Wednesday, 27 April 2011

---the day i'm born---

25 april 1990......
hari lahir aq...
apa yang aq buat masa tu?
bende yang rasanya dalam and seumur hidup aq tak pernah pulak buat...

*tidur memanjang@seharian (tak hengat dunia)

ye....tu la yang aq buat
mana tak nya kalau dah semalamnya aq baru balik dari pos lebir gua musang tu. penat kot. sesangat penatnya~~~~~daa la tak cukup tidur.biasalah join program..mana ada orang join program cukup tidur,cukup mandi..haha(nampak sangat aq kurang mandi).. giler, air tak hado time tu....stress jer..~~kena pulak mandi kat bangunan asrama d=budak asli..toilet lelaki pulak tu..peh!!! bau telor!!hua3...tapi overall serius la sangat best kat sana.banyak pengalaman tu dengan orang asli.nanti la aq cerita kat pos lain.sekarang nak kembalik semula kepada hari lahirku yang suram.

umi,abah....balik nanti ecah nak indulgence cake+satay@ikan bakar+nak pergi jenjalan. nak jugak!! mesti abah nak cakap pergi jenjalan balik johor jer..arghhhh..bosan tu. dah la cuti sekejap je,pastu pulak balik johor,pastu ntah la dapat lepak johor ke tak. tak pon dok je kat rumah tu. bosan sangat tu..tak mau la. tapi balik kampung nak la ikot. nampak sikit keluar dari kuantan tu,. dok terperap kat kuantan tak hado apa2 yang menarik pon. dah la tak hado lesen. kete pon tak kasi bawak.amik lesen pon FAIL 3 penjuru! apa masalah aq ni?nampak sangat aq tak cara kat 3 pointen tu...punya la aq debar kat bukit and parking. skali aq FAIL kat menda yang biasanya aq tak buat salah..arghhhhhh....bengang kowt.huh! pape je la ecah! nak buat macamna dah jpj tu rabun pulak time tu. reda je la..

ok..lari topik lagi..................=)

tak ada orang pon nak sambut besday aku on that day...(haha,memang ada sangat orang nak sambut kan time tengah cuti sem ni,da aq pulak dok kat uia tu kejadahnya ada orang sangat kan.)xp, nanti umi and abah belanja la makan. dah cakap da haritu kata nak belanja.
boleh pulak time aq kol seronok beliau makan satay,aq dok dalam bilik kelaparan jer.suka betul buat aq jelesh,da la besday aq,ada ke diorang yang makan, dan aq KELAPARAN.huh! sangat tak adil.. stresss........

oh ye,kesian rusni kena jaga aq...tapi sekarang beliau keluar lagi ke bookfare...seronok betul beliau kat sana..bapa hari dah pergi tu..aq je yang tak sempat nak pergi.asal aq balik je da petang.meang tak sempat la sangat nak pergi. plus pulak balik tu membawa sekali kepenatan dan kessedihan. lagi tak hado mood nak keluar.tapi kalau saat ni ada orang kol @ message aq ajak pergi lepak kat ICT @ mana2 tempat yang boleh lepak..peh!!! sangat syok tu~~~~ sape ntah yang ada kat KL ni yang aq kenal.=( terpaksalah aq lepak je kat bilik ni bersama rusni. tengok citer kartun pe ntah EYESHIELD 21. bedal je apa yang ada dalam desktop kawan rusni ni.dah bosan sangat. tu je la yang aq boleh buat.

yeayyyyyy!!!!!!!!!!! yang pasti insyaAllah sok abah ku akan datang menjemputku untuk pulang ke kuantan bersama2..tak perlu la nak kena naik bas bagai...pening dah aq naik bas tu....letih melampau2.padahal 3 jam je duduk dalam bas tu..DEMAND je lebih!~~!

chow~!

Tuesday, 26 April 2011

scary mak cik kari~+)

saat di mana sekarang aq berseorangan di dalam bilik F-4-8...mahallah aminah...suasana sangat suram,ditemani dengan lampu lampu bilik yang semua sekali telah aq buka supaya terang dan jelas penglihatanku dan sekaligus mengurangkan rasa ketakutanku apabila bersendirian... tingkap bilik ku buka agar dapat merasai kedinginan senja yang akan menerjah ke kegelapan malam yang menghilangkan kecerahan seperti pada siang hari. sesekali ku pandang ke sekeliling bilik. tidak berani ku melangkah keluar dari bilik sekalipun ingin ke tandas...(nampak benor penakutnya...)

tatkala ku terfikir ini sebenarnya bukan bilikku,malahan bilik kawanku -cik rusni-....
dimanakan beliau,tidak tahukah aq ketakutan berseorangan di bilik nya ini. hanya kedengaran suara suara merdu orang sedang bersembahyang di masjid...alhamdulillah..tenang sebentar hatiku. tapi,dimanakah rusni, mesej ku tidak berjawab, tatkala aq menelefon beliau, masuk pula ke dalam peti simpanan suara...dimanakah kau cik rusni..(aq takot gler ni weh)

tiada bateri kot yang menyebabkan terjadinya semua tu...huhu. yelarw tu...

beberapa minit kemudian.....................

toktoktoktoktok....(pintu diketuk)...bergegas aq pergi membuka pintu.....
alhandulillah,balik juga cik rusni,risau aq ngan beliau ni....
nasib baik.dapat jugak aq pergi mandi...haha

Saturday, 16 April 2011

keLuH

ok...aq mengeluh panjang harini
hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm. mau tak cukup ruang ni untuk aq mengeluh je..
entah la rezeki masih masuk ataupun tak..
setengah jam jugak la aq lending atas katil lepas sembahyang subuh..
dari semalam,kelmarin lagi aq pikir..
kalau bukan sebab nak hantar kunci bilik,memang tak la aq nak datang semula uia tu..
memang nak derma RM50 lagi kan kat uia tu kalau aq ignore je pasal kunci tu.
tak larat dah aq nak derma kat orang secara tak sengaja..
kalau sengaja tak apa jugak...(uish,xley gitaw orang,kurang pahala!)

ape yang aq dok pikir sangat nyer.....
ha......ni la....
masalahnyer...
sama ada aq nak pergi join program pergi kampung orang asli kat kelantan tu ataupon tak..
ok,*tiket sudah dibeli,kol 9.30pagi ni.... bazir kalau burn je..(RM23 kowt..)duit abang aq,..xpayah bayar la..
*beg sudah packing(pening giler aq nak cari baju)
*sudah ku canang 1 kampung aq nak join program tu..
*kunci tak hantar lagi (benci compound!!!!!!!)kat nilai lagi asyik kena je!!!!
* ada test JPJ and last kelas on 26 n 27
*tak nak bazirkan masa cuti..(aq sangat jimat dengan masa cuti aq)
*mak aq macam tak berapa nak bagi je.(ok,kat umah banyak sangat keje tak buat)
#sapu sampah~
#basuh baju~
#sidai baju~
#lipat baju~
#basuh pinggan~
#kemas bilik aq ngan mak aq~
*peh!! rupanya banyak jugak kerja aq..ader lagi sebenarnya ni..
malas nak lihat..kang kata aq banyak merungut pulak~~~

ok,aq harap hati aq tenang je larw....
xp2,lepas balik 27 tu..ada lagi 2 minggu cuti..
uyu pon balik lambat lagi..lembab tol nak tunggu makcik tu..huh.
kalau aq yang lambat balik..
peh dia punya bebel,kalah mak aq...
alorh...sukanya aq memang nak lepak kat umah je time cuti walaupun boring ke hape ke..
asal balik lepak luar aq balik rumah kira ok la..

bukanla aq tak nak rasa dok kat umah orang asli tu or demand sangat...
tapi....masa cuti aq!!!..

ok,over ko ni ecah we!..ko da ader cuti sebulan...
biar je larw 10 hari kat umah orang asli tu...
oppss...!!!! bukan 10 hari..7 hari je sebenarnya,selebihnya dok uia jer...

sorry la umi,tak dapat nak lepak rumah lama2....

ok,aq nak pergi berdakwah sebenarnya kat rumah orang asli tu...
bapak aq cakap
abah: "aiii, nak pergi berdakwah tu,diri sendiri tak tengok dulu ker???"
huh!!!!! pedas tu dowh....

aq: hahahahahahahaha......(aq gelak je keje nyer!!!)

umi: tak pe la..mana taw lepas berdakwah ni baru dapat hidayah..
(lebih kurang macam tu la..)

aq: ha..betol3

abah: tak de la,biasanya kalau kita nak cakap ape2 pon kat orang, kita sendiri kena perbetolkan diri dulu...

aq: ha,betol tu...memang patotnyer macam tu~

da....tu je conversation kitorang=)

ok...aq stress lagi pasal keputusan aq ni!!!!
tapi aq memang akan balik uia je ni.....
tu je nak bagitaw...
walauapepon memang kena pergi la!!~~
k,lepas 10 hari aq pos perasaan aq pas balik dari umah orang asli tu yer~~~~~

K.E.N.A.N.G.A.N



teringat jugak zaman dulu dulu kala waktu kat nilai..
rasa seronok je selalu...
walaupun tempoh 2 tahun tu sangat lama sebenarnya..
aq rasa sangat have fun la..
pergi kelas pon..
ala...berapa minit la sangat..
memang setengah jam sebelum kelas start pon aq baru nak bangun..
cuba nak compare kat gombak..
memang 1 jam sebelum kan nak kena bangun bagai..
nak dijadikan cerita da memang aq ni seorang perempuan..
tak ke kalau da pakai baju semua..
tak nak make up plak...
memang tak la kan...
ha,tunggu la aq berejam make up..
padahal sama je masuk kelas pucat je muka aq..
sape2 yang sama kelas dengan aq memang kena sabar je la kan.
tapi sem ni,i mean sem lepas la kan sebab sekarang da cuti sem..
aq da awal sikit da.tatkalanya nak kena aq yang tunggu bawah dulu baru dia turun.
rupenyer lagi lambat dari aq.
oh ye,lagipon roomate aq yang sorang tu memang tak la kan pergi kelas lambat.
giler awal dia pergi kelas.
sebenarnya aq bukanla suka sangat nak datang awal then tunggu lecturer..
owhh tidak..not me.
kalau boleh biar je lecturer datang dulu..=)

kembali ke alam nilai~~~~~~

syoknyer ramai2 satu bilik kowt..
kira memang ramai la kenal kan.
nak pergi cafe pon turun bawah ramai2 sekaligus...
seronok2...
dah la lain lain kos plak..memang variety kan~
kawan2 ramai BAR..
memang hari2 kena ceramah...kira bagus la..
sama je ngan kat gombak sebab roomate pakai tudung labuh..hehe
hari hari kena basuh kowt..terbaekk...
aq suka tapi aq tek berubah..KENAPA???? keras kepala!!!
cukup la aishah bebel...da2 bawak2 la pergi semayang tu..
enjoy my photo..






***************************
love all my old doormates......
mishhhh uuuuu alwayzzzz

tak jadi..

ok...memang da lama kan aq tak menyusuri kesesakan manusia di pasar malam kat jalan gambut tu..
hari ni pulak dapat peluang nak pergi beli macam macam..
aq da terfikirkan murtabak abang yang bersaiz besar tu buat..
peh!! sedap dowhh..

rugi sape tak makan..
da makan memang cam biasa la nak lagi kowt..
sekali ada rezeki plak datang ke rumah...
ok,tak pe la lagi sebab mungkin sekejap je kowt makcik tu nak bertapak kat rumah aq ni ha..
tunggu punya tunggu...
ok,sekarang da pukul6.44..
memang ayah aq suka pergi kan kalau da nak dekat maghrib..
(tangan kat dada mata kat atas)
so,maksudnya kat sini....
yeayyy..tak jadi pergi....
seronoknya!!!!!!!!!!!!!!!!1
(sangat tak ikhlas..errkkk)
xp la,tak salahkan makcik tu pon datang...dia dari jauh kowt..

hatiku:reda eh aishah....
mulutku:iye...saya reda sangat ni..da,tak mo pikir bukan bukan da..

nampaknya malam ni makan kat kedai dalam ni je larw..
abah aq cakap sedap je..
mahal pon tak..kira ok la..

hatiku : daripada ko lapar..baik ko makan je ecah!
mulutku : alhamdulillah.dapat jugak aq makan dari kebulur. aq ingat negara2 yang kurang sumber makanan dan miskin tu...bersyukur3

pehh,tetiba aq teringat sate pulak....sedapnyer!!

nak jugak la rasanya.......
tak kira,nak beli jugak walaupun sikit..wuu...
demand cket xp kot..
haha.
k, da nak maghrib da....
kembali ke kehidupan asal~~

pasar malam

giler faveret aq pergi pasar malam
walaupun tak ada apa apa sangat sebenarnya aq nak beli
asyik asyik beli makanan sama je
murtabak,mee goreng,air soya,apam balik...
emm..sedap tuh!
jom kita pergi pasar malam rini...
da~~~~

Friday, 15 April 2011

yeayyy!!!

hilangnya self-confident aq menyebabkan aq tak dapat bawak motor elok2 tadi.
huhu.
tapi alhamdulillah tak jatuh..
thanx kat azila sebab ajar aq.
takowt jugak tadi..takowt jatuh..
tapi seronok..
malu kat pakcik2 tengok aq saja nak wat2 langgar aq.


hari2 belajar boleh pandai aq ni..haha.
boleh test da macam ni.
cuma lulus tak lulus 2 hal lain r..

weeeee......
malam ni ader BBQ kat bawah...
tapi malu nak lepak ngan makcik2
duk ngan umi je ler...hehe
nak ayam..huhu

ayam!!!!!
i'm coming..huhu

jum pi blaja...

waiting.....cik azila..
kamu kat mana?bila nak mengajar saya..?
tadi kan da deal nak ajar saya..
motor abang saya da memanggil2 da tu..
bila agaknya saya boleh bawak...
saya tak sabar nak g merempit ni..
asyik nak g kedai je suruh orang,
saya nak bawak sendiri la...
cepat la kamu...
saya masih menunggu..
adakah kamu masih busy?

oh ye,takpe kot kalau nak belajar guna moto dia..
maoto adeq nanti dia bising pulak even dia tak de kat sini pon..
asal aq takut ngan adeq aq????
ok...nanti kalau dia taw motor dia kena lanyak ngan aq,
mampuih aq.,..
bising2!!!!....
tapi pe salahnya kan...
padan muka kau..hahah(gelak setan!!)
ko jugak yang tanak ajar aq kan..
aq suh je larw kawan aq ajar,
jangan risau la..
aq akan berhati2 membawanya...
aq pon sayang jugak...
aq dah tak sabar nak test motor ni...

kete pulak entah kete sape aq nak kebas..
hadoii..
kompom2 bapak aq tak kasi bawak kete dia..
lagipon auto,kejadahnya nak kasi aq blaj guna 2..
satgi ko nak test memang tak la kan dia kasi ko kete auto..
arghhh...sape nak ajar aq bawak keter???

huhu..terpaksa aq bantai je JPJ test 2..
lulus tak lulus lain citer..huhu

yang pasti aq sangat boring..
cepat azila we..
datang cni meh ajar aq...
tak sabar rasanya~~~

Wednesday, 13 April 2011

thanx kengkawan...











thanx kat kawan-kawan sume....

tanpa anda,,
saya taw,
takkan ader transport lain nak bawak saya,,
walaupon both transport saya naik~~weeeee..

tanpa anda,
takde orang nak escort saya ramai-ramai g pekeliling,,
mesti saya tak sampai pekeliling,,

tanpa anda,,
sememangnya saya tak dapat beli tiket,,
tanpa anda,,
kompom saya tak dapat makan,,
even kat mamak pon.. ;-)
even worst dari ni jugak..tapi makanan da masuk lam perot pon;haha
tanpa anda,,
mesti saya tak selamat bersama orang2 india tu..tkowttt,,

tanpa anda jugak,,
saya memang tak pat naik bas ngan selamatnya.

saya takkan sampai kuantan,,
tanpa anda,,
kompom saya tak sampai umah,,
disebabkan anda saya ader pengalaman ni...!!!!!
besh jugak~~~
adekah kalau aku tak balik kuantan
aq akan ikot korang outing tengok muvie sume?????
owhhh tidak...seb bek aq balik..thanx fwenzzz

thanx a lot...a lot.....so much a lot!!!!
never forgot pengorbanan korang
sanggup teman...
sanggup tunggu...
sanggup bawak...
tak tahu da nak cakap caner lagi...


credited to......

*wan muhammad yusoff
*mohd naim hadi
*wan suhail amru'
*kamarul haniffi
*kawan mereka...nama taktaw sebab tak perkenalkan diri


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...