Tuesday, 30 November 2010

no idea. . . .

seriously wanna post something to share with.....
but now i'm not in the right mood to write..
get busy with my job that doesn't give me any benefit,
but maybe only money and experienced.
yeah, actually i've got that experienced before...
but still wanna continue to work there...

maybe tomorrow i'll post my new entry....
maybe..maybe..maybe...
i've got merepek all the time...
gonna let my adeq say that i'm freakin everyday...
he's now sleeping like oucchhh......
making me out of my mind...
my tidy room la bro!!!!!!!!!!!!!!!!
my bed!!!it's messy like the place of my friends, friends..cik ti___

uhhh...looks like i'm going to punch and bit him!!!
but can't...
he send me everyday to my work place...
i should have treat him better~

Monday, 29 November 2010

Friday, 26 November 2010

BERCUTI~~

pic percutian akan diupload nanti....

hehe...

sangat seronok sebenarnya ye..

penat___

siyes penat giler keje...
rasa nak benti je...
ini idea aku punye...
apa pon, keje je le.

shopping????
akan ku meteraikan...
pasti dilaksanakan habis habisan...
giler kalau tak dibuktikan...
ape hal aku keje bermati matian.

diet menjadi pilihan hati...
aku makan guna tangan sendiri...
kalau makan kol satu dua pagi...
apa nak jadi dengan diet aku ni...

dua tiga pagi tak sembahyang lagi...
kalau dok depan laptop, hampeh la jadi...
dah macamana tak pergi...
dok chatting je dari tadi.
AYAM TOL!!!

Friday, 19 November 2010

......2

although i don't know how the flow of my whole life,
i just go through it every second by remember of Him.

.......1

i have my own remote control to control my next step,
and Allah and Prophet as my guidance.

2012


(Ohh) two zero one two (ohh)
It’s alright oh it's alright

You know what they say
Life ain't always easy
And everyday were survivors
So forget the day
It's all about tonight act a fool
And start a riot a-riot
Be a rebel

Bottles popping till we can't stand
You keep it rocking till 6 am
New york to london over to japan
Turn it up turn it up mash it up
We gonna party like

Party like, like it's the end of the world
We gonna party like, like it's 2012
You know that it doesn't matter
As long as we got each other
Turn it up turn it up mash it up
It ain't the end of the world
(ohh)
We gonna live like it's the end of the world
Gonna party like
(ohh)
Turn it up turn it up mash it up
It ain't the end of the world
World, two zero one two

Have a drink with me and lets make tonight
Go down in history, in history yeah
Lets make belive its the last 24 hours
And this whole world is ours eternally, eternally (hey)

Bottles popping till we can't stand(cant stand)
You keep it rocking till 6 am (6 am)
New york to london over to japan
Turn it up turn it up mash it up
We gonna party like

http://www.elyricsworld.com/2012_lyrics_jay_sean.html
Party like, likes it's the end of the world (end of the world)
We gonna party like, like it's 2012 (like 2012)
You know that it doesn't matter as long as we got each other
Turn it up turn it up mash it up
It ain't the end of the world
(ohh)
We gonna live like it's the end of the world
Gonna party like
(ohh)
Turn it up turn it up mash it up
We gonna party like it's the end of the world

(nooo)
No i'm not gonna follow
Anything that they say anymore
And it's never to late to start again
So lets start it with right here and right now

Party like, likes it's the end of the world
We gonna party like, like it's 2012
You know it doesn't matter as long as we got each other
Turn it up turn it up mash it up
It ain't the end of the world
(ohh)
We gonna live like it's the end of the world
Gonna party like
(ohh)
Turn it up turn it up mash it up
It ain't the end of the world..

Petua Diet Sihat


  1. Potong buah-buahan yang anda gemari dalam potongan kecil bagi menggantikan snek yang tidak sihat.
  2. Sekiranya anda pengemar roti, pilihlah roti jenis “wholegrain”.
  3. Hindari makanan yang mengandungi lemak lebih dari 10%. Baca dahulu pada label makanan mengenai kandungannya.
  4. Pilihlah mentega yang kurang lemak.
  5. Catat semua makanan yang anda makan selama dua minggu. Percayalah anda akan terkejut!!
  6. Cari rakan untuk sama-sama berdiet. Secara tidak langsung ia akan memotivasikan antara satu sama lain.
  7. Cara baru untuk membantu anda berdiet, gunakan penyepit ketika makan. Tentu ia melambatkan anda makan.
  8. Utamakan kualiti berbanding kuantiti.
  9. Tambahkan sedikit rasa pedas atas rempah ratus dalam makanan bagi meningkatkan metabolisma tubuh anda.
  10. Soya alternatif terbaik untuk susu rendah lemak.
ni aq dapat kat
http://www.petuanenek.com/kesihatan/petua-diet-sihat

mintak izin eh as my guideline...
thanx

f.w.e.n.z

how horrible it is....
pity you my friend...
how come he did all that things to you...
he treat you with no mercy...
yeah...maybe he love you wholeheartedly,
but he should know that you have rejected him...
and he already noticed that earlier...
that's why you've got engage with someone else.

i really wanna see you,
but i'm scared that you will not recognize since you have that kind of illness...
i don't know whether i should come to you..
i'm gonna blow up if i ever meet him again..!
i never thought he will manage to do such an evil thing!
oohh!! i'm so mad frenz..!!!!
seriously wanna blow up!!!!!!!!
argghhh...
you're such a nice and have very good manner...

hopefully you getter better soon...
i always pray for your health...
you h
ave to accept all this as challenge,
there must be HIKMAH behind it...

HEPPY BUFDAY

heppy bufday to my bro....
sorry r,wa tak ada duit nak belikan lu hadiah.
wa da pokai kejap.
tapi wa ase wa memang akan pokai if terpikirkan duit ptptn yang wa pinjam tu
even baru first sem, tapi wa sayang sangat nak guna duit tu wat shopping.
takat guna nak makan boleh la.

sebab tu asal wa balik, wa bersyukur dapat duit dari mak bapak wa.
wa guna sebaik mungkin untuk kegunaan wa sepanjang kat campus tuh.
dulu masa cuti wa tenang hati la boleh shopping sebab wa guna duit sendiri.
wa nak perabih duit tu ke, wa pedulik hape,duit wa.
tapi masa keje 3 bulan tu memang wa menyimpan jugak,
wa segan sebenarnya nak perabih duit2 hasil titik peluh wa ni.


ok r...wa nak p beli kek~~

Thursday, 18 November 2010

o u t

hey my bro....please take me out....!
if i have a licence, i won't ask for your help ok!
i won't beg at u!
i can go by myself !

aq nak keluar, aku nak lepak je kat mana2 yang boleh lepak.
asal sumer member aku cam tak nak keluar je.
i mean memang aku tak ajak diorang, tapi asal diorang cam tak nak ajak aku pon.
ni yang aku sedih ni.
that's y la terpaksa ajak adik aku.

oh ye..baru aku teringat yang ramai member aku balik u semula coz diorang
de final exam...

harini aq dah penat kemas rumah seharian...
seharian?
ok, aq tipu, 3jam je...
aq kemas bilik aq coz bilik abang aq macam more tidy je,
so, aq tak suka bilik diorang lagi kemas dari aq.
then, now dah kemas.hehe..
habez sumer buku adeq aq yang kecik tu aku simpan lam kotak..
bukan guna da pon kan buku tu.
kiranya buku tu da siap sedia nak diusung ke kebun dan dibakar...huhu

aq suggest kan buku tu send to pusat kitar semula, tapi ayah aq tak suka,
ayah aku lagi suka bakar je buku2 tu.
emmm..biar je la..
ok je pon kalau nak bakar.
macam Al-Quran la kan, kena bakar, xley nak buang lam tong sampah lak kan.
today was not a fairy tale..........haha, i change the lyric so that it fits me...
i think i was so bad today coz i woke up at early 1..unfortunately not 1 am,but 1 pm. was it great??haha.
never ever done that this year MAYBE!!! dengar my mum bubbling at me. GOD, such a nice words,huhu.
i felt regret sangat bangun such an early, so i terus mandi and starts doing any works that i should have done earlier. kemas rumah, sapu sampah but not( mopping), lipat baju, sidai baju lagi then masak???? NOOO...
it hard for me to cook and of course i don't like cook. my father always ask me to help my mum cooks..
i do help her but only KUPAS BAWANG AND POTONG SAYUR..ok la tu kan. kira pandai la jugak. oh ye, lagi 1, i boleh masak nasik jugak...sometimes lembik, sometimes keras sangat cam tak cukup air..haha.
ok la tu, kata nobody's perfect and not always perfect...
ok, i need to perform solah and then, help my mum kupas bawang.,..da~~
see you soon bloggers~

Wednesday, 17 November 2010

complaint lagi

tiap-tiap tahun ada je yang tak kena dengan berat and badan aku...asyik naik turun jer.
masalahnya kalau turun mendadak tak pe jugak,ni turun 1 kg je,pastu nak naik sampai 2@3 kg.melampau betul.mengada eh berat aku ni.

ok,sekarang aku da jadi obesiti....sangat TERUK ok! tak tahu pulak sebenarnya aku ni obesiti before ni. bila da tahu agak buat selamba jugak. aku ase maybe sebab aku stress kot dok uia tu. study tak macam kat cfs dulu. boleh sempoi tahap gaban. sekarang tiap kali nak exam mesti ase cam nak mati study.

siyes aku nak jumpa pakar pschology..aku ase memang otak aku ada masalah besar la.
asal aku baca tak berapa nak masuk.sebenarnya masuk,tapi sekejap je la.dalam exam mende tu hilang macam kena terbang ek angin.aku tak tahu la whether dia ada kepak ley terbang sendiri @ ader je sesiapa yang bawak naik atas..(SERAM)

ok! macam tak nak cakap da sal exam yang macam SENGAL tu...
lantak je la.aku hanya mampu berdoa and TAWAKKAL jer...aku berserah je kat Allah.
aku da wat yang terbaik,kalau success ALHAMDULILLAH, kalau tak, ALHAMDULILLAH jugak~~~


k r...aku ader kenduri kat bawah block.nak makan lagi.. k da~~

Friday, 5 November 2010

adat la...

nama pon exam..... stress,
baca buku sambil tengok tingkap,
ase macam nak terjun je,
seb bek tinggi,
takot,
gayat,
lagipon aq xnak kat akhirat nanti
wat perkara yang sama everytime.
pandang laptop,
uishh...
ase nak open je,
aq sleep kan je,
senang nak bangunkan dye balik,

NI NAMANYA TENGAH STRESS...!!!!!!!!!!!
BUHSAN!!!!!
GERAM DAPAT TAW BUDAK ENGIN ABEZ EXAM ESOK
KITORANG NEXT WEEK TW~!!!!!!!!!!!!!!

keinginan ku~~

Cinta secara islam hanya satu iaitu perkahwinan. Cinta berlaku setelah ijab qabul; cinta lepas kahwin. Itulah cinta sakral dan qudus. Cinta yang bermaruah. Bukan cinta murahan. Inilah kemuliaan agama kita, Islam. Apabila Islam melarang cinta antara lelaki dan wanita sebelum kahwin, ia membawa kepada sesuatu sebagai ganti yang lebih baik iaitu perkahwinan. Sabda Rasulullah S.A.W.: “Tidak ada yang lebih patut bagi dua orang yang saling mencintai kecuali nikah.” (Ibni Majah). Cinta adalah maruah manusia. Ia terlalu mulia.

Wednesday, 3 November 2010

bM!!!!!

tak sangka tol aku ngan soklan bm 2..
wat aku jadi hampeh je jawab..
ntah pape aku jawab...
saya harap umi akan tanda paper saya dengan hati yang tenang...
boleh ye umi..
tolongla la saya umi..
walaupun bm~

bM!!!!!

tak sangka tol aku ngan soklan bm 2..
wat aku jadi hampeh je jawab..
ntah pape aku jawab...
saya harap umi akan tanda paper saya dengan hati yang tenang...
boleh ye umi..
tolongla la saya umi..
walaupun bm~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...