Monday, 30 August 2010

hikmah ader apabila terjadinya sesuatu musibah~

Wah....seronok kan nak RAYER=). so,bler nak raya mestilah excited kan nak shopping baju raya, kasut raya,nak brooch baru.yelarw,pompuan kalau brooch xmatching ngan warna baju...eeee.... cam ader something wrong je....haha.aq slalu jugak pk cam2.yelarw,kata xnak nampak selekeh, xsempurna,xcantik.so...sume nyer kena perfect.!!! yelarw,aper tak nyer,kalau kaum lelaki nampak mesti ader je yang nak diperkatan.ni tak kena la,tu tak kena la..hish! macam2. nasib baik la aq tak ader pakwe. tak la macam kawan aq sorang tu.pakwe dyer ade ke patot cakap baju dye tak trend,macam orang tua la..hish! tak patot betol larw. kalau nak kat seseorang tu,please accept HEr as she is OK!!! xpayah nak ubah2 dia dah. lain larw kalau pompuan 2 xtutup aurat,then dye suh pakai baju yang lebih menutup aurat.kre bagus la 2 dapat guide kita yang perempuan ni yang kadang2 tak berapa nak reti bahasa sangat ni!.aq la jugak 2..hehe.


JUMAAT
27/8
PENGEMBARAAN KE KOTA RAYA

LOCATION:
  • JALAN TAR
  • MASJID JAMEK
  • SOGO
  • KL CENTRAL
  • MASJID INDIA
  • JALAN DATO' HARUN
  • PELABUHAN KLANG
  • BANGI
  • SALAK TINGGI
  • PASAR SENI
ini adalah senarai nama tempat yang aq mengembara selama 1 hari...
penat,tragis,dahat,letih,seronok,sengal....huh!! nak kata.emmMACAM2 ADER
ni la hari paling bersejarah sekali walaupun sebelum ni da banyak hari sejarah jugak lam idop aq ni.xp la..kira untuk tahun ni punyer sejarah la. let me story2 cket what was actually happened on that day.

FLOW OF THE JOURNEY~~~~~

9.30am
aq bangun lambat da 2,padahal ader meeting BRC..adoi..besela malas kalau nak wat2 keje ni kan.
tapi datang la jugak.tolong gunting2 kertas coz nak tampal kat board and untuk hiasan sempena hari merdeka ni.

11.00am
aq mintak izin nak bla..ye r da janji dengan nurul nak keluar kol 11.
disebabkan dye naik KTM,aqpon assume yang dye lambat sampai dari aq.however, hehe...
she did arrive first.aq yang lambat.

12.30am/pm
aq sampai la kat kl central n trus kol nurul asking where she is???
dengan tak de hala tuju nyer.decide je lar nak pegi jalan tar.then kena naik train turun kat masjid jamek.peh!!orang tak payah cakap la...manusia sume merata2.
ramai sesangat sangat......

3.30pm
nak semayang kat masjid jamek ramai giler orang,pe agi,p la tempat lain.
ingat nak p jalan2 kat pasar seni,yelarw...nama pon cam best la konon..sekali nak kena p jalan kaki after turun train 2..dengan tak semayang lagi ktorang pon terus aje la p cari surau. ader la 1 supermarket 2,peh!! seram nak naik kot.xd orang sangat pon. pulak 2 suray tinkat 5.bapok punyer tinggi.tapi nak semayang punyer hal naik je la..plak 2 malas nak pergi ke tempat yang dikatakan pasar seni 2.
dok je la kat dalam surau 2 sampai asar.

5.00pm
amik train semula ke masjid jamek sebab nak ke bandaraya kena tukar train kat c2.
kira nak kata kat cni aq berulang alik je larw hari tu. kitorang nak pegi sogo sebenarnya. 2 pasal la nak kena pegi masjid jamek smula.
semangat da beli tiket sume ni.memang ramai la orang time 2.da la salah naik train,spatotnyer naik kat platform 1 p naik kat platform 2.adoi!!
jadi nyer untuk mengabdikan kenangan aq pon tangkap la gambar ktorang yang dalam keletihan and nak put on our own blog. ingat nak tangkap pic lagi,aq pon isi la fon aq yang cantik lagi menawan ditambah pula dengan accessory yang panjang lebar 2 yang tertulis ecah given by my fwenz 2 kat dalam poket.aq memang sebenarnya takkan letak kat dalam poket 2.tapi entah macamna la kan kalau da namanyer mende nak jadi.aq turun train yang dari masjd jamek 2 then nak naik train p bandaraya pulak,cek la dalam poket..
"ish,xd lam poket neh,emm,maybe lam beg kot sebab aq kan mmg slalu ltk lam beg".
"eh,mana plk henfon ni, nurul,henfon aq xd ni cmner?"
"em,xp2 aq kol jap....tut..tut...tut..."ader jer orang angkat sekejap.tapi dye tak cakap pon.
then,kol lagi sekali.tut,tut,tut..huh! teus matikan fon aq lar 2.
careless nyer aq.hmmm..nak wat caner..reda je la. da memang salah aq pon. nak wat caner.
aq pon ucapkan ALHAMDULILLAH je la.kot ader je hikmah yang ALLAH nak tunjuk kat aq 2.

perasaan??????
masa 2 aq tak de rasa nak marah pon.aq rasa macam biasa je.tak de rasa nak mencarut macam first time hanset aq hilang dulu.abez sume perkataan terul keluar dari mulut aq ni.alhamdulillah la,maybe sebab bulan ramadhan kan,rasa tenang je sentiasa.cume aq harap,orang yang amik fon aq tu bertaubat la.da la bulan ramdhan,sepatotnyer banyakkan amalan nak dapat pahala, bukan tambah lagi dosa. and i hope the person who took my phone would do someting to my memory.
banyaknyer my pic yang dahsat2..arghhh....

6.00pm
sampai kat sogo.
nurul daripada tak nak beli pape ternampak pulak jeans yang berjenama murah yang amat.
pe lagi,kebas je la.huhu

6.45pm
from bandaraya to ukm......
penatnyer,tdo la kejap.
"kampung dato'harun".............(said by commuter's punyer org)xtw term aper nak gne
"weh,kita da salah la..ni nak pegi ke pelabuhan klang bukan seremban la"
"la,yeke???"
ktorg pon turun n tukar platform..
jam da menunjukkan kol 7.20pm.
"jap lagi nak berbuka ni,cmner?makanan pon xd,nak beli tak boleh sebab kalau nak kelau dr c2 kena r beli tiket smula kalau nak masok balik.adoii....terpaksa bula lambat la"

8.10pm
stesyen ukm......(said by the commuter's punyer org)haha
pe ag,sonok r da sampai...trus menuju ke kedai berhampiran untuk membeli something untuk berbuka.DUTCH LADY STRAWBERRY menjadi pilihan ku..sekali sedut terus habiz..dasat2.
mana tak nyer dari pagi jalan penat kowt..
OWWHHHH... baru taw penat ek....huhu
pe lagi,trus rempit balik bangi....

9.15pm
emmm...sedapnyer nasi goreng kampung+telur dadar+fresh orange
ALHAMDULILLAH kenyang......
then,rempit lagi p salak tinggi..
uishhh..gelap 2 jalan nak p sana..haha
mengerikan...seram...!!!!

PENGALAMAN YANG PALING SERONOK SKALI.....
DAN JUGA PERSAAN YANG PALING TENANG KETIKA HANSET DIDAPATI HILANG...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...