Thursday, 30 September 2010

Be UrseLf

perlu ker kalau aku jumpa setiap orang yang mempunyai sifat fizikal atau karekter yang berlainan, aku aku ubah sifat dan karekter aku mengikut sepertimana orang yang aku jumpa tu?

kadang-kadang aku nak jugak jadi seperti orang lain.sebab bila aku jumpa dengan kawan aku yang pakai tudung labuh,aku rasa nak iku je diorang pakai macam tu.tapi bila aku sentiasa berada dalam kalangan orang yang sempoi macam aku,sume angan angan ku itu musnah.tidak ader sekelumit perasaan pun rasanyer ingin berubah seperti mereka.

tapi aku perlu berubah,memang bak kata kawan aku asal pakai tudung and tutup aurat sumua dengan sempurna cukup la tu.tapi pada pandangan aku la,biler pakai tudung yang kecil,especially tudung bawal,ader la pulak macam macam fesyen nyang tangan ni gatal nak buat.nak ikut macam orang lain.tapi kalau tudung yang lerang besar macam mak aku punya tu,tak ada la nak berfesyen bagai.

pulak tu sekarang dah banyak style tudung and shawl.aku kadang kadang jadi giler tengok shawl yang berwarna warni,ber polka dot...aduhh..sangat comel rasa nyer bila dikena kan.
tapi kata abang dan adik aku,perempuan bukan cantik pun pakai shawl.melekat kat pipi.ntah pape la lagi diorang komen.member member aku yang lelaki pun ramai jugak kata tak suka tengok perempuan pakai shawl.kata nyer memang tak cantik pon.


pulak tu ader pulak tu junior sekolah aku yang kata tak suka tengok gambar kat ym aku berselendang.da la aku suka selendang berpolka dot tu..huhu.


cuba tengok ok je kan?



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...