ko ni ecah we!..ko da ader cuti sebulan...
biar je larw 10 hari kat umah orang asli tu...
oppss...!!!! bukan 10 hari..7 hari je sebenarnya,selebihnya dok uia jer...

sorry la umi,tak dapat nak lepak rumah lama2....

ok,aq nak pergi berdakwah sebenarnya kat rumah orang asli tu...
bapak aq cakap
abah: "aiii, nak pergi berdakwah tu,diri sendiri tak tengok dulu ker???"
huh!!!!! pedas tu dowh....

aq: hahahahahahahaha......(aq gelak je keje nyer!!!)

umi: tak pe la..mana taw lepas berdakwah ni baru dapat hidayah..
(lebih kurang macam tu la..)

aq: ha..betol3

abah: tak de la,biasanya kalau kita nak cakap ape2 pon kat orang, kita sendiri kena perbetolkan diri dulu...

aq: ha,betol tu...memang patotnyer macam tu~

da....tu je conversation kitorang=)

ok...aq stress lagi pasal keputusan aq ni!!!!
tapi aq memang akan balik uia je ni.....
tu je nak bagitaw...
walauapepon memang kena pergi la!!~~
k,lepas 10 hari aq pos perasaan aq pas balik dari umah orang asli tu yer~~~~~

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...