Monday, 30 August 2010

hikmah ader apabila terjadinya sesuatu musibah~

Wah....seronok kan nak RAYER=). so,bler nak raya mestilah excited kan nak shopping baju raya, kasut raya,nak brooch baru.yelarw,pompuan kalau brooch xmatching ngan warna baju...eeee.... cam ader something wrong je....haha.aq slalu jugak pk cam2.yelarw,kata xnak nampak selekeh, xsempurna,xcantik.so...sume nyer kena perfect.!!! yelarw,aper tak nyer,kalau kaum lelaki nampak mesti ader je yang nak diperkatan.ni tak kena la,tu tak kena la..hish! macam2. nasib baik la aq tak ader pakwe. tak la macam kawan aq sorang tu.pakwe dyer ade ke patot cakap baju dye tak trend,macam orang tua la..hish! tak patot betol larw. kalau nak kat seseorang tu,please accept HEr as she is OK!!! xpayah nak ubah2 dia dah. lain larw kalau pompuan 2 xtutup aurat,then dye suh pakai baju yang lebih menutup aurat.kre bagus la 2 dapat guide kita yang perempuan ni yang kadang2 tak berapa nak reti bahasa sangat ni!.aq la jugak 2..hehe.


JUMAAT
27/8
PENGEMBARAAN KE KOTA RAYA

LOCATION:
  • JALAN TAR
  • MASJID JAMEK
  • SOGO
  • KL CENTRAL
  • MASJID INDIA
  • JALAN DATO' HARUN
  • PELABUHAN KLANG
  • BANGI
  • SALAK TINGGI
  • PASAR SENI
ini adalah senarai nama tempat yang aq mengembara selama 1 hari...
penat,tragis,dahat,letih,seronok,sengal....huh!! nak kata.emmMACAM2 ADER
ni la hari paling bersejarah sekali walaupun sebelum ni da banyak hari sejarah jugak lam idop aq ni.xp la..kira untuk tahun ni punyer sejarah la. let me story2 cket what was actually happened on that day.

FLOW OF THE JOURNEY~~~~~

9.30am
aq bangun lambat da 2,padahal ader meeting BRC..adoi..besela malas kalau nak wat2 keje ni kan.
tapi datang la jugak.tolong gunting2 kertas coz nak tampal kat board and untuk hiasan sempena hari merdeka ni.

11.00am
aq mintak izin nak bla..ye r da janji dengan nurul nak keluar kol 11.
disebabkan dye naik KTM,aqpon assume yang dye lambat sampai dari aq.however, hehe...
she did arrive first.aq yang lambat.

12.30am/pm
aq sampai la kat kl central n trus kol nurul asking where she is???
dengan tak de hala tuju nyer.decide je lar nak pegi jalan tar.then kena naik train turun kat masjid jamek.peh!!orang tak payah cakap la...manusia sume merata2.
ramai sesangat sangat......

3.30pm
nak semayang kat masjid jamek ramai giler orang,pe agi,p la tempat lain.
ingat nak p jalan2 kat pasar seni,yelarw...nama pon cam best la konon..sekali nak kena p jalan kaki after turun train 2..dengan tak semayang lagi ktorang pon terus aje la p cari surau. ader la 1 supermarket 2,peh!! seram nak naik kot.xd orang sangat pon. pulak 2 suray tinkat 5.bapok punyer tinggi.tapi nak semayang punyer hal naik je la..plak 2 malas nak pergi ke tempat yang dikatakan pasar seni 2.
dok je la kat dalam surau 2 sampai asar.

5.00pm
amik train semula ke masjid jamek sebab nak ke bandaraya kena tukar train kat c2.
kira nak kata kat cni aq berulang alik je larw hari tu. kitorang nak pegi sogo sebenarnya. 2 pasal la nak kena pegi masjid jamek smula.
semangat da beli tiket sume ni.memang ramai la orang time 2.da la salah naik train,spatotnyer naik kat platform 1 p naik kat platform 2.adoi!!
jadi nyer untuk mengabdikan kenangan aq pon tangkap la gambar ktorang yang dalam keletihan and nak put on our own blog. ingat nak tangkap pic lagi,aq pon isi la fon aq yang cantik lagi menawan ditambah pula dengan accessory yang panjang lebar 2 yang tertulis ecah given by my fwenz 2 kat dalam poket.aq memang sebenarnya takkan letak kat dalam poket 2.tapi entah macamna la kan kalau da namanyer mende nak jadi.aq turun train yang dari masjd jamek 2 then nak naik train p bandaraya pulak,cek la dalam poket..
"ish,xd lam poket neh,emm,maybe lam beg kot sebab aq kan mmg slalu ltk lam beg".
"eh,mana plk henfon ni, nurul,henfon aq xd ni cmner?"
"em,xp2 aq kol jap....tut..tut...tut..."ader jer orang angkat sekejap.tapi dye tak cakap pon.
then,kol lagi sekali.tut,tut,tut..huh! teus matikan fon aq lar 2.
careless nyer aq.hmmm..nak wat caner..reda je la. da memang salah aq pon. nak wat caner.
aq pon ucapkan ALHAMDULILLAH je la.kot ader je hikmah yang ALLAH nak tunjuk kat aq 2.

perasaan??????
masa 2 aq tak de rasa nak marah pon.aq rasa macam biasa je.tak de rasa nak mencarut macam first time hanset aq hilang dulu.abez sume perkataan terul keluar dari mulut aq ni.alhamdulillah la,maybe sebab bulan ramadhan kan,rasa tenang je sentiasa.cume aq harap,orang yang amik fon aq tu bertaubat la.da la bulan ramdhan,sepatotnyer banyakkan amalan nak dapat pahala, bukan tambah lagi dosa. and i hope the person who took my phone would do someting to my memory.
banyaknyer my pic yang dahsat2..arghhh....

6.00pm
sampai kat sogo.
nurul daripada tak nak beli pape ternampak pulak jeans yang berjenama murah yang amat.
pe lagi,kebas je la.huhu

6.45pm
from bandaraya to ukm......
penatnyer,tdo la kejap.
"kampung dato'harun".............(said by commuter's punyer org)xtw term aper nak gne
"weh,kita da salah la..ni nak pegi ke pelabuhan klang bukan seremban la"
"la,yeke???"
ktorg pon turun n tukar platform..
jam da menunjukkan kol 7.20pm.
"jap lagi nak berbuka ni,cmner?makanan pon xd,nak beli tak boleh sebab kalau nak kelau dr c2 kena r beli tiket smula kalau nak masok balik.adoii....terpaksa bula lambat la"

8.10pm
stesyen ukm......(said by the commuter's punyer org)haha
pe ag,sonok r da sampai...trus menuju ke kedai berhampiran untuk membeli something untuk berbuka.DUTCH LADY STRAWBERRY menjadi pilihan ku..sekali sedut terus habiz..dasat2.
mana tak nyer dari pagi jalan penat kowt..
OWWHHHH... baru taw penat ek....huhu
pe lagi,trus rempit balik bangi....

9.15pm
emmm...sedapnyer nasi goreng kampung+telur dadar+fresh orange
ALHAMDULILLAH kenyang......
then,rempit lagi p salak tinggi..
uishhh..gelap 2 jalan nak p sana..haha
mengerikan...seram...!!!!

PENGALAMAN YANG PALING SERONOK SKALI.....
DAN JUGA PERSAAN YANG PALING TENANG KETIKA HANSET DIDAPATI HILANG...

Monday, 16 August 2010

cepatnyer midterm=(

emmmm....pe yang aq da pelajari dalam kelas yek?aq sendiri pon masih terfikr lagi..tiap2 hari pergi kelas,dengar lecture.masuk sekejap je la.lam kelas faham la.bile balik bilik,pastu lepak ngan member2 yang member satu kepala yang sangat sengal..jadi dahsat da pulak.

dalam kelas : ngantuk
xfocus sangat
mata bukak besar2 takot ngantuk
tengok henfon

ni yang aq buat dalam kelas? xselalu ok...tapi yang bab ngantuk memang dahsyat sikit.
selalu kot mengantuk.pe tak nyer,lecturer asyik cakap xberenti. pulak tu ada satu nada je.
perasaan dia kan biler student diorang ngantuk?da tu pulak menguap depan dye pulak.
adushhh..TERUK betoL la...aq nak suggest kan wat aktiviti la lam kelas. ni la masalahnyer biler dalam kelas belajar teori je. praktikal nyer biler la ek.tak sabo da neh..hhihihi.br masuk da nak praktikal. teori pon teori la...ngantuk pon ngantuk la...sama2 kena reda je la ek.


midterm is around the corner jek ni..pulak tu aq p kelas memang banyak corner je..hua3
study2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tengah study pon sempat aq nak post lagi.saja jer..jap lagi ni nak pegi bilik emi nak moreh jap.mesti bukan kejap nye la..kurang2 kol 12 baru balik.skunk baru kol 10p.m
da la semayang terawih pon xpegi.konon2 banyak keje la..orang yang banyak alasan adalah orang yang tidak berjaya....aq ker tu???
lebih kurang r...arghhhhh.....xnk2...aq xnk bagi alasan da...rajin,rajin,rajin...sok p terawih da insyaAllah.....

baiklah...sekarang saya nak study 15minit n pastu pergi moreh kejap.huhu..
SELAMAT BERMOREH KAWAN2

Tuesday, 10 August 2010

selamat menjalani ibadah puasa~

9.30a.m....selasa 10/8
emmm...sedapnyer biskut IKO ni..berbijirin..sesuai untuk sarapan pagi.ishh..mana eymma ni,
kata "jom" da tdi.xturun2 pulak.adoii,xpela,biasa dye 2ggu aq,ni aq pulak 2ggu dye.skali skala..ape salahnyer..haha.teringat pulak kat emi nyanyi lagu mas idayu.sepatotnyer "seminggu sekali kau datang padaku" tapi dye dengan suker ati nyer ubah lirik 2 jadi "sekali sekala kau datnag padaku" .ingat nk jadi pencipta lirik aper.?ni kalau masuk jangan lupe lirik mau rm500 pon xdapat..nangesla la ko penat2 nyanyi..hua3.tergolek2 aq gelak ngan farah.huahuahuahua....

jauh menyimpang ropenyer dari topic yang aq nak bagitaw. sebenarnyer aq nak citer,masa aq tunggu eymma kat bawah tu kan aq makan biskut.confident je makan, yelarw da ari2 aq makan sambil jalan..xsenonoh langsung.taw dek mak aq,ader kena tegur xberakhlak ni kang.tunggu punyer tunggu,tengok orang lain dok pandang aq makan.ape pulak la salah aq.
dalam ati aq da tertanya tanya da,bukan besok ke PUASA? ari rabu kan.pelikla..aduhh..
arini baru selasa.. haha.aq yang debor sendiri rupenyer
betol la puasa sok..confuse je tengok orang lain macam tak makan pape pon b4 p kelas.


aq gembira jugak rini...
sebab nak balik ri khamis ni.emm,xsabar nyer...
da lama tak balik.rindu kat umah.boleh bukak pose kat umah.ala,macam nanti xbukak pose kat umah pulak.padahal seminggu lagi nak raya da cuti pon.ahhhh..aq xkira,aq nak balik jugak.da 3 minggu taw aq tak balik. sebenarnyer aq ingat nak tunggu jer sampai cuti rayer nanti, tapi cam tak tahan la pulak. bukan pe,tadi emi la suh sebelum nak tunggu solat maghrib tu baca Quran dulu..so,aq pon xwat pape baca r Quran.tiba2 teringat kat mak aq...rindu sangat..tak sangka air mata aq mengalir teringat kat umah..so,aq dengan tekadnyer nak balik jugak insyaAllah minggu ni.eymma pon biler dengar aq citer dye suh jugak aq balik kalau da sampai teringat macam 2 skali.aq msg jugak sarah tanya nak balik ke x, katanyer nak balik insyaAllah...then dye tanya kawan dye si radhi 2..alhamdulillah la sangat dye pon nak balik..pe ag,aq tumpang sekaki la..haha.

nak tunggu si ZAINOL tu balas mesej aq,emmm blerr ntah..kedit asyik takder je.. p campak lombong je la fon 2..duit banyak kata xd dwit plak..lagipon dye xbalik..xp r..aq balik ngan sarah je la.haha..ngumpat zainol plak..seb bek dye xlyn bog ni..huhu.
kalau x,xpat la aq ngumpat..sorry la ek...abah pon suh aq tumpang dye je balik nanti.senang cket
please la jangan kecewakan aq,aq xbeli tiket balik ni.sarah pon sama..tp insyaAllah la..
pape hal zainol r tanggung..ktorg xd tket...ayokk....xtw.
haha
=)
^_^
:-
SELAMAT BERPUASA

Sunday, 8 August 2010

we're BFFFFFF~~~~



dunno what r they trying to do..~~
kissing????
beb looks surprise of something

when emy's sister came n bought some food..
ngan tak malu nyer aq bedal kasi abes..
hua3..



plastik bag became d bacground...
nice idea from who????
nth ler...




wif my lovely fwenz...
eymma~~~~~




sengal nyer....nak kissing2 plak da...
meluat den..
hua3..
my best fwenz 4eva..
love them so much..!!!



pe akan jadi biler keje ditangguh2??
ader pendapat kata:
1)"ala,on that day yang nak kena submit tu pon boleh ciap"
2)"aduh!!serabut2,fenin kepala banyak yang xciyap lg!!"
3)"kalau submit lambat cket xpe kowt,mdm kn sempoi!"
4)"ala..xpayah la semangat sangat,bukan ape pown"
5)"ishhhh mdm naper nak kena submit awal2!!malasla.."

habiz sumer orang kena marah
da 2 macamana nak berjaya?
aq berkata pada diriku sendiri...=)

hmmm.......
biler agak2 nyer nak ciap ek sume keje?
esok da nak submit..
HELLO.....of course la malam ni...
SENGAL!!!
yes,i am..huhu

aduhhh...cmner nak balik rayer ek?
aq da ckp kt orang kampungku yang aq nak tumpang..
da approve pon,
tapi aq takot la pulak
bler sarah tanya sure ker?
coz kalau x,dye nak p beli bas...

aq sebenarnya xnak naik bas...
aduhh...
peningla da lama tak naik bas..
rasa loya gler...nak muntah pon ader..
ala,lagipon alang2 umah dekat kan,
tumpang je la..
dwit minyak ditanggung beres larw..
aq asalkan ader transport selain dari bas..
hehehe..ok je..
kalau naik bas pon sama jugak.
tak kurang rm30 pon..
sama je..
baiklah aq bagi je dwit minyak..
balik umah dapat dwit jugak..haha

ni aq mesej makhluk 2 xbals pulak..
ader henfon xguna pulak,
bak kata ayah aq,kalau ader henfon tapi xd kredit..
"ley campak laut la"
xpon..
baling masok lombong..
kan senang..
ini bermakna aq kena kol dye r..
nak jumpa susah la pulak..
budak engin kan..
konon2 bz la..
ri2 pon aq terserempak sebab dye makan kat cafe HS

bukan senang nak jumpa kat cni..
terserempak pon susah..
nak2 aq ni PEMALU...
huhu

from: person who is so tired right now..
me~~ecah@aishah...


Tuesday, 3 August 2010

mak aih,baru sebulan kowt...



aduhhh....cmner ley jadi camni ni?
aq je sorg yang belanja duit tu,mane orang lain da..
tapi kenapa makin lama makin berkurang yang amat?
teruk gler aq ni!!

1st datang da bagi,
pas2 aq balik after 2 weeks aritu bagi lagi
then not almost everyday la aq cucuk,
every weekend la jugak.
abez jugak
then tadi aq cucuk lagi.....
argggghhhhhhhhh......

teruk2 perangai aq nih
aq ase macam xbanyak belanja
tapi every weekend p JUSCO
ko watper aishah???
beli barang kan.
huhhhhra
patotl....
dwit aq merayap rupenyer...
aq xpon ehhh..
melampau punyer dwit
cian tuan ko ni ha!!

xkn la aq nak balik mintak dwit lagi kot
segan giler kowt
n lg 1 aq tak nak jugak guna dwit ptptn 2.
da r kena bayar lagi banyak kowt nnt..
xnk aq gne sangat
terpaksa jugaklah aq berjimat

da r jalan p kelas jaoh,
dulu kat nilai boleh jer aq makan sehari sekali,
tapi kat cini macam da xboleh da..
ye r,balik kelas jalan jaoh lagi,
of coz la lapar malam 2.
kalau tak makan,sok nak p kelas penat
then,ngantuk..
hmmmm..
xley jadi ni..

yang pasti nyer lepas ni aq tak nak kua da
tak nak membazir dwit beli baju da
aishah......
ko kan nak pakai baju kurung je sekaranguh
ala...cam da dapat je nak tunaikan hajat aq 2.
hmm,pegi kelas pakai suar lg senang nak jalan
nak kena wat langkah 1000 tuh..
kalau pakai baju kurung jangan kata langkah 1000
langkah 10 pon aq xmampu,
kena suci dan ayu g2.
aduhh..
letih la jadi ayu..
bukan diri aq la tu...
aq xlarat nak balakon jadi
SUCI DALAM DEBU...~~
aq xd r rock,
kasar cket je..
slalu kena tego ngan bapak aq..
farah pon da terikut..
tapi nasib baik dye masuk tarranum,
kena behave cket..
haha
xyah jadi macam kakak dye yang baik dan chumell ni..
huhuhuhu.
sejuk perot umi ader anak macam farah,
ekot jejak dye..aq ni..
hmmm.....wat panas orang je tw..xp,
ganaz cket.
tula yang lahir sebelum aq sumer lelaki
2 pasal la aq ni kasar cket.
asyik nak menjerit je kat umah 2.
ketawa pon ala2 kena rasuk,
"ecah,nape ktawa macam 2??!!"
umi n abah aq selalu ckp.
haha.
xp,aq otw nak berubah lagi la ni
bkn senang tw nak berubah jadi lain.
huhu..
nantikn perubahan aishah~~~~~









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...