Saturday, 4 September 2010

degilnye saya....

selamat berpuasa.....^_^

bler la aq ader ada hati nak berubah ek?
before pegi gombak hari tu da bagitaw diri aq ni yang aq nak berbaju kurung..
setiap masa lak tu....
tup...tup...
beberapa minggu lepas tu pegi jenjalan kat jusco..
ader pulak sale....
pulak tu,murah giler jeans dia.....'tak tahan aku tengok..pulak tu tinggal 1 je...
pe lagi...aq tak pikir panjang...terus rembat je larw..
konon-konon nak buat raya la..
aq ingat je yang aq ni nak berubah pakai baju kurung da lepas ni...
ape nak jadi ntah.

da tu..hari2 pergi kelas..
sekarang da malas nak iron baju..
so,pakai seluar je la...
coz seluar kan tak payah iron.
just iron baju je..kalau tak..kain,baju,tudung sume kena iron.
da la susah...hmmmm.....

tapi tak pe kot asalkan tutup aurat...kan3
tapi kalau keluar tu masalah cikit r...
aq ni jenis tak suka baju yang gelebeh...
means that baju yang besar la...
so,mostly kalau baju yang aq beli untuk keluar pegi jalan..
of course aku akan cari baju yang kecik2...
tapi still lagi la aq ase tutup aurat..

tadi aq nak p hospital ngan mak aq...da kena tegur da...
baju kecik..
padahal baju aq panjang je..cuma cardigen tu memang pendek.
tapi..nak kata tak tutup aurat tu..tutup je..
labuh je baju tu sampai nak dekat peha la jugak.
tapi maybe kecik kot..
haha...rasa macam da ok..hehe

pulak tu mak aq cakap...
"umi pakai tudung labuh,anak umi pakai tudung singkat".
"emm..xpe la umi...asalkan ecah tutup aurat kan.." aq balas..
hehe..mak aq senyum je la..
tapi aq memang teruk cikit pown dari adik aq tu...budak tu alim sikit..
kalau tudung fardhu ain ke tudung sekolah ke,mesti dia suh umi wat labuh..
aq pulak masa mak aq suh outer dia punyer tudung sekolah...
Ya Allah,habis tudung dia jadi singkat giler aq keje kan..haha..
seb bek dye pakai blazer..
so,xkisah la pendek pon..
tapi tudung fardhu ain dye.dahsat..kalah tudung sekolah aq..
da la aq sekolah agama.haha..tak sangka adik aq ader kaka yang teruk macam ni kan..
tak pe..jangan risau..
]pas kawin insyaAllah aq berubah...
tunggu la saper2 masuk minang...
jangan ader yang terkejut pulak tengok aq lain dari yang lain.

sebab bagi aq,hanya bakal suami aq tu je yang mampu ubah aq..
sekarang ni nak idop sempoi macam remaja biasa lagi..
kalau aq pakai jubah,tudung labuh sume tu,
tak pat la aq p karaoke ngan geng2 aq..hehe..teruk..teruk...
tak ingat dunia ke la aq ni...
aq teruk..teruk jugak..
tapi aq still lagi macam budak lain yang pakai tudung labuh tu.
luaran je nampak teruk.
tapi dalam hati hanya Allah saja yang tahu..
betapa hati aq ni nak sangat akan perubahan yang selalu aq impikan..
tapi belum masanyer lagi..

setiap perkara yang kita lakukan semuanya ader kaitan dengan Allah...
tetapi bukan semua mengikut kehendak Nya...
setiap orang mempunyai pandangan yang berbeza..
tapi bukan semua pandangan diorang diterima pakai...
bukan semuanya bersandarkan syariat....
aq sendiri sedar akan semuanya..
tapi entah la...
masanya belum tiba lagi...
bukan aq menunggukan HIDAYAH dari Allah..
tetapi iman ku sendiri tidak lagi utuh..

wassalam~~~~~~
=)
^_^

salam ramadhan to all my beloved friends.......
I LOVE ALLAH
I LOVE PROPHET
I LOVE MY FAMILY
I LOVE MY FRIENDS

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...