Sunday, 26 December 2010

SEHARIAN DI LUAR!!!

PEH!!!
saat ni aq sangat mengantuk tak terkata...hang out tak habis2, tapi duit mengalir macam kat air terjun plak.hadoiii!! siyes sangat penat.tapi kena la layan member datang dari jauh. jauh ker???ok, KUANTAN je ok!! next week aq pon nak balik jugak. tapi aq kisah la coz dia tak pernah datang uia ni,sok kena la bawak p jenjalan,kalau tak macam sia2 je dia datang sini but then tak buat pape. so, i'm willing to sacrifice my precious time to spend with her. nice kan aq??haha. bukan bangga atau bongkak,tapi inilah diriku sebenar. aq tak suka nak hampakan orang,but only certain things kot. hmm,entahla..tapi papepon aq satisfied la setakat ni ley bawak beliau jenjalan. tapi sebenarnya aq pon nak jenjalan jugak. kaki jalan cam aq ni jangan ditinggalkan kalau ada advantage macam ni.even keluar duit pon aq xkisah sangat, as long as it benefits me a lot.haha. biasalah kalau keluar tu kos tak pernah sikit kan. but it's ok la..

oh ye...this week,diet aq failed ok!!!
hate this!!ahhhhh.....i ate a lot LOL!! can't even limit myself. everyone ask me to eat and eating rice everyday make me can't stop it and it continuously...so, next week kena stop makan langsung..can I????huhh!try la...if tak try tak taw. tapi da try but then i can't stand la..kena banyakkan stock biskut n roti ni..terpaksa je ni tak makan nasik,if xkena hentam kompom aq teruskan ngan hidup aq yang tenang like before.


assingnment lak aq terpikir ni n lagi satu banyak buku yang aq tak wat revision lagi ni.
sok2 je la..takpela,this 2 weeks asenye ley agi memain tapi after ni da tak boleh langsung da coz should start with serious learning,focus in classes.nampak sangat last two weeks aq tak focus n serious in class. ye!! memang aq tak focus, asyik dok berangan je.. sampai buah berangan yang keras tu pon ley retak sendiri tanpa bantuan sesiapa. giler dahsyat berang aq tuh!.

ok!! jom tido coz mata da tak boley tahan sangat da ni. si asma pulak suh aq tulun carikan kilang2 bakery kat KL ni sebab nak wat lawatan tuk blok kitorang ni. tapi aq terbukak pulak blog ni and plak tu sempat post new entry ni..hadoii,kena belebel la pas ni.
da2,aq tak nak da belebel kat cni,bia la kena ngan asma je.aq rela~~~~~

Thursday, 23 December 2010

gambar saiz passport!

sampai saat ni aku memang tak suka langsung amik gambar saiz passport.!!!
aku dah tahu kalau tiap kala aku amik kompom tak cantik.tak penah lagi setahu aku, aku mempunyai gambar passport yang cantik.haha. and setiap kali nak tampal kat mana2 gambar tu, mesti kena tutup..bukan ape,malu kalau orang dok tengok. tengok je la gambar dalam kad penganalan tu.."CANTIK DAN COMEL SANGAT" ada ke sesape mempunyai gambar ic yang cantik?? meh nak tengok cket!!! jelesh r kalau macam ni. tapi ape aku boleh buat, dah memang empunya diri pon tak cantik, tak boleh salahkan jurukamera.huhu. tapi jurukamera pon satu, diorang saja je kan amik angel yang tak cantik, geram tol la.da tahu gambar kitorang tak cantik, bukan nak bagitau suh tangkap lagi sekali ke, edit2 sikit ke. dia jeles la tu kita ada muka cket.. HELLO!!, ktorang bayar la taw..

entah camane gambar lesen aku ni. aku tak tangkap lagi. asenye macam nak crop je gambar aku yang banyak-banyak tu.ok,means aku sangat banyak gambar coz kata ganda yang aku gunakan tu da merujuk bahawa kuantiti gambar aku sangat banyak and of course everyone nak cakap yang aku syok sendiri..haha..YES, IT'S ME!!!!
lagi banyak gambar lagi syok. kita boleh ingat setiap detik perjalanan hidup kita..memang best la kalau teringat balik bila tengok gambar2 tu.

bukan gambar kawin je nak banyak, gambar yang harian tu pon kalau boleh aku memang nak perbanyakkan. bak kata pepatah"ALANG-ALANG DISELUK LUMPUR, MANDI LA KAU NGAN KERBAU NYA TERUS". tapi papepon, pic kawin kena lagi banyak..kalau boleh letak dalam hardisk yang capacity 500GB, tapi cuba buat spare la takut tak cukup lagi. buat masa sekarang ni henfon aku masuk workshop and orang yang baiki tu cakap dia tak tahu ape rosaknya and aku rasa memang da tak ada harapan da. nak beli canon...adoii...lambat lagi la pulak. aku ni keje pon tak lagi. setakat keje time cuti sem then belum masuk sem baru lagi duit gaji da habis, ape kes. tu la keje hari2 g koyak duit tu buat apa.sengal lontong betol la.!!!
tapi ok la dapat koyak duit, dari orang lain dapat tengok je duit tu kan.

oh ye...back to the nature, gambar lesen aku tak tangkap lagi..camane plak ni..hadoii..
dekat center punya kedai photo tu macam tak cantik je diorang tangkap..haha.. suka ati aku je nak cakap camtu. try pon tak lagi.
ni gara-gara trauma nak amik gambar kat kedai.huhu
nak crop gambar, tapi background balakang ader lak banyak makhluk asing menempel..
hadoiii...

seni ke aq?

dok kat sini kalau tak ada kerja sampingan ape kejadahnya kan.
so,banyak la keje yang aku kena buat. contohnya macam kerja buat poster la, handbill la.
aku bukan tak nak buat,tapi diorang amik aku and letak aku kat bahagian education and information, diorang ingat aku ni kreatif ker?berseni kah aku? aku bersenam je selalu, berseni kalau bab bab snap picture je la. kalau nak suruh aku buat poster tu boleh je, tapi kadang2 aku ni suka ala kadar je,but the sebenarnya aku nak kerja aku nampak perfect and tak nak la orang kutuk aku punya hasil kerja tu tak bagus. tapi entah la..nak buat camana kalau da tak lawa. however, aku tengok cantik jugak poster aku tu even tak gempak sangat.
yela, bukan nak masuk contest pon kan.just nak tampal kat board je pon. pulak tu bukan nak bercolour bagai. black and white je pon.so, what the___.aishh..nasib baik tak tercarut.huh!
semalam puas satu hari aku buat mende tuh,tu kalau tak dihargai tu, tak tahu la nak cakap apa da.tapi bagi aku siyes cantik jugak la..haha

Tuesday, 21 December 2010

salin nota....

salin...salin..jangan tak salin!
tu la..pegi kelas bawak buku nota yang kitar smula lagi.
HAMBIK KAU!!
salin la balik.
nasib baik sikit je.
tapi hari ni tak boleh bla kelas lecturer PROPHETIC..
peh!!dahsyat...
dia ingat otak aq ni cam laptop?
dengar dia cakap pastu baru boleh tulis.
hadoii,penataq nak kena fokus. plak tu grammer sume kena tepat dan betul.
da la selama ni aq main bantai bila je.
pastu tulis kat merata2 tempat.
skunk da nak kena ada special book tuk this subject.
kalau tak 1 buku aq main campur je ngan subjek lain.
bukan ape,masalahnye bila dah last sem bukannya habis pon buku tu.
ader banyak ruang lagi.
so,untuk tidak membazir buat la cam2.
lagipon aq xsuka conteng kat buku kalau da ader note dari madam.
conteng je terus kat kertas tu,lagi paham.
xpayah nak ada seperate note.
yang lagi tak boleh bla,disuruhnye bagi dia tengok pe yang kita tulis..
xkisah lagi tuh...
tapi yang lagi paling dahsyat, apa yang kita tulis kena sebijik ngan ape yang dia cakap.
lagi aq xberapa nak berkenan.
problem aq ni xberapa ok dalam menghafal.
aq suka fahamkan then buat ayat sendiri. kira ley jadi philosopher la aq ni. haha
hadoiii,abezla paper prophetic aq ni.
tak tau la aq dia ley consider ke x.huh!
tkot!!!!!tkot!!!

Saturday, 11 December 2010

photo gedix kami.!!!!




xabez2 bergambar...
aq pon xtaw la ape kisahnye kitorang ni..
gile photoshoot cket
hua3

TESTING



rasa cam ok je skunk bila pakai ni .
haha..
konon je 2,
gediz sekejap nak test pakai.
yelarw..muka da tembam takut buruk lak kalau pakai..
hua4
shenget tol la..
tapi adeq aq cakap ok je..
cantekk je..
2 je yang aq nak dengar.
haha

new items......

yay.......today i just bought new jeans and new shoes lol~
after received my salary last night, just think about new jeans yang da lama xbeli baru.
huhu.spent banyak cket coz after ni da kena jimat balik...haha

misi utama untuk sem depan yang akan start beroperasi pada minggu ke-2 selepas masuknyer sem baru akan dijalankan dengan sebaiknya. ini adalah salah satu cara untuk menjimatkan perbelanjaan seharian kita ye.
tambahan lagi,dengan duit yang telah dijimatkan, dapatlah kiranya dibeli barang yang lebih berharga daripada makan. bak kata pepatah "makan untuk hidup" dan bukanlah "hidup untuk makan".lantaran itu,makanlah sedikit sahaja untuk mengalas perot yang lapar.

so,after ni dapatlah jimatkan duit tuk beli beg, handbeg,sandle and those things yang xberapa penting 2...haha

Friday, 10 December 2010

finally

akhirnya...saat yang nantikan..
haha..
tamat jugak pekerjaanku as a cashier kat_____
xlarat da nak layan customer yang ntah apa2 2.
hadoii...fenin2.
merepek je mereka sumer...
oppss..cilap,bukn sume,ader la segelintir daripada mereka.
ramai yang berperangai pelik dan membuatkan aq hairan bagaimana diorang boleh maintain life sebagai seorang yang sangat pelik macam 2.
sumer orang tak suka,so..macamna dye ley survive lagi.???haha

jalan kaki cari laki,
bila xjumpa laki terjumpa la plak pondan,
buat ape nak fikirkan beliau yang di atas 2 berkali-kali,
baiklah hidup aq ni diteruskan.

chewing gum ditafsirkan sebagai kondom,
beliau mintak gula,ku pikirkan gula2,
dye hengat aq ni papadom?,
nak membebel berjela-jela.

ni sumer gara2 pakcik teksi yang ....___
hadoii..
malas nak marah..
wat dosa jer!!!




terbaek punyer teksi.....
cerita di atas tidak berkaitan dengan teksi yang GLAM ni.
ini hanyalah contoh teksi yang tak akan wujud kat malaysia ini.!!

Sunday, 5 December 2010

menawan dan tampan...



terbaek r.....!!!
sonoknyer reunion semalam..
tapi lagi seronok if aq dapat stay sampai habis..
huhu..sedey,kena keje.
tu la..gatal sangat nak keje sape suh..
orang da kata xpayah keje kan..DEGIL!!!hishhhh

peh..dapat jumpa member lama yang macam kenal xkenal da..
muka da kacak menawan..memang da BOMB la...
tapi tu la aq sempat main bowling and makan je ngan diorang..
nak karok n jenjalan kat TC jugak..huhu
mesti seronok kan diorang jenjalan.
even tak ramai pon.

aq macam ingat la muka bebudak lelaki tu,
yelarw, masa standard 6 dolu2 aq asyik bertukar kelas je.
habis sumer kelas aq masuk.
seb baik kelas yang last sekali aq tak masuk..
huhu

dulu dak laki rambut skema jer,
sekarang hambik kau!!
TERPACAK bro~~~~!!

yang paling lawak skali masa main bowling
si azila ngan pipah r..
haha...
orang baling bola tu ke depan bukan bergolek ke belakang..
hadoiii...tu la pah,ko gelakkan lagi si azila tu.
kan da terkono kat kau...
aq pon puas cover tak nak bagi tergolek ke belakang..
bola paling ringan jugak yang aq carik..huhu

k r..enjoy the pic yang kitowang sempat snap










thanx to....
-me,laili,pipah,pinaz,wani especially,juli,messes A,azila,nasiha,irfan,naqi,azrul,yusri,haikal
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...