Monday, 24 May 2010

dosa yang berbukit...........


salam...
mungkin hari ini,esok,lusa,tulat atau dalam beberapa saat lagi,nyawaku akan ditarik...
tapi apakah iman ku sudah kuat untuk menghadapi alam baru yang mungkin sangat menantikan kedatanganku..apekah iman ku telah cukup unntuk menampung hidupku di sana????????????
xmungkin sudah cukup.setiap hari2 ku...dipenuhi dengan dosa2 yang xsempat untukku menghapuskannya...setiap hari aktiviti ku hanya la MENGUTUK,MENGATA,MENGUMPAT.
apakah sume itu yang diperlukan untuk menambah pahala amalanku?
apekah itu yang telah disuruh oleh PENCIPTAKU dan NABIKU???
YA ALLAH...apakah yang telah hambamu ini lakukan setiap hari yang engkau berikan peluang kepadanya untuk menebus segala dosa2 yang telah di lakukannya...
di manakah hilangnya sifat2 dan akhlak nabi yang ingin sekali di ikutinya...??
YA ALLAH bantula hambamu ini untuk memantapkan lagi imannya dan permudahkanlah dia dalam menjalani kehidupan ini.berikanlah dia kekuatan.
sangat mengharap hari2 nya dipenuhi dengan perkara yang diredai mu YA ALLAH.
tersangat menginginkan MARDOTILLAH.......

Wednesday, 19 May 2010

sedihhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


waaaaaaaaaa............kecian sgt.
aq bersalah ker???xtw la..tapi kata orang kalau tak sengaja xpe.bukan salah kita.lain la kalau sengaja nak bunuh.aq bukan pembunuh!!!!!!!!huhuuhuhuhuhuhu.

ARNAB..aq xsengaja pon nak wat ko mati,n aq xsangka yang biler ko jatuh,trus terkulai layu macam 2:(xd niat langsung.aq memang xpernah main dengan anak arnab selama ni.tapi semalam la kejadian yang xdapat aq lupakan sampai biler2.sebenanyer aq xsure whether that arnab 2 yang lompat or aq wat dye jatuh.tapi aq sure yang aq hold that arnab so that it would not fall. but unfortunately,da ajal..aq sedihhhhhhhhhhhhhhhhh glerrrrrrrrrrrrrrrr.......... nk nangis je semalam.tapi ramai orang.xdapat kuar air mata 2.tersekat plak da.

Ya Allah..hanya engkau yang mengetahui macam mana perasaan aq sekarang dan adakah salahku atau ajal arnab tu da sampai..i hope my friends would not put the blame on me.
coz it was out of my intention.something yang x disengajakan.aq sdey.............nak menangis..

Monday, 17 May 2010

penat~~~

alhamdulillah,da balik keje akhirnya..mandi lom agi ni,trus on laptop mengadap je r sampai kol bapa xtaw la ni.aq memang tido lambat.cian mak aq tdi,aq balik2 je dye ngah kemas dapur.katanyer aq xbasuh baju pagi tadi.aq pon xtaw baju banyak sangat cam 2.xpe r,sok aq jugak yang kena sidai.
kena bangun awal esok ni,nak kemas umh,mopping sume,sidai baju lg. everyday menda yang same je aq kena wat.but it's ok, doesnt't matter la.simple je 2.sume di tanggung beres.bab2 kemas umah ni serahkan pada yang pakar cam aq ni ha.tapi bab2 memasak ni aq serahkan kepada chef je la ek.xmampu aq nak bagi family aq makan guna air tangan aq.kang da masuk perot kua balik kang.aq xtanggung.setakat masak nasi boleh je la.2 lagi simple.sape2 nak suh aq masak nasi kat umah dyorg boleh la.hmmm,i think my body mengeluarkan bau yang smelly r..camne ek.what should i do?
PERGI MANDI!!!!!!!!!!!! is that the best way?? shold i stay here and continue my writing?i think i wanna stay here another 5 minutes.
haha.adoi!! sudah da,bau aq da memenuhi ruang kamar ku ini.peh!!dahsyat..i'm so lazy 2 go 4 shower,but when i was in there,i'm too lazy 2 go out of there. bagus peh...lambat kuar,lambat r bau wangi 2 hilang...ni mandi sekejap,xsampai 1 jam bau da asam.choi!!!hampeh nyer aishah.
50 sen..50 sen..haha

Saturday, 15 May 2010

sakit!!!!


alhamdulillah..... sedikit demi sedikit dosa-dosa kecil aq hilang.aq just assume every painful yang aq rasa 2 maybe Allah nak hapuskan dosa2 kecil aq.even senggugut pon.tu larw malam tadi aq sakit perot sangat2..senggugut pon.biasa larw.dengan muntahnya lagi,peh!! dahsyat kot.aq baru je abez makan pas blk keje mlm tadi.oopps..bukan malam,da consider pagi da la kol 1am lebih tu.
adoiii,ni pon i still can feel the pain,sakit cket la dr smlm yang terlampau sakit tu.i can't even sleep taw pagi 2.habiz golek2 da kat lantai ,xjalan jugak,tuam air panas pon dah,tp mmg xjalan.nak makan panadol,tapi kata orang tak elok makan panadol sangat takut ader effect di hari tua nanti.aikk,takot da aq nak makan.so,aq biarkan aje la.reda je la dengan rasa sakit. tapi bila la ek nak hilang skit senggugut aq ni.org kata(orang kata lagi!!)bila aq lak yang nak kata,huhu.senggugut ni akan hilang bila da kawin.kalau maca tu nak kawin cepat r,cepat cket hilang sakit senggugut ni.i don't wanna say that i can't bear with it anymore,coz this is just a little painful.belum sakit nak mati lagi kan.sabo je la ek aishah...

lagi 1 aq nak citer cket sal sdara aq ni.
semangat tol tanya aq nak makan ape malam tadi coz dye nak pegi pasar malam.sonok da aq dengar makhluk tuh nak blanja.ye r..susah kot dye nak blanjaq,ade je manda xkena.semalam lagi skali r gitu.sebenarnye aq xkisah langsung pon.tapi aq memang saja nak wat2 kisah.saja nak menggedik ker??OMG xd r...memang saja,there's no such intention la..tapi seriously yesterday my nafsu makan sangat kuat.and aq xnotice pon that i'm going to have my period time.ye r..awal kowt.
bese nyer 22.semalam baru 15 kan.so,very early i think right.da r aq cam ceria cket.usually aq mesti cam tension cket ngan mat bangla sengal 2,but yesterday aq ok what...feeling of angry with him 2 cam xd sangat r,tapi ade r cket aq sokmo tengking dye.bak kata ayah aq "sekarnag dye kat negara kter,so bia je..jangan bagi muka sangat"aq lagi ske wat g2..pe agi,kena marah sokmo r ngan aq..haha.sonok dowh....
takat tu cukup la aq nak luahkan isi hat dan perasaan perot aq skarang.1'll continue it back ok...k la,nk ciap2 p kije plak..

Friday, 14 May 2010

tekeZOt!!!!!!!!!!!


assalamualaikum,skg mengikut jam umah aq da pukul 11.50 pg. and aq just woke up and terus p sidai baju n now i nak post something.actually I xtaw nk post aper tp boleh la stakat merapu taip macam2.ha..aq kat umah ni sensorang je taw,mak aq pegi taman tas,ayah aq and adik aq pulak pegi kebun, ye la...nak tengok tanah kat kebun tu.katanyer nak buat rumah kat situ.so,tambaklah tanah kat sana.tapi naik rumah nyer tahun depan.yela..tanah pon makin lama makin mahal.1 lori pon da berapa ratus.ni kan nak tambak tinggi.bepuluh-puluh lori r terpaksa angkot.huh!!!
peh!!,susah jugak nak wat rumah ni kan.kalau beli terus je siap.tapi tu la masalahnyer kalau beli memang tak memuaskan hati langsung.mahal saja je tapi nanti kang sume xkena.aq sebenarnyer tertido je tadi.ingatkan nk bangun balik pukul 10.aleh2,pukul 11.45 lak terjaga.ngantuk kowt.terpaksa la puaskan jugak tido.nanti kang nak pi keje lak.tak boleh tido da.ni pon siapa la yang nak masak.aq boleh je masak,tapi nasi je r..yang lain aq serahkan pada yang pakar je la.
xmampu aq nk bagi family aq makan with my air tangan.no,no,no!!!i can't la..you know what, i memang teringin sangat nk cook for my family,tapi I xpandai n I sangat malas nk masak. kalau setakat kemas rumah and mopping.beyehh...no halnyer.ni nak kena tambah gula,garam,kayu manis.
hmm,ntah pape lagi la..kadang2 sayur pon aq xkenal,aq main sebat je sume sekali masuk dalam perot besar aq ni..kata orang rezeki jangan di tolak.so,bantai je r...haha

Thursday, 13 May 2010

berSaLAh.... :(


salam,sebenarnya rini aq rs bersalah sgt.ye r..aq wt cam2 kn.
cmni citernyer,smlm aq kua lepk ngn member aq,jenjalan p mega pas2 p TC.kre sj r nk pusing2 kuantan.ader ms cket mmg r rs nk kuar..aq p ayh aq anta kol 9 lbh 2,n aq kuar awl tuk bayar mahallah kt muamalat.nk ckp kt cni ayh aq mrh smlm sbb aq blk lmbt kol 3 tw.!!!da r aq kje kol 3 tuh..huhu.mn dye xbising lgpon mmg ayh aq yg anta aq p kje tiap2 ari.tp aq ckp da nk p kje kol 4 kt k.na....tp 2 r,maybe btol mak aq kt ayh aq ngah tension pg tuh.cian gk kt ayh aq..aq pon 1, yg p blk lmbt 2 nape???truk tOl!!!da tw nk kje..ala..bkn pe,nk g jenjalan xsyok r blk awl..2 pon aq rushing blk tw.huh!

Tuesday, 11 May 2010

beRani Kau....!!!!!!!!!!!!!!

wahhhhhh!!!!!!!!!!aq geram sgt ngn sdara aq yg br jmp sketol 2...ske ati je ckp p_____ aq beso..
sengal+geram+sakit ati=ske ati je. nyampah aq ase.agak2 r klo nk ckp pon,aq pon ader perasaan jgk,klo abg aq ckp cam2 xp,klo kwn aq yg pompuan ckp pon xp lg...tp dye 2 lelaki.agk2 r..
wt aq malu je.aq tw aq byk lemak tp jg r cket ayt yg kuo dr mulut 2.ingat aq xd perasaan ker.aq pon nk majok jugak ni.ingat dye sowang je ley majok.aq pon nk jugak r cam2,kalo dye majok semangat aq pujuk.ye r..tkot trase ati ngn aq,tp ble aq majok..dye cm xnk pujuk.nk bio je aq majok.kuang asam jawa nye budak.hampeh ayam tol r...
bapok geramnyer aq..
Ya Allah...pe la slh aq.
nk baik ngn org pon,org xnk baik ngn aq
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...